Άλλο λογότυπο κι άλλο… μούκας*

και οπισθοχωρήσεων συνέχεια

μούκας: ντοπιολαλιά, σημαίνει αποκρουστικός, μπαμπούλας, τρομακτικός, άσχημος, μεταφορικά λιγομίλητος και δύστροπος, όχι κοινωνικός, μονήρης…

Το ότι η συμπλήρωση ενός χρόνου στο τιμόνι του Δήμου συμπίπτει για την «Ολύμπια Συμμαχία» και τον Κωνσταντίνο Δημόπουλο με κινήσεις αναδίπλωσης είναι ολοφάνερο. Οι επιλογές τους δεν «τους βγήκαν» και τα υπόλοιπα είναι δεδομένα. Οι αναδιπλώσεις είναι χαμηλών τόνων και αθόρυβες, αλλά εμφανείς. Σ΄ όλα τα παραπάνω -για τα οποία ήδη ακούμε και μαθαίνουμε-, πρέπει να συμπεριλάβουμε και το λογότυπο του Δήμου.
Θέμα πολύ σοβαρό, αν και δεν αντιμετωπίζεται ως τέτοιο. Κι αυτό γιατί –ως λογότυπο- είναι η εικόνα του Δήμου Δίου-Ολύμπου. Μάλιστα, η εκ των πραγμάτων κωδικοποιημένη εικόνα, το σύμβολο και η «βιτρίνα» στον κόσμο όλο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η νέα εικόνα του Δήμου μας, αφού η νέα διοίκηση φρόντισε ν αντικαταστήσει το παλιό λογότυπο με νέο. Κάλεσε μάλιστα τους δημότες και τον όποιο ενδιαφερόμενο να ψηφίσει –μέσω Facebook- ποια από τις τέσσερις εκδοχές της πρότασης του ειδικευμένου δημιουργού προτιμά. Οι λιγότεροι από 100 που έσπευσαν να ψηφίσουν ανέδειξαν την εκδοχή που λίγο αργότερα εγκρίθηκε και από το Δημοτικό Συμβούλιο. Η αντιπολίτευση προειδοποίησε ότι το λογότυπο δεν ανταποκρίνεται, ούτε λειτουργικά, ούτε αισθητικά, στην αποστολή του, ότι θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε το παλιό, ως να υπάρξει νέο καλύτερο, ότι ένας διαγωνισμός θα μπορούσε να εξασφαλίσει μια καλύτερη πρόταση και χωρίς πολλά λεφτά. Ο γράφων δέχτηκε το γνωστό «Ησυχία, παρακαλώ» του κου Γαλάνη, όταν φώναξε «αυτό δεν είναι λογότυπο, είναι μούκας, κε πρόεδρε…»…
Αλλά το λογότυπο «πέρασε». Και πριν «αγιάσει» έστω απ την καθημερινή του χρήση, άρχισε να αλλάζει σιγά-σιγά, άγνωστο γιατί. Ίσως γιατί ακριβώς αυτό – η καθημερινή του χρήση- απέδειξε την ορθότητα της κριτικής εναντίον του. Από το σύνολο του γραφήματος, τον τελευταίο καιρό χρησιμοποιείται μόνο το ένα μέρος, το –ας πούμε- χαρακτηριστικότερο και πιο εύληπτο, τουλάχιστον για τους ντόπιους και κάποιους φανατικούς φίλους του Ολύμπου και της περιοχής. Γιατί κι αυτό –όπως λέει μια φίλη- θυμίζει δεινόσαυρο!!! Ήδη, μέσα στο καλοκαίρι, σε αφίσες και έγγραφα, χρησιμοποιείται το μέρος του λογότυπου κι όχι το σύνολο.

Ας επιταχύνουμε τη διαδικασία και ας επιστρέψουμε στο παλιό, κύριοι της διοίκησης. Κι ας ασχοληθούμε όλοι να βρούμε τους ειδικούς που μπορούν να μας χαρίσουν ένα άξιο κι αντάξιο του τόπου μας λογότυπο, μια για πάντα. Για όσο διαρκεί ο Όλυμπος. Και μόνο για να το συμπεριλάβουν στο portfolio τους, να ‘στε σίγουροι ότι θα δέχονταν να το δημιουργήσουν δωρεάν.

(σσ ΕτΟ: Στο θέμα θα επανέλθουμε με αφορμή το ιντερνετικό πρόσωπο του Δήμου μας. Οσονούπω…)

DDOlogo