Έχουμε 10εκ. χρηματικά διαθέσιμα και

ένα ταμείο γεμάτο ανείσπρακτες οφειλές

-υπηρεσιακή- απάντηση του Δήμου Κατερίνης στο “το ταμείο είναι …μείον” του Κουκοδήμου

Με τον πλέον υπηρεσιακό -και ανεπαρκή- τρόπο, η διοίκηση του Δήμου Κατερίνης, προσπάθησε να απαντήσει σήμερα στην πρόσφατη ανακοίνωση του επόμενου δημάρχου Κατερίνης, Κ. Κουκοδήμου, για τα ταμειακά αποθέματα του Δήμου, με τίτλο “Το ταμείο είναι …μείον”.

Στην σημερινή ανακοίνωση-απάντηση που υπογράφουν οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες και κανείς αιρετός, δεν υπάρχει καν αναφορά στο όνομα του Κουκοδήμου, αλλά μόνο το όνομα του συνδυασμού του, ενώ καμία απάντηση δεν υπήρξε -μέχρι στιγμής- από τον πρόσφατα παραιτηθέντα δήμαρχο και υποψήφιο βουλευτή Πιερίας της ΝΔ, Σάββα Χιονίδη. Σε ότι αφορά τα στοιχεία που δημοσιεύονται από τους προϊσταμένους των αρμόδιων υπηρεσιών, αυτά έχουν να κάνουν με οφειλές προς το Δήμο που δημιουργούν περισσότερα ερωτηματικά, παρά απαντούν στην καταγγελία για τα άδεια ταμεία… Καταγράφεται πάντως ποσό 10.727.890,26 ευρώ ως “Χρηματικά Διαθέσιμα”.

Ταυτόχρονα με την σημερινή απάντηση προς τον Κουκοδήμο, δημοσιευόταν σήμερα και η επόμενη καταγγελία του επερχόμενου δημάρχου και πρώην βουλευτή που αφορά τον οικισμό “Ολυμπιάδα”, με ακόμη πιο ενδιαφέροντα στοιχεία. Σιωπή τηρεί και η τοπική ΝΟΔΕ, ενώ τα δύο κορυφαία στελέχη της είναι ήδη σε τροχιά πλήρους και επώδυνης σύγκρουσης.

Η σημερινή απάντηση του Δήμου Κατερίνης

Ενημέρωση των δημοτών σχετικά με δημοσίευμα για τα οικονομικά του Δήμου Κατερίνης

 

Με αφορμή το περιεχόμενο δημοσιεύματος του συνδυασμού «ΕΚΚΙΝΗΣΗ», που  φιλοξενήθηκε τις τελευταίες ημέρες σε μερίδα του έντυπου και ηλεκτρονικού τοπικού τύπου «περί των οικονομικών του Δήμου Κατερίνης» και στο πλαίσιο της αρχής της δημοσιότητας και της διαφάνειας, η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Κατερίνης γνωστοποιεί με την παρούσα ανακοίνωση τα οικονομικά στοιχεία του δήμου για τα διαθέσιμα και τις υποχρεώσεις του, την 30.06.2019. Ειδικότερα:

ΘΕΜΑ: ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΤΗΣ 30/06/2019

Όπως προκύπτει από το Ισοζύγιο Λογιστικής της 30/06/2019 του Δήμου Κατερίνης, βεβαιώνουμε ότι τα υπόλοιπα που αφορούν α) τις ανείσπρακτες απαιτήσεις, β) τις απαιτήσεις από χρεώστες διάφορους γ) τις απλήρωτες υποχρεώσεις και δ) τα χρηματικά διαθέσιμα, ανέρχονται αναλυτικά στα παρακάτω ποσά :

 

α) Ανείσπρακτες απαιτήσεις                          ποσό: 14.655.504,82 ευρώ

 

β) απαιτήσεις από χρεώστες διάφορους    ποσό: 9.853.683,28 ευρώ

 

γ) Απλήρωτες Υποχρεώσεις                           ποσό: 7.866.976,32 ευρώ και

 

δ) Χρηματικά Διαθέσιμα                                ποσό: 10.727.890,26 ευρώ

 

 

Κατερίνη, 01-07-2019                                               Κατερίνη 01-07-2019
Η Προϊσταμένη Τμήματος                                        Ο Προϊστάμενος Δ/νσης
Λογιστηρίου & Μισθοδοσίας                                  Οικονομικών Υπηρεσιών

Βασιλείου Αναστασία                                               Κιτιξής Κωνσταντίνος

 

Παράλληλα, αναλυτικά στοιχεία για τα παραπάνω επισυνάπτονται στο έγγραφο που παρατίθεται σε μορφή pdf.

 

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΔΗΜΟΥ 30.06.19