Επιτέλους διαπιστώθηκε

η δυσοσμία στη Νέα Έφεσο

Η κινητοποίηση και οι καταγγελίες έγιναν προς όλες τις κατευθύνσεις. Τώρα μένει να δούμε το αποτέλεσμα.

Από τις αρχές Δεκέμβρη ως και πριν λίγες μέρες, η Νέα Έφεσος ταλαιπωρήθηκε από δυσοσμία και οι κάτοικοί της διαμαρτύρονταν και κατήγγειλαν, αλλά χρειάστηκαν πολλές μέρες και προσφυγές σε Αστυνομία, Υγειονομικό και Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας και τον Εισαγγελέα για να εντοπιστεί η πηγή της ρύπανσης και να διαπιστωθούν οι ευθύνες.

 

Το μέγεθος του προβλήματος προκάλεσε πολύ γρήγορα την κινητοποίηση κατοίκων και αιρετών της Αυτοδιοίκησης, αφού ήταν αντιληπτό σε όλους και ιδιαίτερα στα παιδιά, τους ηλικιωμένους και τους χρόνια πάσχοντες. Το τοπικό συμβούλιο και δυο δημοτικοί σύμβουλοι χρειάστηκαν για να εντοπιστεί τελικά η πηγή της δυσοσμίας και να καταγραφεί από την Αστυνομία που κλήθηκε για το σκοπό αυτό. Την καταγραφή έχει κάνει και η Διεύθυνση Περιβάλλοντος. Στις 7.12.2015, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Νέας Εφέσου, Μπάμπης Κουτσιμάνης, κατήγγειλε τα γεγονότα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης, τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας και την Αστυνομία, ενημερώνοντας ταυτόχρονα την αντιπεριφερειάρχη και τον Δήμο Δίου-Ολύμπου.

 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ                                                                                          Νέα Έφεσος, 07.12.2015
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΕΑΣ ΕΦΕΣΟΥ                                                                             Αριθ.Πρωτ.: 170.
Ταχ. Δ/νση: Νέα Έφεσος
Ταχ. Κωδ. :601 00
Πληρ: Κουτσιμάνης Χαράλαμπος

ΠΡΟΣ :
1. Εισαγγελέα Πρωτ/κών Κατερίνης
2. Δ/νση Περιβάλλοντος Π.Ε.Πιερίας
3. Δ/νση Υγειονομικού Π.Ε. Πιερίας
4. Α.Τ.Π. Κατερίνης
ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ:
1. Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας
2. Δήμο Δίου-Ολύμπου

Θέμα: « ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ & ΥΓΙΕΙΝΗ »

Εδώ και μια βδομάδα στο χωριό μας, στη Νέα Έφεσο του Δήμου Δίου-Ολύμπου καθώς και στην ευρύτερη περιοχή, παρατηρήθηκε έντονη δυσοσμία και δυσωδία ακαθόριστη προέλευσης σε ανυπόφορο βαθμό, σε σημείο να δηλητηριαστεί η ατμόσφαιρα. Το γεγονός αυτό ανάγκασε το σύνολο των κατοίκων να διαμαρτυρηθεί εντόνως τόσο στο Τοπικό συμβούλιο του χωριού, στο Δήμο αλλά και στην αρμόδια υπηρεσία του Υγειονομικού της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, φοβούμενη για την υγεία τους αλλά και γενικά για τη δημόσια υγιεινή του περιβάλλοντος με ότι συνεπάγεται από αυτή. Την Παρασκευή 04.12.2015 και ώρα 09:00π.μ. κλιμάκιο της Υγειονομικής υπηρεσίας επισκέφθηκε και διερεύνησε τον οικισμό και την ευρύτερη περιοχή, χωρίς να καταλήξει ωστόσο σε καμία διαπίστωση. Παρ’ όλα αυτά η δυσοσμία και η δυσωδία καθώς και οι έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων συνεχίζονταν. Χθες Κυριακή 06.12.2015 και ώρα:10.00π.μ., κάτοικοι του χωριού οι οποίοι έχουν και καλλιεργούν χωράφια στην περιοχή Νησέλι της κτηματικής περιοχής Νέας Εφέσου διεπίστωσαν ότι η δυσοσμία αυτή προερχόταν από το σφαγείο του κ. Στραβογιάννη που βρίσκεται εκεί. Αμέσως ενημερώσαμε την Αστυνομία να έρθει στο σημείο και πήγαμε εκεί ο Πρόεδρος, η Τοπική Σύμβουλος, οι δύο Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο πρώην Πρόεδρος και πολλοί κάτοικοι της Νέας Εφέσου. Αφού έγιναν οι απαραίτητες διαπιστώσεις προβαίνουμε σ΄ αυτήν τη καταγγελία και παρακαλούμε πλέον για τις δικές σας ενέργειες.

 

 

Με τιμή
-Ο- Πρόεδρος
Κουτσιμάνης Χαράλαμπος