Το “αυτό” 33 μέρες μετά

είναι ακόμα χειρότερο

Κανείς δεν απαντά, αλλά η δημοτικής μας επιχείρηση το διαχειρίζεται με μηχανήματά της. Δηλαδή, ένα άγνωστο “αυτό” εχει πολύ γνωστό διαχειριστή. Και γνωστή ιστορία έχει και πλούσιο μέλλον. Όσο πλούσια είναι και τα υλικά που θάβονται εκεί.

20 Οκτωβρίου 2015
Το «αυτό» καλλωπίζεται από μηχάνημα της δημοτικής ΔΕΑΔΟ

 

 

Από τις 18 Σεπτεμβρίου οπότε και θέσαμε το ερώτημα «Τι είναι αυτό;», το «αυτό» δεν σταμάτησε να υπάρχει, να λειτουργεί, να βρωμίζει, να ρυπαίνει, να χορταίνει δεκάδες αδέσποτα, άρρωστα και επικίνδυνα, να αηδιάζει επισκέπτες, να χαρακτηρίζει όλους μας με την ύπαρξή του. Γιατί όλοι είμαστε υπεύθυνοι για την ύπαρξη του «αυτού». Από τους πολλούς που το ανεχόμαστε, ως τους λιγότερους που έχουν την ευθύνη για την ύπαρξή του και τους άλλους, αυτούς που το τροφοδοτούν με κάθε είδους βρωμιά. Οι τελευταίοι συνεχίζουν να πράττουν ότι πράττουν γιατί οι αμέσως προηγούμενοι – οι κατά νόμο υπεύθυνοι- δεν πράττουν τίποτα. Μόνο ένα πράττουν μόνιμα: χρησιμοποιούν τα μηχανήματα που έχουν για άλλες δουλειές, για να «μακιγιάρουν» όσο μπορούν την παρανομία-περιβαλλοντικό έγκλημα. Το «αυτό».

 

 

Για την ιστορία του πράγματος που κανείς απ’ όλους τους παραπάνω δεν αξιώθηκε να μας περιγράψει, ισχύουν τα εξής: παλιότερος δήμαρχος και η δοίκησή του αποφάσισαν να δημιουργήσουν στο σημείο ένα σημείο απόθεσης αδρανών υλικών, δηλαδή μπάζων, που θα προσέφεραν υλικό και για την αποκατάσταση της όχθης του λατομείου που τους ξέφυγε τότε και πήγαινε προς Μετόχι μεριά. Ευτυχώς υπήρχε ο διπλανός δρόμος και σταμάτησαν. Η άλλη πληγή –της Μπίμπας- έκλεισε και έτσι άρχισε το συγκεκριμένο σημείο να γνωρίζει την …ανάπτυξη. Και φυσικά γρήγορα κατάντησε από μη αδειοδοτημένη περιοχή απόθεσης αδρανών υλικών, σε ανεξέλεγκτο σκουπιδότοπο, άκρως επικίνδυνο ή τουλάχιστον μη αδειοδοτημένο και ελεγχόμενο.

 

 

Τριάντα τρεις (33) μέρες τώρα κανείς δεν απαντά σ’ ότι ρωτάμε για το «αυτό». Κατά διαστήματα, κάτι/κάποιος φροντίζει να σπρώχνει τα «αυτά» στην όχθη που είναι το «αυτό» και να τα κρύβει στο βάθος του γκρεμού. Σήμερα, ο φακός κατέγραψε ένα «κάτι» που έκανε αυτή τη δουλειά στο «αυτό». Το «κάτι» ανήκει στη ΔΕΑΔΟ. Το «αυτό» ανήκει στα χιλιάδες στρέμματα που ζητάει η ΔΕΑΔΟ να της παραχωρήσει ο Δήμος;;; Να της τα παραχωρήσει γιατί; Για να υπάρξουν κι άλλα «αυτά» ή για να κρυφτούν όσα υπάρχουν ήδη;
Την αρχαία χωματερή μας την κρύψαμε όσο καλύτερα μπορούσαμε με φυτά και φράχτες. Όχι ότι κρύφτηκε εντελώς. Και τείχος να υψώναμε η βρώμα κι η δυσωδία θα την πρόδιδε στους περαστικούς επισκέπτες. «Αυτό» το αίσχος (το «αυτό») πως μπορεί να υπάρχει σε πλήρη θέα στο δρόμο που συνδέει τον Όλυμπο με το Δίον;;;
Αυτά…. Προς το παρόν.