Διαμαρτυρία της “Αλλαγής Πορείας”

μόνο προς την ΕτΟ

Κύριοι του “Αλλαγή Πορείας”…. όλοι οι άλλοι γελούσανε. Εγώ μόνο το πήρα πολύ σοβαρά. Και τα βάζετε με τον μόνο που το πήρε σοβαρά; Δεσμεύομαι την επόμενη φορά μόνο να γελάσω κι εγώ.

Η ΕτΟ έλαβε επιστολή διαμαρτυρίας από τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, «Αλλαγή Πορείας», Άρη Ρεμπατσιό, σχετική με δημοσίευμα που τον αφορά ( Υπερθεμάτισε, ΕτΟ, 25.11.2015). Τη δημοσιεύει αυτούσια και απαντά αμέσως μετά.

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ «ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ»

Σε απάντηση του άρθρου σας, την 25Η Νοεμβρίου 2015 και με τίτλο «Υπερθεμάτισε» της «Εφημερίς του Ολύμπου» , αλλά και για την αποκατάσταση της αλήθειας απέναντι στην παρερμήνευση δήλωσης με σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων, ο συνδυασμός «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ» σας διευκρινίζει ότι ουδέποτε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο επικεφαλής του συνδυασμού Άρης Ρεμπατσιός υπερθεμάτισε υπέρ των κατασχέσεων λογαριασμών δημοτών που δεν έχουν λεφτά ανεξαιρέτως , μάλιστα το αντίθετο ειπώθηκε ( δεν του κάνεις κατάσχεση τίποτα) αφού είναι γνωστό ότι με νόμο από 1250 ευρώ και κάτω είναι ακατάσχετα.
Η προσπάθεια του αρθρογράφου να διαστρεβλώσει τα λόγια που ακούγονται στο βίντεο της συνεδρίασης του Δ.Σ. μας προβληματίζει σοβαρά.

Η μεταφορά από τα συμβάντα του Δ.Σ σε αυτά της κεντρικής πολιτικής σκηνής γίνεται τεχνηέντως από τον αρθρογράφο με απώτερο στόχο τον… ΣΥΡΙΖΑ που δίνει την μάχη της κοινωνικής δικαιοσύνης σθεναρά, έχοντας μπροστά του μεγάλα εμπόδια από το σύστημα εντός και εκτός Ελλάδας και με τα γνωστά γεωπολιτικά προβλήματα .
Άραγε, για να επανέλθουμε στα του Δήμου μας, είναι γνωστό στην «Εφημερίς του Ολύμπου» το ότι εδώ και πάρα πολλά χρόνια οι Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης είναι καταχρεωμένες, όχι από οφειλές απλών δημοτών που αδυνατούν να πληρώσουν , αλλά από επιχειρήσεις(ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια κ.α.) και επαγγελματικούς χώρους που κερδοφορούν με τη σιωπηλή ανοχή όλων των προηγούμενων δημοτικών αρχών; Την κατάσταση αυτή δεν θα την ανεχθεί ο συνδυασμός μας , ανεξαρτήτως πολιτικού κόστους.
Ας αφήσει λοιπόν η «Εφημερίς του Ολύμπου» τον μικροπολιτικό τακτικισμό της όταν αναφέρεται σε αιρετούς που προσφέρουν χωρίς το παραμικρό προσωπικό όφελος ( αμοιβές ,αποσπάσεις ή άλλες απαιτήσεις) και ας κοιτάξει την αλήθεια κατάματα ερευνώντας με ενδελέχεια για τους αιρετούς που χρέωσαν τον Δήμο ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ με εκατομμύρια ευρώ. Γιατί στους πρώην Δήμους ( Δίου και Ανατολικού Ολύμπου) δεν αποδόθηκαν ευθύνες για την πολιτική μη είσπραξης των αρδευτικών τελών ή των τελών ύδρευσης κάνοντας διακρίσεις και τα στραβά μάτια στους υποστηρικτές τους;
Τέλος να τονίσουμε ότι η θέση του συνδυασμού μας «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ» είναι κοντά στα αδύναμα οικονομικά και κοινωνικά στρώματα, θύματα των αδιέξοδων και αποτυχημένων πολιτικών των προηγούμενων ετών, που με αίτημά τους θα πρέπει να έχουν απαλλαγή τελών στο Δήμο και ανάλογη κοινωνική στήριξη από το κράτος με το Πρόγραμμα Αντιμετώπισης της Ανθρωπιστικής κρίσης https://www.anthropocrisis.gr/anthropocrisis/ , και θα είμαστε απέναντι σε αυτούς που επιδοτούν και επικροτούν την αδιαφάνεια, τη συναλλαγή σε βάρος των συνειδητών συνδημοτών μας και υπέρ των «δικών τους παιδιών» . Σκοπός των αιρετών πρέπει να είναι πως θα προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο και όχι πως θα επανεκλεγούν.
ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕτΟ

κε Ρεμπατσιέ,

δεν ήταν άρθρο, αλλά ρεπορτάζ ΚΑΙ με βίντεο. Και για να εκφράσω την έκπληξή μου για τη θέση σας –πέραν του υπότιτλου- έγραψα και την άποψη της ΕτΟ, ως υστερόγραφο. Για τη «παρερμήνευση δήλωσης με σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων» δεν θα πω τίποτα, θα καταγράψω μόνο ότι τίποτα δεν λέτε στην επιστολή διαμαρτυρίας σας για το πως ο δήμαρχος κατέγραψε τη θέση σας και πως αντέδρασε το υπόλοιπο Δημοτικό Συμβούλιο (δείτε το στο βίντεο).
Όσο για το ενδεχόμενο να είπατε «όποιος δεν έχει χρήματα, δεν του κάνεις κατάσχεση τίποτα» ή οτιδήποτε με την ίδια σημασία, οκ να παραδεχτώ ότι μπορεί να έκανα λάθος, αφού άκουσα πολλές φορές το συγκεκριμένο σημείο του βίντεο, να παράκουσα κι εκεί –στο Δημοτικό Συμβούλιο- όταν το λέγατε και είχαμε έναν σύντομο διάλογο και δεν με διορθώσατε ότι άκουσα λάθος. Αν επιμένετε, να το ξανακούσουμε. Στην τοποθέτησή σας όμως πριν το τελικό αυτό σχόλιο, δεν αναφερθήκατε ΟΥΤΕ ΜΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ στους μη έχοντες για να τους διαχωρίσετε απο τους έχοντες. Και ήταν η αθλιότητά μου που επεσήμανε το κενό και –στην ουσία- στην αθλιότητά μου απαντάτε δυο φορές (το βίντεο υπάρχει ακόμα, δείτε το. Η προσφορά για τα κάγκελα είναι πάντα σε ισχύ).

Πέραν όλων αυτών, επιχειρηματολογήσατε αρκετά στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά πουθενά στην τοποθέτησή σας ΔΕΝ διευκρινίσατε ότι προτείνετε τα σκληρότερα μέτρα είσπραξης οφειλών ΜΟΝΟ για όλους αυτούς που καταγράφετε τώρα στην επιστολή διαμαρτυρίας σας, δηλαδή: “επιχειρήσεις(ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια κ.α.) και επαγγελματικούς χώρους που κερδοφορούν με τη σιωπηλή ανοχή όλων των προηγούμενων δημοτικών αρχών”. Επιστολή που γράψατε αβίαστα και ελεύθερα (τη δημοσιεύω ως έχει και αυτούσια) και στην οποία ΚΑΙ ΠΑΛΙ το μόνο που λέτε είναι ότι μπορούν οι μη έχοντες να καταγραφούν από τον τάδε μηχανισμό κτλ κτλ. Μόνο αυτοί αντιμετωπίζουν προβλήματα από τις κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς, κε Ρεμπατσιέ; Προς τι η ερώτηση του κου Δημητριάδη που προηγήθηκε; Προς τι το πρόσφατο ρεπορτάζ που μάλλον δεν διαβάσατε (Αδικίες παρακρατήσεων, ΕτΟ, 9.12.2015);  ΠΟΥ και ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ διαχωρίσατε στην πρότασή σας τους μη έχοντες και τους κακοπληρωτές με επιχειρηματικά κέρδη; ΠΟΥ και ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ προτείνατε κάτι περισσότερο για να πληρώσουν πρώτα όσοι «τα έχουν» και δεν τα πληρώνουν χρόνια τώρα, με την ανοχή των διοικήσεων;;; Μόνο στα διαμερίσματα του Δίου και του Ανατολικού Ολύμπου υπάρχουν πλούσιοι οφειλέτες ή αναξιοπαθούντες φτωχοί, κε Ρεμπατσιέ; Ούτε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ούτε στην επιστολή σας εντόπισα κάτι σχετικό. Στο υστερόγραφό μου αυτά ακριβώς εντοπίζω. ΚΑΙ το γιατί πολλοί δεν προσήλθαν να ρυθμίσουν τα χρέη τους. Και δεν είμαι εγώ –το ξαναλέω- που είπα το «ίδια γεύση» ή το «είναι το τρίτο αριστερό μνημόνιο», ούτε σας άκουσα να διαμαρτύρεστε για παρερμηνεία με σκοπό τον … μικροπολιτικό τακτικισμό, στο δήμαρχο ή την κα Κουρίτα ή τους συναδέλφους σας που μειδίασαν. Να κάνω μικροπολιτικό τακτικισμό έναντι ποιού;;; Του επικεφαλής του «Άλλου Δρόμου» ή του «ΣΥΡΙΖΑ»; Μας «φτύνουν» και το αποδίδουμε σε βαρύγδουπη βροχή;;;

Σε ποια προηγούμενη τοποθέτησή σας αναφερθήκατε σε όλο αυτό που περιγράφετε στην επιστολή σας, περί οφειλετών που δεν πληρώνουν και με την ανοχή των διοικήσεων; Πότε ξεχωρίσατε τους μη έχοντες και τους υπερασπιστήκατε; Όχι γενικόλογα σε μια τυχαία ή και άσχετη ευκαιρία, αλλά την ώρα που ΑΛΛΟΣ (ο κος Δημητριάδης της «Αλήθειας» στη συγκεκριμένη συνεδρίαση και η κα Κουρίτα σε προηγούμενη) έθεσε το πρόβλημα των παρακρατήσεων. Μετά ερώτηση συναδέλφου σας, ΠΡΙΝ απαντήσει ο δήμαρχος, κρίνατε σκόπιμο να τοποθετηθείτε για το ίδιο θέμα με τον τρόπο που τοποθετηθήκατε και διαστρεβλώνω εγώ; Με πόση χαρά και άνεση υποδέχτηκε ο δήμαρχος την τοποθέτησή σας το καταγράψατε ή είναι κι αυτό διαστρέβλωση;;;

 
Αν εντοπίζατε ένα λάθος, την παρερμηνεία ίσως μιας όχι τέλειας ηχογράφησης, αν μένατε σ’ αυτό, ένα λάθος συμπέρασμα από κακή ακρόαση, τίποτα δεν θα απαντούσα, κε Ρεμπατσιέ. Θα ‘σκυβα το κεφάλι και θα ερχόμουνα να το ξανακούσουμε κι ήξερα τι θα έπρεπε να πράξω αμέσως μετά. Και στο παρελθόν το ‘χω ζήσει αυτό πολλές φορές, κε Ρεμπατσιέ. Και το έμαθα γιατί δεν ήταν και στο χέρι μου να μην το μάθω. Χώρια που δεν φοβήθηκα ποτέ να το πράξω. Ούτε να διμαρτυρηθώ για άδικη επίθεση, ούτε να ανακαλέσω (δεν μου συνέβη ποτέ, παρά μόνο μία φορά, όπου την διευκρίνιση δεν την ήθελε όυτε ο δικηγόρος του παραπονούμενου). Με σοκάρει όμως πάρα πολύ το γεγονός ότι δεν τσιγκουνευτήκατε καθόλου σε χαρακτηρισμούς, ολωσδιόλου απαξιωτικούς, όχι για το πρόσωπο, αλλά για το τι επιτελεί (κάνει, προσπαθεί) και χωρίς κανέναν προβληματισμό, μου τους «σερβίρατε».

 
Λυπάμαι που ανακαλύψατε την μόνη τοπική εφημερίδα του Δήμου μας, μόνο όταν σας απεύθυνε κριτική. Λυπάμαι που ποτέ ως τώρα δεν σας άκουσα να προβληματίζεστε για τον καταστρεπτικό οχετό της παραπληροφόρησης που ρέει καθημερινά από blogs και «Μέσα», ανώνυμα και ύποπτα. Που αναδημοσιεύουν όμως αυτούσιο Ο,ΤΙ τους αποσταλεί, παραχαράσσοντας τη δημοσιογραφία και βολεύοντας τους αποστολείς. Διαλέξατε να χαρακτηρίσετε πρώτα απ΄ όλους την ΕτΟ, αποδεικνύοντας άθελά σας ότι σ’ αυτό διαφέρουν οι εφημερίδες και οι δημοσιογράφοι απ’ τον οχετό που καταχράται την ασυλία της δημοσιογραφικής καταγραφής και κριτικής: δεν δημοσιεύουν άκριτα, κάνουν ρεπορτάζ, έχουν όνομα και δεν φοβούνται την εμπεριστατωμένη κριτική.
Κι αφού ανακαλύψατε την ΕτΟ, με καθυστέρηση αρκετών μηνών, ενδεικτικά προτείνω στο άμεσο μέλλον να διαβάστε τα εξής -για τα οποία δεν αντιδράσατε, ούτε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ούτε με άλλο τρόπο- (ακόμη και για να εντοπίστε μικροπολιτικό τακτικισμό):

Διακήρυξη αρχών και ανάληψη ευθύνης

Μειώνονται κατά 0,1 ευρώ τα διόδια της Λεπτοκαρυάς!

Ξεβράκωτοι …στα λόμπυ

Ήταν ή δεν ήταν απόφαση;

Σ’ αυτό εδώ, παρακαλώ δώστε ιδιαίτερη προσοχή, κε Ρεμπατσιέ. Είναι το αγαπημένο μου και ήδη αγαπημένο πολλών αναγνωστών. Ξέρετε… τους άρεσε το όνομα, όχι η χάρη του

Μην ξεχνιόμαστε

ΥΓ: Άρη, μικροπολιτικό τακτικισμό κάνουν οι έχοντες εξουσία ή φιλοδοξία πολιτική και είναι κομματικά στελέχη, κι έχουν και συμφέρον να το κάνουν. Στο στενό τόπο μας, έχω εγώ κάποιο συμφέρον ή περιθώριο για τέτοια χόμπυ; Με την πολιτική δε, δεν πρόκειται ποτέ να ασχοληθώ, από τη θέση του πολιτικού. Επίσης, μικροπολιτικός τακτικισμός είναι να σου λένε ΘΑ ασχοληθούμε, ΘΑ αγωνιστούμε, ΘΑ σε ενημερώσουμε κι ακόμα… μούγκα και σιωπή (ένα μήνα και μια βδομάδα μετά). Ενώ οι εξελίξεις “τρέχουν” και το σημαντικότερο θέμα για τον τόπο μας μπορεί να έχει κριθεί ήδη και να «πέσει» και η μεγάλη υπογραφή κι εμείς να περιμένουμε να μάθουμε αν υπάρχει λόγος να ανησυχούμε. Άλλοι, που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, και ανησυχούν και κινούνται και ενημερώνουν (παρ’ όλο που από κριτική έχουν χορτάσει στους περίπου τέσσερις μήνες ζωής της ΕτΟ). Χαιρετίσματα.-

ΥΓ2: οι δεκαρικοί περί Συστήματος και κεντρικής πολιτικής σκηνής, αγώνων, αποσπάσεων και κερδών… επιστρέφονται ΚΑΙ γιατί λανθασμένα τα απευθύνατε σε μένα και δυστυχώς μου θύμισαν ΠΥΣΠΕ, ΚΥΑ για την ενοικίαση αιγιαλών, αποτίμηση και απόβλητα.