Σήμερα η απόφαση

για τα επεισόδια στο δάσος των Πόρων

τον Απρίλιο του 2016

 

 

 

 

Στις 10 σήμερα το πρωί, συνεχίζεται σε δικαστήριο της Κατερίνης, η δίκη για τα επεισόδια στο δάσος των Παλιών Πόρων, τον Απρίλιο του 2016, για τα οποία κατηγορούμενος είναι και ο πρώην αντιδήμαρχος, Δημήτρης Γουλάρας.

Η πρώτη μέρα της δίκης ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και περιπετειώδης και -για ένα μικρό χρονικό διάστημα- ο συνήγορος των εργαζομένων στην ΑΧΟΝ που κατηγορούν τον Γουλάρα ότι τους επιτέθηκε και τραυμάτισε τον έναν απ’ αυτούς, παραιτήθηκε, αλλά επανήλθε στα καθήκοντά του. Στην διάρκεια της πρώτης μέρας της δίκης κατέθεσε και ο υπάλληλος του Δασαρχείου-αυτόπτης μάρτυρας -όπως και οι υπόλοιποι μάρτυρες- και αναμένεται η δίκη να ολοκληρωθεί σήμερα με τις αγορεύσεις των συνηγόρων και του εισαγγελέα της έδρας.

Πολλοί κάτοικοι των Πόρων παρακολουθούν την δίκη με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και συμπαρίστανται στον πρώην αντιδήμαρχο που παραιτήθηκε από την τότε διοίκηση Δημόπουλου και έκτοτε οι σχέσεις τους “πάγωσαν”. Το θέμα της διένεξης της ΑΧΟΝ με τον Δήμο και το Δημόσιο για το λεγόμενο “τσιφλίκι των Πόρων” απασχόλησε για λίγο στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, με αφορμή την συνεχιζόμενη δίκη. Ταυτόχρονα, η ξύλευση-καθαρισμός έκτασης στο λεγόμενο “τσιφλίκι” που είχε ανατεθεί από το Δασαρχείο στην ΑΧΟΝ και προκάλεσε τα επεισόδια, συνεχίζεται.