Να … πιει κανείς ή να μην πιει;;;

το Λιτόχωρο ανησυχεί για το νερό του

Καθησυχάζει ο Δήμος, δεν επιβεβαιώνουν επιδημία οι υποδομές Υγείας, αλλά ο φόβος και οι ιοί “φυλάνε…. το νερό”.

Τα προβλήματα του δικτύου ύδρευσης που ταλαιπωρούν το Λιτόχωρο από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2015 και παράπονα δημοτών για αυξημένα προβλήματα υγείας από την κατανάλωση νερού του δικτύου, οδήγησαν το Δήμο Δίου-Ολύμπου να εκδώσει και δεύτερη ανακοίνωση σχετική με το θέμα.
Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση, οι εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης του δικτύου συνεχίζονται και παράλληλα έγινε δειγματοληψία νερού για ανάλυση, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένονται σύντομα.

 

 

Από τα στοιχεία που συνέλεξε η ΕτΟ, από τις τοπικές υποδομές υγείας (ΓΝ Κατερίνης και ΚΥ Λιτοχώρου) δεν προκύπτει αύξηση κρουσμάτων ή ανησυχητικά κρούσματα, αφού προβλήματα υγείας που θα μπορούσαν να συνδεθούν με κατανάλωση επικίνδυνου νερού δεν έχουν καταγραφεί, ούτε ο αριθμός τους έχει αυξηθεί σε σχέση με την εποχή. Μάλιστα, τα περισσότερα από τα διαπιστωμένα, είναι ιογενή.
Η ανακοίνωση του Δήμου Δίου-Ολύμπου έχει ως εξής:

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Από το Δήμο Δίου – Ολύμπου ανακοινώνεται ότι :
Μετά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν από την πρόσφατη κατολίσθηση και τις συνεχείς νεροποντές που οδήγησαν σε θολότητα του νερού σε αρκετές περιοχές του Λιτοχώρου , συνεργεία του Δήμου προχώρησαν σε έκτακτες εργασίες καθαρισμού του διυλιστηρίου και ήδη το πρόβλημα θολότητας έχει ξεπεραστεί.
Για προληπτικούς καθαρά λόγους η αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου θα αποστείλει άμεσα εκτάκτως νέο δείγμα για μέτρηση προς το συνεργαζόμενο χημικό εργαστήριο. Τα αποτελέσματα αναμένονται εντός των προσεχών ημερών.
Πληροφορούμε επίσης τους συνδημότες μας ότι συνεχίζονται κανονικά οι εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης του νέου διυλιστηρίου και ότι βούληση της Δημοτικής Αρχής είναι να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν ασχέτως εξόδων.
Το νερό είναι ίσως το σημαντικότερο δημόσιο αγαθό και για αυτό αποτελεί βασική προτεραιότητά μας.