Νίκη Τζιτζικώστα στην Πιερία

με μόλις 13 ψήφους διαφορά!!!

Τα τελικά αποτελέσματα στην Πιερία και στον Δήμο Δίου-Ολύμπου. Νίκη Τζιτζικώστα στα Διαμερίσματα Δίου, Ανατολικού Ολύμπου και Πλαταμώνα. Πρωτιά Μεϊμαράκη στο Λιτόχωρο με τρίτο τον Τζιτζικώστα. ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΦΩΤΟ

ΤΕΛΙΚΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ, όπως ανακοινώθηκαν απο την ΝΕΦΕ Πιερίας το απόγευμα της 22ας.12.2015.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ 20-12-2015

Με αρκετή καθυστέρηση ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων της Πιερίας και τα αποτελέσματα δίνουν τη νίκη με διαφορά μόλις 13 ψήφων στον Απόστολο Τζιτζικώστα!!! Νίκη που οφείλεται στις προτιμήσεις των εκλογέων της ΝΔ στην ύπαιθρο του Νομού, αφού στην πόλη της Κατερίνης και στο Δήμο Κατερίνης, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης επικράτησε με σημαντική διαφορά. Τα αναλυτικά αποτελέσματα έχουν ως εξής:

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
Έγκυρα: 6.857
Απόστολος Τζιτζικώστας: 2.416 / 35,2%

Ευάγγελος Μειμαράκης: 2.403 / 35%

Κυριάκος Μητσοτάκης: 1.575 / 22,9%

Άδωνις Γεωργιάδης: 463 / 6,7%
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ ΠΟΛΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Έγκυρα: 3.108
Ευάγγελος Μειμαράκης: 1.143 / 36,8%
Απόστολος Τζιτζικώστας: 863 / 27,7%
Κυριάκος Μητσοτάκης: 813 / 26,2%
Άδωνις Γεωργιάδης: 290 / 9,3%

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Έγκυρα: 4.284
Ευάγγελος Μειμαράκης: 1.536 / 35,85%
Απόστολος Τζιτζικώστας: 1.312 / 30,62%
Κυριάκος Μητσοτάκης: 1.094 / 25,53%
Άδωνις Γεωργιάδης: 342 / 7,98%

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ

Λίγο πριν τις 9.00μμ έκλεισε και η τελευταία κάλπη στα εκλογικά κέντρα του Δήμου Δίου-Ολύμπου και σχετικά σύντομα ανακοινώθηκαν και τα τελικά αποτελέσματα της ψηφοφορίας που έχουν ως εξής:

 

ΛΙΤΟΧΩΡΟ
Ευάγγελος Μειμαράκης: 126
Κυριάκος Μητσοτάκης: 114
Απόστολος Τζιτζικώστας: 70
Άδωνις Γεωργιάδης: 25
Άκυρα-λευκά: 3
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΟΛΥΜΠΟΣ
Απόστολος Τζιτζικώστας: 147
Ευάγγελος Μειμαράκης: 81
Κυριάκος Μητσοτάκης: 58
Άδωνις Γεωργιάδης: 21
Άκυρα-λευκά: 2

 

ΠΛΑΤΑΜΩΝΑΣ
Απόστολος Τζιτζικώστας: 106
Ευάγγελος Μειμαράκης: 63
Κυριάκος Μητσοτάκης: 50
Άδωνις Γεωργιάδης: 6
Άκυρα-λευκά: 1

 

ΔΙΟΝ
Απόστολος Τζιτζικώστας: 360
Ευάγγελος Μειμαράκης: 256
Κυριάκος Μητσοτάκης: 115
Άδωνις Γεωργιάδης: 21
Άκυρα-λευκά: 8

 

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ 2

Γενικά, η διαδικασία στα εκλογικά τμήματα στο Δήμο Δίου-Ολύμπου κύλησε ομαλά, χωρίς προβλήματα. «Ουρά» και μάλιστα μεγάλη δημιουργήθηκε στην Κονταριώτισσα και τελικά πολλοί εκλογείς έφυγαν απογοητευμένοι και δεν επέστρεψαν, με αποτέλεσμα πολλές ψήφοι να χαθούν.

Σε πρώτο νικητή των εκλογών της 20ης.12.2015 αναδείχτηκε –πολύ πριν τον κο Μεϊμαράκη- η … Vodafone!!! O ενθουσιασμός του Βαγγέλη Γερολιόλιου στο εκλογικό τμήμα του Λιτοχώρου –που έζησε το σοκ από το αναπάντεχο φιάσκο της 22ας .11.2015- ήταν εμφανής και δικαιολογημένος. Έβαλε και μεγαλύτερο πληκτρολόγιο και φορητή μπαταρία για την πιθανή διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος!!! Wired και tech freak ο πρόεδρος. Και τουλάχιστον, ακόμη κι αν συνέβαιναν τα χειρότερα, θα ‘ταν ήσυχος ότι είχε καταβάλλει κάθε προσπάθεια.
Την πρώτη φορά που αντίκρυσα το κουτί του Chivas ως κουτί του ταμείου των εκλογών, στο εκλογικό τμήμα του Λιτοχώρου, θεώρησα ότι ήταν μια επιλογή της Τοπικής, συμβολική και ταιριαστή με την παράταξη. Όταν το ξαναείδα στο κέντρο της Λεπτοκαρυάς… και λίγο αργότερα σ’ αυτό του Πλαταμώνα, κατάλαβα ότι κάτι γίνεται. Τελικά … την πολύ συμβολική επιλογή έκανε η Νομαρχιακή που εφοδίασε τα εκλογικά τμήματα με τα ανάλογα κουτιά. Το μόνο που δεν έμαθα είναι αν το περιεχόμενο το ήπιε η Νομαρχιακή πριν τις εκλογές από τον ενθουσιασμό ή μετά τα αποτελέσματα, από καϋμό…

Τον πρόεδρο της Νομαρχιακής, Ηλία Τάπρα, τον συνάντησα μόνο στο εκλογικό τμήμα της Λεπτοκαρυάς, αλλά πέρασε όλο το διάστημα της εκλογικής διαδικασίας «περιπολώντας» το νομό κι αντιμετωπίζοντας πρακτικά προβλήματα. Το μόνο εκλογικό τμήμα στο Δήμο Δίου-Ολύμπου που επανδρώθηκε –σε μεγάλο βαθμό- από αιρετούς, ήταν αυτό του Πλαταμώνα (Μπόζας και Γκατζά). Που μάλιστα στεγάστηκε στο νέο χώρο της Κοινότητας, πολύ πιο ευχάριστο από τα παλιά γραφεία και με μια αίσθηση… διαφάνειας, λόγω διαμπερούς κατασκευής!

Ο καιρός ήταν σύμμαχος στις 20.12.2015. Ας ελπίσουμε ότι θα ‘ναι και στις 10.1.2016.

 

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

Όλα «πηγαίνουν ρολόι» και από τις 7 το πρωί τα τέσσερα εκλογικά κέντρα του Δήμου Δίου-Ολύμπου δέχονται τις ψήφους των εκλογέων για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της ΝΔ.
Η προσέλευση των οπαδών της ΝΔ στις κάλπες του Δήμου μας άρχισε να αυξάνεται μετά τις 10 το πρωί, όταν όλοι είχαν πια πειστεί ότι το online σύστημα καταγραφής των εκλογέων δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα. Στο Λιτόχωρο, ο πρώτος ψηφοφόρος ψήφισε στις 7.01 ακριβώς, μόλις «άνοιξε» η εκλογική διαδικασία και ο ηλικιωμένος ψηφοφόρος είχε προσέλθει στο εκλογικό κέντρο που φιλοξενείται στο γραφείο του ΚΕΠ, πριν τις 7 το πρωί. Λίγο μετά τις 10.00πμ στο Λιτόχωρο είχαν ψηφίσει 50 εκλογείς.
Ομαλά κυλάει και η διαδικασία στο παλιό Δημαρχείο της Κονταριώτισσας, αλλά με μεγάλη καθυστέρηση, αφού η προσέλευση ήταν ήδη μεγάλη και πριν τις 11 το πρωί. Κανένα πρόβλημα δεν έχει αναφερθεί στα εκλογικά κέντρα Λεπτοκαρυάς και Πλαταμώνα. Στο εκλογικό κέντρο της Κονταριώτισσας καταγράφηκε, λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, το πρώτο πρόβλημα μεγάλης προσέλευσης και «ουράς», παρά τη «διπλή» γραμματεία που εξυπηρετεί τους ψηφοφόρους. Στην Κονταριώτισσα ψήφισε και ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Κωνσταντίνος Δημόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Φόλιος και Πούλιος, ο επικεφαλής της «Αλήθειας», Κωνσταντίνος Δημητριάδης, ο περιφερειακός σύμβουλος, Δημήτρης Τσιμήτρης και στελέχη της τοπικής ΝΔ.

 

.
Η επιλογή των διοργανωτών να εξοπλίσει τα εκλογικά κέντρα με … tablet φαίνεται να δημιουργεί ουκ ολίγα προβλήματα στις γραμματείες που δεν πρόβλεψαν να εφοδιαστούν με εύχρηστο πληκτρολόγιο και βασανίζονται να υποβάλλουν με ακρίβεια τα απαραίτητα στοιχεία, σε «στενά» keyboards.

 

Σε ότι αφορά τα προγνωστικά, τα μόνα στελέχη της ΝΔ στην Πιερία που τολμούν να δημοσιοποιήσουν τις προβλέψεις τους, είναι τα στελέχη που τάσσονται υπέρ της υποψηφιότητας Τζιτζικώστα, με τους υπόλοιπους να σημειώνουν ότι δεν πρόκειται να υπάρξει νίκη κανενός με «περίπατο» από τον πρώτο γύρο.

 

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ
Πριν λίγο ο προεδρεύων της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής , Ιωάννης Τραγάκης, ανακοίνωσε ότι η σημερινή εκλογική διαδικασία στα 883 εκλογικά κέντρα και τις 1.290 κάλπες που έχουν στηθεί σε σε όλη την χώρα παρατείνεται για μία ώρα και θα ολοκληρωθεί στις 8μμ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΚΕΦΕ, η προσέλευση των εκλογέων είναι περισσότερο από ικανοποιητική και δεν υπήρξε κανένα τεχνικό πρόβλημα.

 

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΛΟΓΕΊΣ ΤΗΣ ΝΔ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΦΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΕΦΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

 

 

NDlogo                 Ν.Ε.Φ. Ε .Πιερίας                                                          17-12-2015

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Δεκαπέντε (15) εκλογικά κέντρα στους τρεις Δήμους της Πιερίας θα στηθούν την ημέρα των εκλογών για την ανάδειξη Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.
Επτά (7) εκλογικά κέντρα θα στηθούν στο Δήμο της Κατερίνης ,και τέσσερα (4) στους Δήμους Πύδνας -Κολινδρού ,και Δίου-Ολύμπου αντίστοιχα , προκειμένου να διευκολυνθούν οι ψηφοφόροι.
Ειδικότερα όσοι πρόκειται να ψηφίσουν στις 20 Δεκεμβρίου θα πρέπει να γνωρίζουν:

ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

  • Ψηφίζεις σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο την ημέρα των εκλογών.
  • Μπορείς να δεις όλα τα εκλογικά κέντρα σε Ελλάδα και εξωτερικό στην επίσημη ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας nd.gr ή να ενημερωθείς από τις κατά τόπους Τοπικές και Νομαρχιακές Οργανώσεις (ΝΟΔΕ).
  • Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών.
  • Πριν κάποιος ψηφίσει συμπληρώνει αίτηση επαναβεβαίωσης/ εγγραφής μέλους υπογράφοντας σχετική δήλωση με τα στοιχεία του.
  • Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επίδειξη επίσημου αποδεικτικού δημοσίου εγγράφου για ταυτοπροσωπία (Αστυνομική Ταυτότητα, Δίπλωμα οδήγησης, Διαβατήριο).
  • Το αντίτιμο συμμετοχής είναι 3 ευρώ.
  • Σε περίπτωση διεξαγωγής δεύτερου γύρου, ψηφίζεις στο εκλογικό τμήμα όπου ψήφισες την πρώτη φορά, χωρίς κανένα αντίτιμο συμμετοχής.
  • Σε περίπτωση διεξαγωγής δεύτερου γύρου, δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο όσοι είχαν ψηφίσει και στον πρώτο γύρο.

Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα.

Για πληροφορίες μπορείτε να καλείται στα γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε. Πιερίας στα
τηλ:(23510) 35144 &75733 Πλατεία Ελευθερίας &Κανάρη 2.

 

Για τη Ν.Ε.Φ.Ε. Πιερίας

Ο Πρόεδρος

Σκαμπαρδώνης Αθανάσιος

& τα μέλη

ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ

eklnd