Αμβρόσιος κατά Γεωργίου: ὀφείλετε νά παραιτηθῆτε ἀμέσως

Σεβασμιότατος πόλεμος για τη φροντίδα -και την περιουσία; - του σχολάζοντος Αγαθόνικου...

…ὀφείλετε νά παραιτηθῆτε ἀμέσως ἀπό την ὑψηλήν θέσιν τοῦ Ποιμενάρχου! Δέν εἶναι δυνατόν, ψευδόμενος, νά ἀσκῆτε πλέον τά καθήκοντά Σας!

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι καταγγελίες του μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κατά του Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα, σχετικά με τη φροντίδα του σχολάζοντος κου Αγαθόνικου, έφτασαν στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο που συνεδριάζει αυτή την ώρα.

Στις 24 Αυγούστου 2015 ο σεβασμιότατος Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, κος Αμβρόσιος, εξαπέλυσε πρωτοφανή επίθεση κατά του συναδέλφου του της Πιερίας, κου Γεωργίου, κατηγορώντας τον ότι παραμελεί ανεπίτρεπτα τη φροντίδα του υπέργηρου προκατόχου του και μετέρχεται πλείστα όσα απαράδεκτα για να καρπωθεί την περιουσία του. Η καταγγελία, με τη χαρακτηριστική ορμή του κου Αμβροσίου, δημοσιεύτηκε αρχικά στο προσωπικό του blog και πολύ γρήγορα αναπαράχθηκε από δεκάδες ιντερνετικές σελίδες και Μέσα που ασχολούνται με τα της Εκκλησίας. Στην ανοιχτή επιστολή προς τον κο Γεώργιο, ο γνωστός για τις αιχμηρές και -πολλές φορές- ακραίες τοποθετήσεις -ακόμη και σε πολιτικά θέματα- ιερωμένος, ζητεί και την παρέμβαση της Ιεράς Συνόδου και του Αρχιεπισκόπου για να διασφαλιστεί η καλύτερη φροντίδα του κου Αγαθόνικου, αλλά και από τον κο Γεώργιο να παραιτηθεί (link), αφού η συμπεριφορά του και οι επιλογές του δεν αρμόζουν σε χριστιανό και ιεράρχη. Όπως διευκρινίζει ο καταγγέλλων, η επιστολή του αυτή κοινοποιήθηκε και στον Αρχιεπίσκοπο και στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κατερίνης και σε όλους τους συναδέλφους του, ενώ επικαλείται τη μαρτυρία συναδέλφων του μητροπολιτών, μεταξύ των οποίων και ο αρχιμανδρίτης κος Οικονομίκος. Στην επιστολή Αμβροσίου, η 13η παράγραφος αναφέρει χαρακτηριστικά: “Ὡς Μάρτυρες, δυνάμενοι να ἐπιβεβαιώσουν την ὡς ἄνω κακότροπον συμπεριφοράν Σας, δύνανται νά κληθοῦν οἱ Σεβασμιώτατοι Μητροπολῖται Καστορίας κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ, Θηβών κ. Γεώργιος, Πολυανῆς καί Κιλκισίου κ. Ἐμμανουήλ, Τριπόλεως κ. Θεοφύλακτος, ὡς και ὁ Πανοσ. Ἀρχιμ. π. Ἰωακείμ Οἰκονομῖκος, μετά τῶν ὁποίων, ἄς σημειωθῆ, οὐδεμίαν ἐπικοινωνίαν εἴχομεν! για να επιβεβαιωθούν τα καταγγελλόμενα.”

Η συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ήταν σε εξέλιξη στις 2μμ και αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά σήμερα το απόγευμα, αφού ασχοληθεί και με τη διένεξη των δυο μητροπολιτών.

Η Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα επέλεξε να μην απαντήσει στις καταγγελίες πριν την απόφαση της ΔΙΣ, αφήνοντας πάντα ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά του Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.