Τρίτη φορά Αριστερά

όπως με κοιτάς;

…………………………………………… ή όπως σε κοιτάω;

esiemth

Θεσσαλονίκη, 9 Δεκεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Επιχείρηση φίμωσης Τύπου από την ΕΛΑΣ στην Ειδομένη

Επιχείρηση φίμωσης του Τύπου διεξήγαγε σήμερα το πρωί στην Ειδομένη η Ελληνική Αστυνομία πριν να αρχίσει την επιχείρηση απομάκρυνσης μεταναστών από την περιοχή.

Υπό το πρόσχημα της εξακρίβωσης στοιχείων, αστυνομικοί προσήγαγαν στις 06.30 π.μ. στο αστυνομικό τμήμα Ευζώνων δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ που βρίσκονταν στην Ειδομένη, με προφανή σκοπό να μην υπάρχει δημοσιογραφική μαρτυρία για τις αστυνομικές ενέργειες που ακολούθησαν στη συγκεκριμένη περιοχή.

Η επίκληση της δημοσιογραφικής ιδιότητας και η επίδειξη του δελτίου αναγνώρισης από τους δημοσιογράφους-μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ δεν κρίθηκαν από τους αστυνομικούς επαρκής λόγος για να σταματήσει η προσαγωγή των συναδέλφων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ θεωρεί ενέργειες όπως η παραπάνω ξεκάθαρη προσπάθεια περιορισμού της ελευθεροτυπίας.  Η προστασία του πολίτη, η οποία είναι αποστολή της Ελληνικής Αστυνομίας, προϋποθέτει την ελεύθερη διακίνηση της πληροφορίας και την ανεμπόδιστη άσκηση της δημοσιογραφίας. Ο περιορισμός τους προστατεύει μόνο αμφίβολα επικοινωνιακά συμφέροντα όσων τον επιβάλλουν.

 

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

ΕτΟ:
Η ευθύνη όλων μας στο να επιτρέπουμε σε οποιονδήποτε να συνεχίζει ή να εφευρίσκει αυθαιρεσίες ανεπίτρεπτες στον υπόλοιπο Κόσμο και σίγουρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν κάνει αργίες και δεν έχει κενά. Δημοσιεύω την διαμαρτυρία της Ένωσης Συντακτών της οποίας είμαι μέλος για να γνωρίζουν ΚΑΙ στο Δίον-Όλυμπος τη θέση της ΕΣΗΕΜ-Θ, και ειδικά όσοι θελήσουν –και πρέπει- να διαμαρτυρηθούν.

ΕΣΗΕΜ-Θ
http://www.esiemth.gr/contact/