“Δεν επιδιώκουμε μια χαμένη πενταετία”

Κ. Δημητριάδης, στον ετήσιο απολογισμό

Δήμος, ΔΕΑΔΟ, τοπικά συμβούλια και σύμβουλοι, έργα και παραλείψεις, αστοχίες και λάθη, στόχοι και πεπραγμένα της “Αλήθειας” (bonus track οι καταγγελίες)… η δεύτερη χρονιά της νέας διοίκησης του Δήμου μας αρχίζει με δεδομένο ότι η περίοδος χάριτος τελείωσε.

Δεν επιδιώκουμε μια χαμένη πενταετία, συμβάλλουμε στο κοινό καλό και επιθυμούμε μια χρηστή διοίκηση του Δήμου Δίου-Ολύμπου, επεσήμανε ο Κώστας Δημητριάδης, κάνοντας -μαζί με τα στελέχη του συνδυασμού «Αλήθεια»- τον απολογισμό της πρώτης χρονιάς συμμετοχής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στις 15.11.2015, στο Δημαρχείο Κονταριώτισσας.
Ο κος Δημητριάδης τόνισε επίσης ότι η «Αλήθεια» δεν είναι ούτε συμπολίτευση, ούτε αντιπολίτευση, είναι δύναμη ελέγχου και κριτικής και πρώτο μέλημά της είναι να εκπροσωπήσει επάξια όσους της εμπιστεύθηκαν την ψήφο τους. Ξεκαθάρισε δε ότι ο πρώτος χρόνος είναι περίοδος χάριτος, αλλά οι ευθύνες υπάρχουν και η παράταξή του θα αγωνιστεί το όραμά της να αποκτήσει πλειοψηφικό ρεύμα για να ολοκληρώσει το στόχος της προσφοράς που την δημιούργησε.
Στον ανά θέμα απολογισμό του κου Δημητριάδη και των στελεχών της παράταξης συμπεριλήφθηκαν όλα τα μεγάλα θέματα που απασχόλησαν το Δήμο τους τελευταίους 15 μήνες, όπως η αποκομιδή απορριμμάτων και η ανάθεσή της σε ιδιώτη μέσω διεθνούς διαγωνισμού, τα έργα αποχέτευσης, η άρδευση, ο βιολογικός καθαρισμός, η καθαριότητα, η περιουσία του Δήμου, η γέφυρα στους Νέους Πόρους και η κατάσταση στη ΔΕΑΔΟ. Στα σοβαρότερα προβλήματα της νέας διοίκησης του Δήμου, ο κος Δημητριάδης συμπεριέλαβε –μεταξύ άλλων- τις απ’ ευθείας αναθέσεις, τη μη δυνατότητα των δημοτών να παρακολουθούν τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, την επιλογή της διοίκησης να υπερψηφίζονται τα θέματα από την πλειοψηφία και όχι ομόφωνα. Σε ότι αφορά τη ΔΕΑΔΟ -της οποίας ο κος Δημητριάδης είναι μέλος του ΔΣ- επεσήμανε ότι
– Το 2015 το ΔΣ συνεδρίασε μόνο 5 φορές
– Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό το αποτέλεσμα του εσωτερικού ελέγχου που αποφασίστηκε τον Οκτώβρη του 2014
– Αποφασίστηκε παραχώρηση ακόμη 600 περίπου στρεμμάτων που περιέχουν παράνομες αμμοληψίες και σκουπιδότοπους, με αποτέλεσμα να δυσχεράνει η διαδικασία έκδοσης νέων περιβαλλοντικών όρων
– Παρά την κακή οικονομική συγκυρία και τα προβλήματα της εταιρείας, «υπάρχουν υπερβολές»
– Ο χώρος της καταγράφεται από κάμερες που κανείς δεν ελέγχει, ενώ εντοπίστηκε κίνηση φορτηγού στο χώρο της ΔΕΑΔΟ το βράδυ της Ανάστασης!!!
– Ο ίδιος κατέθεσε ήδη επιστολή αποποίησης ευθύνης, όπως ενημέρωσε και το Δημοτικό Συμβούλιο στις 13.11.2015 και λόγω της υπόθεσης Φελώνη.
Ο κος Δημητριάδης είναι ο πρώτος δημοτικός σύμβουλος που αναφέρεται δημόσια στο θέμα της απομάκρυνσης του διευθυντή (όχι σε στοιχεία τηες υπόθεσης, αλλά στην κύρια υπόθεση και δημόσια) από τα καθήκοντά του και μάλιστα στην παρουσία του δημάρχου και του πρώην διευθυντή. Αναφερόμενος στο θέμα, ξεκαθάρισε ότι το ΔΣ της ΔΕΑΔΟ δεν πήρε ποτέ ανάλογη απόφαση, αν για τον συγκεκριμένο εργαζόμενο ισχυριστεί κάποιος ότι δεν έχει σύμβασης εργασίας, η επιχείρηση κινδυνεύει να μείνει χωρίς εργαζόμενους και ότι η υπόθεση αυτή βάρυνε στην κρίση του, ώστε να στείλει επιστολή αποποίησης ευθυνών.
Αίσθηση προκάλεσε η ενημέρωση του προέδρου του τοπικού συμβουλίου Νέας Εφέσου, Μπάμπη Κουτσιμάνη, και για την οργάνωση της παρουσίασης και τα πεπραγμένα του συμβουλίου χωρίς καμία χρηματοδότηση, αλλά και του μέλους του τοπικού συμβουλίου Λιτοχώρου, Μιχάλη Λέϊνα. Ο κος Λέϊνας κατήγγειλε ότι το τοπικό συμβούλιο δεν ψήφισε ποτέ για τα 200 στρέμματα δημοτικής γης που ενοικιάστηκαν σε ιδιώτη. Αναφερόμενος στο έργο του τοπικού συμβουλίου, δήλωσε ότι συνεδριάζει μια φορά το μήνα για πάμπολλα θέματα, τα περισσότερα αναβάλλονται για τα επόμενη συνεδρίαση, οπότε δεν υπάρχουν αποφάσεις έγκαιρα και είναι μόνιμη η απουσία πληροφόρησης, όπως έγινε και στο θέμα των 200 στρεμμάτων.

 
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφίας Μαυρίδου, ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Κωνσταντίνος Δημόπουλος, ο αντιδήμαρχος Αθανάσιος Καλαϊτζής, η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Κατερίνα Κουρίτα, πρώην αιρετοί του Δήμου, συνδικαλιστές, εκπρόσωποι κομμάτων και βουλευτών, ψηφοφόροι της «Αλήθειας» και δημότες.