Αδικίες παρακρατήσεων

αναμενόμενες μεν, απαράδεκτες δε

Εύκολα τις χαρακτηρίζεις αναμενόμενες και προσπερνάς το θέμα. Αν όμως βρεθείς στο εξωτερικό, άφραγκος και απελπισμένος, σου αρκεί ένα “απαράδεκτες δε”; Δεν σου αρκεί. Σίγουρα.-

Η αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου διχάστηκε στη συνεδρίαση της 24ης.11.2015. Η παράταξη της «ξυπόλητης» Δεξιάς, «Αλήθεια» ζήτησε να ληφθεί μέριμνα από τις υπηρεσίες του Δήμου για να μην δημιουργεί προβλήματα στους οικονομικά χειμαζόμενους δημότες από την παρακράτηση οφειλών προς το Δήμο από τραπεζικούς λογαριασμούς τους. Η παράταξη της κυβερνώσας Αριστεράς «Αλλαγή Πορείας» είχε διαφορετική άποψη και ο ίδιος ο δήμαρχος παραδέχτηκε ότι η θέση του «υπερκεράστηκε» από την τοποθέτηση του αντιπολιτευόμενου συμβούλου.

 

 
Πολλά προβλήματα είχαν εμφανιστεί ήδη. Πολλά εξακολουθούν να δημιουργούνται πιθανώς από τότε ως σήμερα, αφού η πρακτική των παρακρατήσεων συνεχίζεται, οπότε ήταν θέμα χρόνου να υπάρξει και η μέγιστη αδικία. Έτσι, φοιτήτρια που βρίσκεται στο εξωτερικό μέσω του προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών, του γνωστού “Erasmus”, βρέθηκε να αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα επιβίωσης, όταν τα χρήματα που κατατέθηκαν στο λογαριασμό της κατασχέθηκαν –στο μεγαλύτερο μέρος τους- από το Δήμο Δίου-Ολύμπου. Δυστυχώς, και για πρακτικούς λόγους, στον τραπεζικό λογαριασμό της υπάρχει ως συνδικαιούχος ο πατέρας της. Οπότε, η παρακράτηση και η αυτοματοποίηση … έφεραν τα οδυνηρά αποτελέσματά τους. Τώρα, τα στελέχη της διοίκησης του Δήμου «τρέχουν» σε τράπεζα και υπουργείο για να διορθώσουν το λάθος. Και πιθανώς θα διορθωθεί. Αφού όμως η άτυχη φοιτήτρια βρέθηκε να πρέπει να ζήσει στο εξωτερικό και να ανταποκριθεί και στις υποχρεώσεις της ως …ευεργετημένη του “Erasmus”, αλλά χωρίς τα χρήματα που της δόθηκαν από το ένα Δημόσιο και κατέσχεσε το άλλο Δημόσιο.

 

 

Να υπενθυμίσουμε μόνο –στους νομικούς και μη νομικούς- ότι
Α. οι νόμοι κρίνονται και από την πιθανότητα, μαζί με τους ενόχους, να καταδικάσουν έστω και έναν αθώο και
Β. οι υπόλοιποι δυο Δήμοι της Πιερίας δεν έχουν εφαρμόσει ως τώρα το δημοκρατικό μέτρο της παρακράτησης.
Καλά Χριστούγεννα.-