Πρώτος χρόνος, πρώτη υποχώρηση, πρώτη συνέντευξη…

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου "μας κάνει ποδαρικό", εκμυστηρεύεται και βαθμολογεί

Η αποκομιδή θα παραμείνει δουλειά του Δήμου, η παράταξη διχάστηκε, το θέμα του ΟΣΕ χειρίζεται προσωπικά ο δήμαρχος, οι εταιρείες εκβιάζουν, το πολεοδομικό σχέδιο πρέπει να μας γλυτώσει απ’ την αντιπαροχή. Οι επέτειοι είχαν πάντα πανηγυρικούς. Αυτή τη φορά έχουν συνέντευξη-απολογισμό.

Η τελευταία Κυριακή του Αυγούστου ήταν μια ηλιόλουστη, πολύ ζεστή μέρα και το ραντεβού με τον πρόεδρο του Δημοτικού μας Συμβουλίου, για την πρώτη συνέντευξη της ΕτΟ, ήταν στον Πλαταμώνα. Τίποτα γύρω μας δεν συνηγορούσε με συνέντευξη σε κλειστό χώρο, οπότε …συγχωρείστε με για τα προβλήματα ήχου και την γνωστή ηχορύπανση. Δεν είχε προηγηθεί καμία προεργασία και «ο πάγος έσπασε» με κουβέντες για φωτογραφικούς φακούς. Δεν γνωρίζω προσωπικά τον κο Γαλάνη, ούτε απ΄ το παρελθόν, ούτε είχα πρόσφατα την εμπειρία κάποιας συναναστροφής, οπότε το βοήθημα αυτής της εμπειρίας ήταν ανύπαρκτο. Είχα ακούσει μόνο ότι ασχολήθηκε στο παρελθόν με τα της πολεοδομίας. «Στα τυφλά» προχώρησα και θεωρώ ότι η κουβέντα υπήρξε πολύ αποδοτική.

Θεωρούσα επίσης τον Αστέριο Γαλάνη ικανότερο στα τυπικά, αποδείχτηκε το ακριβώς αντίθετο: δεν δίστασε να μιλήσει για δύσκολα θέματα, όπως η ανάθεση της αποκομιδής σε ιδιώτη, για τα ενδοπαραταξιακά προβλήματα που δημιούργησε αυτή η επιλογή, τη θέση του κατά της αντιπαροχής, το πώς οι κατασκευαστικές εταιρείες ασκούν πιέσεις και παραβλέπουν νόμους για το περιβάλλον, πιέζοντας με μοχλό όσους απασχολούν στην περιοχή μας. Για τη γέφυρα στο Παπαπούλι και τα έργα που προγραμματίζονται, για την κακή εικόνα του Δημοτικού Συμβουλίου στις συνεδριάσεις του, το πόσο θέλει να την αλλάξει, αλλά και που αποδίδει την εικόνα αυτή (αψιμαχίες μελλοντικών υποψηφίων δημάρχων που επιζητούν πέντε λεπτά δημοσιότητας). Η επιβεβαίωση ότι η ιδέα για ανάθεση της αποκομιδής σε ιδιώτη αποτελεί παρελθόν, ήρθε τελικά απ τα επισημότερα χείλη και μένει τώρα στον επικεφαλής να το παραδεχτεί και δημόσια. Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο προβλήθηκε, από το δήμαρχο και τους συνεργάτες του, η εκδοχή της ..βήμα προς βήμα απομάκρυνσης απ το ταμείο. Και άλλα πολλά είπε σ αυτή την πρώτη συνέντευξη της ΕτΟ ο κος Γαλάνης και τον ευχαριστώ γιατί κράτησε τον πήχη αρκούντως ψηλά.

 

Στο τέλος, κλήθηκε και βαθμολόγησε τις επιδόσεις του πρώτου χρόνου της δημαρχίας Δημόπουλου και -ως εκπαιδευτικός- μάλλον… δεν τσιγκουνεύεται τους βαθμούς. Αλλά αυτό θα το αποδείξει το μέλλον και οι επιδόσεις της νέας διοίκησης που σήμερα γιορτάζει ένα χρόνο ύπαρξης. Επέτειος που δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη από μια τοπική εφημερίδα. Και η επόμενη συνέντευξη αυτή την επέτειο-απολογισμό θα αφορά, αλλά τον απολογισμό θα κάνει ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του «Συνδυασμού Ευθύνης», Γιώργος Φαρμάκης. Λόγω προεκλογικής περιόδου, η συνέντευξη αυτή θα γίνει μετά τις 20 Σεπτεμβρίου 2015. Στο μέλλον, σίγουρα θα επανέλθουμε σε ανάλογη συζήτηση με τον κο Γαλάνη, αφού πολλά θέματα δεν «χωρούν» σε μιας ώρας συνέντευξη. Όταν μάλιστα πολλά απ΄ τα θέματα που «διέφυγαν» λόγω χρόνου περιλαμβάνουν το μέγα θέμα της ΔΕΑΔΟ, την ανακύκλωση, θέματα λειτουργίας του Δήμου και επιλογών της διοικούσας παράταξης, τότε η συνέχεια επιβάλλετε. Πέραν όλων αυτών… το υποσχέθηκε on camera!
Καλό μήνα, καλή συνέχεια και … Χρόνια Πολλά, κε πρόεδρε…

Μέρος πρώτο

 

και σε λίγο το δεύτερο μέρος.