Δύο υπουργοί, ένας Όλυμπος…

Ο ένας μας γύρισε την πλάτη, ο άλλος ... θα ξανάρθει.

Δείτε μέχρι ποιου σημείου μπορεί να φτάσει η παραπληροφόρηση στην Πιερία… εκτός κι αν δεν πρόκειται για παραπληροφόρηση.

Ο αρμόδιος κος Τσιρώνης δεν ήρθε στην Πιερία γιατί κανείς δεν τον κάλεσε. Όταν η ΕτΟ πήγε στη Χαλάστρα για να ενημερωθεί για το μόνιμα και διαχρονικά μέγιστο θέμα της Πιερίας –τον Όλυμπο- … δεν μας είπε τίποτα και μας παρέπεμψε σε αναρμόδιους, πια (Φορέας Διαχείρισης ΕΔ Ολύμπου). Ο από προσωπική επιλογή εμπλεκόμενος συνάδελφός του κος Μάρδας, ήρθε και τα είπε όλα. Και επιβεβαίωσε ότι όσα έγραψε το «Βήμα» ήταν η κορυφή του παγόβουνου. Ήταν –πιθανώς- για «να πάρει άλλος το μουτζούρη» και οι ιθαγενείς να μπούνε στη συζήτηση … όπως επιτάσσει το μοντέρνο μάρκετινγκ. Κι ο κος Μάρδας ξέρει και από Οικονομία και από Μάρκετινγκ.

 

 

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης, εγκαινίασε, την Παρασκευή 18.12.2015, το ανακαινισμένο κτίριο του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης, ξεκινώντας από την Κεντρική Μακεδονία την τριήμερη περιοδεία του στη Δυτική Μακεδονία.

Σταθμοί της περιοδείας που ετοίμασε ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουίκ, η Φλώρινα, η Καστοριά και τα Γρεβενά, προκειμένου ο κος Τσιρώνης να καταγράψει προβλήματα της αρμοδιότητάς του, επί τόπου. Όπως είχε γράψει η ΕτΟ πριν τα εγκαίνια της 18ης.12.2015, ο κος Τσιρώνης διαλέγει να μην επισκεφθεί την Πιερία, ενώ θα μπορούσε ήδη σε δύο ευκαιρίες: στις αρχές Νοεμβρίου 2015, όταν βρέθηκε στην Ελασσόνα Λάρισας για διήμερο συνέδριο σχετικό με την ανάπτυξη της περιοχής και τον Όλυμπο, και στα εγκαίνια της Χαλάστρας. Και διαλέγει να μην βρεθεί στην Πιερία, ενώ είναι στο τελικό στάδιο προετοιμασίας το Προεδρικό Διάταγμα για τον Όλυμπο. Η ΕτΟ βρέθηκε στη Χαλάστρα για το χαρμόσυνο γεγονός των εγκαινίων του ανακαινισμένου κτιρίου, αλλά και για να ενημερωθεί από τον πλέον αρμόδιο υπουργό, τα όσα αφορούν την κατάρτιση του Προεδρικού Διατάγματος. Και ζήτησε από τον κο υπουργό ενημέρωση τριών λεπτών on camera ή όπως αλλιώς, αλλά επίσημη ενημέρωση. Ο κος Τσιρώνης αρνήθηκε επίμονα -όσο επίμονο ήταν και το αίτημα- και παρέπεμψε για ενημέρωση στο Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου!!! Του επισημάνθηκε από τον γράφοντα ότι ο Φορέας έχει ήδη καταρτίσει τις προτάσεις του κι αυτές βρίσκονται από τις 10.11.2015 στο γραφείο του και τις υπηρεσίες του Υπουργείου. Στη Χαλάστρα – για τα εγκαίνια- βρέθηκε και ο πρόεδρος του ΦΔΕΔ Ολύμπου και άλλα μέλη και συνεργάτες του ΔΣ. Όταν μεταφέραμε την υπόδειξη του υπουργού στον πρόεδρο του ΦΔΕΔΟ, κο Ανδρεδάκη, φυσικά και απάντησε ότι η υπόθεση αφορά πλέον τον υπουργό και το Υπουργείο, δεν μπόρεσε όμως να εξηγήσει γιατί ο υπουργός μας παραπέμπει …στο Φορέα!

 

Πιθανότατα, υπουργός και πρόεδρος θεωρούν ότι δεν υπάρχει καμία ανάγκη ενημέρωσης και όλα κυλούν μια χαρά σε ότι αφορά το Προεδρικό Διάταγμα. Στην πεποίθηση αυτή οδηγεί και η προσήλωση του Τύπου της Πιερίας μόνο στα δελτία Τύπου και όσα ανακοινώνουν οι άρχοντες, εκλεγμένοι και μη, και η παντελής επίσημη ενασχόληση φορέων και συνόλων με το θέμα, ενώ ανεπίσημα και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Δήμος Δίου-Ολύμπου και πολλοί σύλλογοι προστρέχουν στον υπουργό, αλλά … κανείς δεν γνωρίζει ούτε το γιατί. Ούτε γι’ αυτό διάλεξε να μας ενημερώσει ο κος υπουργός. Η ΕτΟ έχει ζητήσει εγγράφως από τον ΦΔΕΔΟ και τον κο Ανδρεδάκη να υπάρξει ενημέρωση, εύληπτη και ξεκάθαρη για τις προτάσεις που κατέθεσε ο Φορέας (απαντώντας σε παραπόνα του κου Ανδρεδάκη, περί… παραπληροφόρησης) . Ο Φορέας σιωπά και η παραπληροφόρηση –για την οποία ο κος Ανδρεδάκης κατηγορεί μόνο την ΕτΟ- έχει πολλά θύματα ήδη. Μάλιστα, ένα από τα θύματα, ο συντοπίτης μας Αστέριος Φαρμάκης, ανησυχεί για τους αντίθετους λόγους απ’ αυτούς που ανησυχεί η ΕτΟ.

 

Στο βίντεο που ακολουθεί, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και δημότης Δίου-Ολύμπου, Αστέριος Φαρμάκης, θέτει ερωτήσεις στον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, κο Μάρδα, στη διάρκεια της πρόσφατης εκδήλωσης στο Επιμελητήριο Πιερίας και αποδεικνύει ότι η παραπληροφόρηση έχει θύματα σε όλα τα επίπεδα και σε όλες τις ομάδες. Ο κος Μάρδας απαντά στην ερώτηση, διευκρινίζοντας ότι δεν ισχύουν όσα ισχυρίζεται ο κος Φαρμάκης.

Αξίζει να δείτε το βίντεο και γιατί …δεν θα το δείτε ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ. Οπότε δεν θα ξέρετε την άποψη του κου Φαρμάκη και για το ποιες είναι οι προτάσεις του Φορέα και για το ποιοι τις συνέταξαν και τις ψήφισαν. Και με ποιους συμφωνεί και ο κος Μάρδας και ο κος Τσιρώνης και όσοι ως σήμερα εμφανίζονται να συμφωνούν.
Καλή θέαση.
Περισσότερο ρεπορτάζ, τις αμέσως επόμενες ώρες. Για να ‘χουμε να διαβάζουμε και στις γιορτές.

ΥΓ για κο Μάρδα: πράγματι, τους νόμους εσείς τους φτιάχνετε. Τους νόμους. Και τα Προεδρικά Διατάγματα. Μόνο που τα δεύτερα –ως απόγονοι των Βασιλικών Διαταγμάτων- ΔΕΝ «περνούν» από την ύψιστη διαδικασία της Βουλής των Ελλήνων. Και όσοι τα προτιμούν, δηλώνουν και το πώς αντιλαμβάνονται τον Ανώτατο Άρχοντα: με βασιλικές ή δημοκρατικές εξουσίες. Καλές Γιορτές, σας περιμένουμε στα τέλη Γενάρη και μακάρι να ‘ναι ΠΡΙΝ την υπογραφή του ΠΔ.