Το θολόν ύδωρ, το αδηφάγον διυλιστήριον και το … νερό-νεράκι

βροχές άφθονες, «διυλιστήριο-διαμάντιι», νερό … ;;;

Ένα μήνα μετά τα προβλήματα ύδρευσης στο Λιτόχωρο, το θέμα συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο και υπήρξε η απαραίτητη ενημέρωση, η οποία κατέληξε στο … «δαπάνη τουλάχιστον 120.000 ευρώ για να ΄χουμε νερό».

Πίνεται τελικά το νερό στο Λιτόχωρο; Το πρόβλημα με το δίκτυο ύδρευσης που ταλαιπωρεί το Λιτόχωρο συζητήθηκε εκτενώς στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 2 Οκτώβρη 2015, μετά από προ ημερησίας ερώτηση του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «Συνδυασμός Ευθύνης», Γιώργου Φαρμάκη και της επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Κατερίνας Κουρίτα.

 

 

 

Το πρόβλημα ταλαιπωρεί μεγάλο μέρος του Λιτοχώρου από τις αρχές Σεπτεμβρίου και τις πρώτες βροχές και από την αρχή αποδόθηκε σε κατολίσθηση –κοντά στα Πριόνια Ολύμπου- που γέμισε το δίκτυο με λάσπη. Σύμφωνα με την ενημέρωση του αναπληρωτή δημάρχου και αντιδημάρχου Λιτοχώρου, Νίκου Λάππα, το λασπόνερο έφτασε ως το διυλιστήριο και –όπως ήταν αναμενόμενο- το έθεσε εκτός λειτουργίας. Από τις εργασίες καθαρισμού εντοπίστηκε και άλλο μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει να κάνει με τη συντήρηση του διυλιστηρίου και την ανανέωση των αναλώσιμων. Ο κος Λάππας περιέγραψε φίλτρα που είχαν καλυφθεί από άλατα σε μέγεθος βράχου και καθαρίστηκαν …με κομπρεσέρ!!! Με λίγα λόγια… νέα έξοδα και δαπάνες, αλλά και ταλαιπωρία μεγάλου μέρους της πρωτεύουσας του Δήμου. Αυτό που δεν απαντήθηκε είναι αν τα νέα αυτά έξοδα θα «πάνε στράφι» με την επόμενη βροχή.