Για το “Mayors Adapt”

στις Βρυξέλλες ο δήμαρχος

Ο Δήμος μας συμμετέχει στην ευρωπαϊκή πρωτοβουλία των αυτοδιοικητικών για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή. Στις 15 Οκτώβρη υπογράφεται στην βελγική πρωτεύουσα η συμφωνία 134 δημάρχων από 24 χώρες. Στους “νεοφώτιστους” συμπεριλαμβάνεται και το Δίον-Όλυμπος.

Ταξίδι-αστραπή στις Βρυξέλλες πραγματοποιεί ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Κωνσταντίνος Δημόπουλος, για τις ανάγκες της συμμετοχής του Δήμου στην ευρωπαϊκή πρωτοβουλία “Mayors Adapt” και την εναρκτήρια τελετή της δράσης των ευρωπαίων δημάρχων κατά της κλιματικής αλλαγής.
Οι διοργανωτές της δράσης των δημάρχων της Ευρώπης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και της μείωσης του διοξειδίου του άνθρακα διάλεξαν η εναρκτήρια τελετή να λάβει χώρα στις 15 Οκτώβρη, Ευρωπαϊκή Ημέρα Περιφερειών και Δήμων, σε ένα συμβολισμό κινητοποίησης της Αυτοδιοίκησης για την αντιμετώπιση των κινδύνων από τη μόλυνση και τη ρύπανση, της προσαρμογής της Ευρώπης στον επερχόμενο κίνδυνο.
Στη διάρκεια τελετής στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι ευρωπαίοι δήμαρχοι-μέλη του Mayors Adapt θα εγκαινιαστεί η δράση αυτή που στόχο έχει να μειώσει τον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής και να μειώσει σημαντικά τα αέρια του θερμοκηπίου ως το 2030, ενισχύοντας ταυτόχρονα ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Στο Mayors Adapt έχουν ως τώρα δηλώσει συμμετοχή 123 Δήμοι από 24 ευρωπαϊκές χώρες. Από την Ελλάδα συμμετέχουν ως τώρα οι Δήμοι Αγίων Αναργύρων, Αλίμου, Αλμυρού, Βέροιας, Ιλίου, Κηφισιάς, Ρεθύμνου, Φαρσάλων, Φυλής, Χίου και Δίου-Ολύμπου.
Στην τελετή της 15ης Οκτώβρη 2015, θα καταγραφεί η προσήλωση των συμμετεχόντων στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η δέσμευσή τους στην Συμφωνία των Δημάρχων, η οποία
– θέτει ως στόχο τη μείωση τουλάχιστον κατά 40 % των εκπομπών CO2, έως το 2030
– περιλαμβάνει τις αρχές για το μετριασμό της εξάρτησης από τις ρυπογόνες μορφές ενέργειας και της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, μέσω της ολοκλήρωσης του Συμφώνου των Δημάρχων και των Mayors Adapt
– να συμβάλλει στον παγκόσμιο στόχο, μέσω της αύξησης της συμμετοχής των φορέων Αυτοδιοίκησης στην προσπάθεια, παγκόσμια.

 

Η σημερινή τελετή και αρχική συνεδρίαση των Mayors Adapt αναμεταδίδεται ζωντανά εδώ:

http://cdn.streamovations.be/events/151015_joint-ceremony.php