Οι εκλογές αναβλήθηκαν

το ηλεκτρονικό σύστημα δεν λειτούργησε ποτέ!

Από την ένταση του προεκλογικού αγώνα των τεσσάρων διεκδικητών της προεδρίας της ΝΔ, περάσαμε στην ένταση της καθυστέρησης και καταλήξαμε στην ένταση της αναβολής, λόγω ενός ηλεκτρονικού συστήματος διασύνδεσης 1400 τερματικών που θα πραγματοποιούσε τις εκλογές, χωρίς καμία δοκιμή!!!

Τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών ήταν στις θέσεις τους, το εκλογικό υλικό και τα τάμπλετ –έστω και χωρίς φορτιστές- είχαν παραδοθεί, οι εκλογείς άρχισαν να προσέρχονται, αλλά το ηλεκτρονικό σύστημα των προεδρικών εκλογών της ΝΔ δεν λειτούργησε ποτέ!!!
Οι προσπάθειες των στελεχών να συνδεθούν με το ηλεκτρονικό σύστημα ή με το τηλεφωνικό κέντρο τεχνικής υποστήριξης ήταν κι αυτές χωρίς αποτέλεσμα μέχρι τις 8 περίπου το πρωί. Λίγο αργότερα τα τηλέφωνα του τηλεφωνικού κέντρου άρχισαν να λειτουργούν και επιβεβαιώθηκε αυτό που κανείς δεν ήθελε να πιστέψει: το σύστημα δεν λειτουργούσε. Η αναστάτωση μεταδόθηκε αστραπιαία σε όλη την Ελλάδα και οι εφορευτικές επιτροπές των νομών άρχισαν τη συνεννόηση με τα κεντρικά. Πρώτη λύση ανάγκης ήταν να αρχίσει η διαδικασία «χειροκίνητα» και στη συνέχεια τα στοιχεία αυτά να μεταφερθούν στο ηλεκτρονικό σύστημα, μόλις λειτουργήσει.

 

 

Το σύστημα δεν λειτούργησε ποτέ και λίγο αργότερα διαφάνηκε η πιθανότητα αναβολής των εκλογών, ενώ στην Αθήνα είχε ήδη ξεσπάσει ο «πόλεμος» δηλώσεων και αντιδηλώσεων, μεταξύ υποψηφίων, μελών της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής και στελεχών της ΝΔ. Όπως προέκυψε από τα πρώτα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, το ηλεκτρονικό σύστημα παραδόθηκε προς χρήση πριν 12 μέρες, αλλά δεν δοκιμάστηκε ποτέ σε πραγματικές συνθήκες.

Τελικά, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή δημοσίευσε το παρακάτω δελτίο Τύπου:

Με βάση τις διαβεβαιώσεις της νομικής υπηρεσίας του κόμματος, η εταιρία που είχε αναλάβει το τεχνικό μέρος της διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη νέου Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία δεν τήρησε τις συμβατικές υποχρεώσεις της.
Ως εκ τούτου, καθίσταται αδύνατη τεχνικά η διεξαγωγή της διαδικασίας των εκλογών για σήμερα, η οποία και αναβάλλεται.