ΣΥΝ+ΣΥΝ=

πιο κοντά στην πλειοψηφία

και οι προσθέσεις συνεχίζονται

 

 

 

Τελικά, ούτε η παράταξη (“Συμπολιτεία”) αντέδρασε, ούτε ο επικεφαλής της έμεινε χωρίς παράταξη. Συντεταγμένα και θεσμικά η αντιπολιτευόμενη “Συμπολιτεία” των τριών δημοτικών συμβούλων (με επικεφαλής τον Στέργιο Φαρμάκη) είναι έτοιμη να προσχωρήσει στην διοικούσα “ΣΥΝθεση” και να αναλάβει -όχι η παράταξη, ο επικεφαλής- την προεδρία του ΔΣ της ΔΕΥΑΔΟΛ.

Σε ότι αφορά το πρόσφατο παρελθόν, ο Στέργιος Φαρμάκης προέβαλλε δύο κύρια στοιχεία στον προεκλογικό του αγώνα: α. την διάθεση συνεργασίας και τις προτάσεις που ο ίδιος και η “Συμπολιτεία” του διαθέτουν προς συζήτηση και εφαρμογή και β. την μεγάλη του εμπειρία στην δημόσια διοίκηση, ως διοικητής δημόσιου νοσοκομείου “με 900 εργαζόμενους”. Σε δήλωσή του προς την ΕτΟ διευκρίνισε ότι πράγματι οι δύο παρατάξεις είναι κοντά στην φημολογούμενη συγχώνευση κι αυτή αν γίνει, θα γίνει θεσμικά, με την προγραμματική συμφωνία που θα προκύψει από συζήτηση όλων των θεμάτων και με προοπτική η συνεργασία να επεκταθεί πέρα από τον ένα χρόνο που θα είναι η -κατ’ αρχάς- προτεινόμενη περίοδος. Για την προεδρία της ΔΕΥΑΔΟΛ, η συζήτηση δεν έχει ολοκληρωθεί, αλλά κι εκεί υπάρχουν θετικές εξελίξεις και μεγάλη πιθανότητα θετικής τελικής έκβασης. Ταυτόχρονα, μεγάλο είναι το ενδιαφέρον του Φαρμάκη και για την ΔΕΑΔΟ και ο ίδιος θα θέσει στην κρίση του Δημοτικού Συμβουλίου την πρόθεσή του να συμπεριληφθεί στο ΔΣ της υπό χρεωκοπία δημοτικής επιχείρησης.

Η στελέχωση των δημοτικών επιχειρήσεων και των Διοικητικών τους Συμβουλίων συνεχίζεται από την δημαρχία Γερολιόλιου -παρά τις δυσκολίες- και πολύ σύντομα αναμένονται ακόμη πιο ενδιαφέρουσες εξελίξεις, αφού βρέθηκε και ο τολμηρός που θα αναλάβει την προεδρία του ΔΣ της ΔΕΑΔΟ. Με την συνεργασία αυτή, επιτυγχάνεται η ελάχιστη πλειοψηφία των 14 δημοτικών συμβούλων και η προσπάθεια συνεχίζεται για να αυξηθουν στους 16. Σε ότι αφορά την ΔΕΑΔΟ, πέρα από τον έλεγχο του ορκωτού λογιστή (που ελέγχει και τον Δήμο), ολοκληρώνεται και ο έλεγχος αρμόδιας αρχής του Υπουργείου Οικονομικών. Από την απερχόμενη διοίκηση (Δημόπουλου) είχαν ζητηθεί συμπληρωματικά στοιχεία και είχε απαντήσει -τον περασμένο Μάιο- ότι θα είναι σε θέση να απαντήσει στις 31 Αυγούστου 2019 (τελευταία μέρα της θητείας της). Στις 30 Αυγούστου 2019 απάντησε ότι … θα απαντήσει στις 30 Νοεμβρίου 2019.