Επέλεξε την πρέπουσα ολοκλήρωση

της θητείας του

απών, όπως πολλούς μήνες τώρα, υποβαθμίζοντας το Δημοτικό Συμβούλιο και κάθε δημοκρατική αντίληψη, όπως επέλεξε από την αρχή

 

Η τρέχουσα διοικητική περίοδος στον Δήμο Δίου-Ολύμπου και η δημαρχία Δημόπουλου ολοκληρώθηκαν την Δευτέρα 22.7.2019, με την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου από την οποία απουσίαζε και ο δήμαρχος.

Απουσίαζαν μαζί του και τα περισσότερα στελέχη της εναπομείνασας “Ολύμπιας Συμμαχίας Ι” και πολλοί της αντιπολίτευσης, συνολικά εννιά δημοτικοί σύμβουλοι. Ήτοι, ο αρμόδιος για -την ανύπαρκτη- Καθαριότητα, Σταύρος Χαρέλας, η Ευαγγελία Σαλιώρα, ο Ευάγγελος Γρεβενίτης, ο Βασίλης Βροχαρίδης, ο Κυριάκος Αγαθαγγελίδης, ο Μιχάλης Κρεμέτης, ο Άρης Ρεμπατσιός, η Ειρήνη Βακουφτσή και ο Δημήτρης Γουλάρας.

Έτσι, η περίοδος 2014-2019 ολοκληρώνεται με το Δημοτικό Συμβούλιο και τον δήμαρχο να διανύουν την περίοδο από τον Μάρτιο ως τον Σεπτέμβριο εν κενώ… Ειδικά το πρόβλημα των σκουπιδιών που είναι πια πλήρες και συντριπτικό είναι από μόνο του ικανό να πείσει την απερχόμενη αρχή να λείψει από την συνεδρίαση. Φυσικά, απουσίαζαν και οι συνεργάτες του δημάρχου, οι κατ’ επιλογήν συνεργάτες, οι οποίοι έκριναν ότι δεν επιβάλλεται να αποχαιρετήσουν και ό,τι άλλο. Η ήττα στις εκλογές της 2ας Ιουνίου εξαφάνισε κάθε πίστη σε προτάσεις, οράματα, σχέδια και απέδειξε ότι οι επικεφαλής της “Ολύμπιας Συμμαχίας” δεν πίστευαν ούτε οι ίδιοι σε όσα προεκλογικά ισχυρίστηκαν. Δεν εμφανίστηκαν ούτε για να απολογηθούν για την τραγική κατάσταση της Υπηρεσίας Καθαριότητας. Επιπλέον, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις, η δημαρχία Δημόπουλου ολοκληρώθηκε χωρίς κανέναν απολογισμό, πέραν από κάποιες σκόρπιες κουβέντες σε προεκλογικές εκδηλώσεις.

Παρών -και σε μεγάλο βαθμό …δημαρχεύων- στην συνεδρίαση, ο επόμενος δήμαρχος, Βαγγέλης Γερολιόλιος, που -ούτε λίγο. Ούτε πολύ- περιέγραψε την κατάσταση σε ότι αφορά την αποκομιδή και το τι πρόκειται να συμβεί τις επόμενες μέρες, με αφορμή την συζήτηση για την μόνιμη απ΄ το τέλος του 2018 αδυναμία του Δήμου να διατηρήσει καθαρό τον χώρο του, έστω κατ΄ ελάχιστον. Λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο και άλλα ενδιαφέροντα θέματα, σε προσεχές ρεπορτάζ.

Ραντεβού τον Σεπτέμβρη.