Γεροπουλαίοι και Δημολιόληδες

reloaded

Η ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ (που δεν έγινε ποτέ πριν την κάλπη…)

 

 

 

Με την ασφάλεια της κεντρικής ομιλίας τους, την τελευταία προεκλογική μέρα και της εκεχειρίας που ακολουθεί αναγκαστικά πριν τις εκλογές, οι δύο υποψήφιοι δήμαρχοι Δίου-Ολύμπου που συντηρούν αμοιβαία το μύθο των δύο φαβορί-μονομάχων, ανέπτυξαν χθες τα επιχειρήματά τους … όπως μπορούσαν. Δηλαδή, μέχρι του επιτρεπτού σημείου ο ένας και στο “γάμο του καραγκιόζη” ο άλλος.

Ο Βαγγέλης Γερολιόλιος διάνυσε και ολοκλήρωσε την προεκλογική του εκστρατεία μένοντας σε καταγγελίες για επουσιώδη και δευτερεύοντα ή με μισόλογα για σοβαρές υποθέσεις, πληρώνοντας το τίμημα των επιλογών του. Μεταξύ των οποίων, η κυριότερη είναι ότι στέγασε με άνεση όλους τους πρώην στενούς συνεργάτες του Κ. Δημόπουλου, φανερούς και κρυφούς. Η αρχική του προσπάθεια να ξεπεράσει τον σκόπελο με τη θεωρία των “καλών συμβούλων του κακού δημάρχου” εγκαταλείφθηκε νωρίς, αφού παρήγαγε μεγαλύτερο αρνητικό αποτέλεσμα από το θετικό. Έτσι, οι καταγγελίες του συνέχισαν να είναι επιδερμικές και ασαφείς, ακόμα και για θέματα εξαιρετικά σημαντικά, όπως η ΔΕΑΔΟ. Το πιθανότερο είναι ότι ποτέ οι δημότες Δίου-Ολύμπου δεν θα μάθουν έστω και το παραμικρό από τα πραγματικά σκάνδαλα της δημοτικής μας επιχείρησης. Ούτε καν πως και από ποιους βεβαιώνονται και μετρώνται οι συναλλαγές της… Ούτε καν ότι, στις αρχές του Μαΐου, η επιχείρηση τιμωρήθηκε με δύο πρόστιμα, σημαντικά και για το οικονομικό τους μέγεθος και ως άκρη του νήματος του πιο βρώμικου κουβαριού της Πιερίας.

Από την άλλη πλευρά, ο απερχόμενος και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Κωνσταντίνος Δημόπουλος είπε όσα θα ήθελε να πει στους αντιπάλους του -εκ των οποίων αναγνωρίζει μόνον τον Γερολιόλιο-, αλλά τα είπε …απευθυνόμενος στους οπαδούς του. Σε ένα ακροατήριο που δεν γνώριζε καν τα απαραίτητα στοιχεία για να παρακολουθήσει όσα εξιστορούσε -για πάνω από μια ώρα- ο ομιλητής. Δεν δίστασε να εξαπολύσει συγκεκριμένους και βαρείς χαρακτηρισμούς, απόντων των ενδιαφερομένων. Δικαιώνοντας το χαρακτήρα του, ο απερχόμενος δήμαρχος επέλεξε να μην προσέλθει σε καμία κοινή συνέντευξη με τους ανθυποψηφίους του και να μην πραγματοποιήσει την παλιότερη υπόσχεσή του για απολογισμό. Αντ’ αυτών, οι οπαδοί του απόλαυσαν τις γνωστές πια “Κουβέντες με τον Κώστα”, ούτε καν “με τον δήμαρχο”… Ως μέτρο της ανακρίβειας του δημαρχιακού λόγου μπορεί να ληφθεί και το γεγονός ότι τρεις φορές αναφέρθηκε στο 2023, μετατρέποντάς το σε 2013!!!

Ανεξαρτήτως από το αν οι δύο αντίπαλοι είναι πράγματι τα δύο φαβορί της εκλογικής μάχης που ολοκληρώνεται αύριο, οι δύο άντρες έχουν πολλά που τους συνδέουν σε δυαδική σχέση:

  • είναι και οι δύο στελέχη της ΝΔ (ο ένας σιωπηλά διαγραμμένος κατά την τοπική ηγεσία, ο άλλος με την κομματική του ιδιότητα σε δήθεν αναστολή, λόγω …ανεξάρτητης υποψηφιότητας)
  • οι πρώην πιστοί στρατιώτες του ενός έγιναν νυν τιμημένοι υποψήφιοι του άλλου
  • αν και συντηρούν αμφότεροι τον κοινό τους μύθο των φαβορί και των αντιπάλων, επέλεξα να μην αναμετρηθούν “πρόσωπο με πρόσωπο”
  • γνωρίζουν πολύ καλά ότι, με δεδομένα την τετραετία 2014-19 και τα αποτελέσματά της και την απλή αναλογική, κανείς δεν θα καταφέρει να έχει την Δευτέρα 27.5.2019 πλειοψηφούσα ομάδα εκλεγμένων υπό τη σημαία του δημοτικών συμβούλων και τέλος
  • είναι και οι δύο ενήλικοι και πλήρως υπεύθυνοι για τις επιλογές τους, τα λάθη και τις παραλήψεις τους, τις μεθοδεύσεις, τις ανακρίβειες και την πλήρη απουσία δημοσίου διαλόγου και ελέγχου.

Αξίζει να δείτε τις δύο ομιλίες έστω και για τις αλληλοκατηγορίες που περιέχουν.