Σπατάλη ή οφειλές;

οι αριθμοί ευημερούν, οι δημότες πληρώνουν

Προσπάθεια εντυπωσιασμού ή πραγματική, γεωμετρικά αυξανόμενη σπατάλη; Οι αριθμοί είναι πάντα εντυπωσιακοί και τον λογαριασμό τον πληρώνουν πάντα οι δημότες. Η αλήθεια είναι θέμα στοιχείων του απολογισμού που ήδη εγκρίθηκε.

Τα ποσά που πλήρωσε ο Δήμος Δίου – Ολύμπου για τηλεπικοινωνίες την προηγούμενη χρονιά προκάλεσαν τα σχόλια της δημοτικής συμβούλου Ευαγγελίας Μόχλα- Φαρμάκη, η οποία εντόπισε οκταπλασιασμό του μηνιαίου λογαριασμού από τον Αύγουστο στο Δεκέμβριο του 2104.

 

 
Η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 2ας Οκτωβρίου 2015 αφορούσε την έγκριση απολογισμού-ισολογισμού έτους 2014 Δήμου Δίου – Ολύμπου. Από την αξιωματική αντιπολίτευση, η δημοτική σύμβουλος του «Συνδυασμού Ευθύνης», Ευαγγελία Μόχλα-Φαρμάκη, εντόπισε -στα στοιχεία που συνόδευαν τον απολογισμό-:
– οχταπλασιασμό των εξόδων για τηλέφωνα το Δεκέμβριο του 2014, σε σχέση με τον Αύγουστο του 2014 (τελευταίο μήνα της προηγούμενης διοίκησης)
– τριπλασιασμό των εξόδων για ηλεκτρικό ρεύμα
– και δεκαπλασιασμό των εξόδων για συντήρηση κτιρίων.

 

 
Η ανεπίσημη απάντηση του Δήμου είναι ότι στο λογαριασμό του Δεκεμβρίου 2014 πληρώθηκαν παλιότερα χρέη (σσ: της προηγούμενης διοίκησης;) γι΄ αυτό κι ο λογαριασμός ξεπέρασε τις 27.000 ευρώ. Να υποθέσουμε ότι η αύξηση στο ρεύμα οφείλεται στην αλλαγή της εποχής; Στα κρύα του χειμώνα; Η αύξηση στην συντήρηση κτιρίων αφορά την ανακαίνιση/αναδιάρθρωση του δημαρχείου και του δημαρχιακού γραφείου; Να υποθέσουμε μπορούμε μόνο, μέχρι να υπάρξει κάποια πληροφόρηση, αν υπάρξει…

 
Τα ποσά καταγράφονται από την κα Μόχλα – Φαρμάκη στην τοποθέτησή της: