“Φωτογραφίζοντας το Δέλτα”

Λιτοχωρίτης ο νικητής

Ένας συμπατριώτης μας κέρδισε το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού φωτογραφίας με τίτλο «Φωτογραφίζοντας το Δέλτα» που διοργάνωσε ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού

Ένας συμπατριώτης μας κέρδισε το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού φωτογραφίας με τίτλο «Φωτογραφίζοντας το Δέλτα» που διοργάνωσε ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού, από τις 15 Σεπτεμβρίου ως τις 21 Νοεμβρίου 2015.

 
Η βράβευση των νικητών του διαγωνισμού έγινε στη διάρκεια των εγκαινίων του ανακαινισμένου κτιρίου του Φορέα στη χαλάστρα Θεσσαλονίκης, στις 18.12.2015, από τον υπουργό παρά των πρωθυπουργό, Τέρενς Κουίκ, και τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Γιάννη Τσιρώνη. Μια φωτογραφία του εκ Λιτοχώρου ορμώμενου Άγγελου Οικονόμου κέρδισε το πρώτο βραβείο. Η φωτογραφία ανήκει σε σειρά φωτογραφιών με θέμα το Δέλτα του Αξιού, φωτογραφημένο από ψηλά, στη διάρκεια πτήσης με αεροπλάνο της Αερολέσχης Θεσσαλονίκης, αγαπημένη ενασχόληση του Άγγελου Οικονόμου.
Ο Άγγελος Οικονόμου ασχολήθηκε από νεαρή ηλικία με τη φωτογραφία και υπηρέτησε και το φωτορεπορτάζ, μαζί με τους παλιότερους φωτορεπόρτερ της Θεσσαλονίκης, όπως ο Γιάννης Κυριακίδης. Η ενασχόλησή του με την καθημερινή ειδησιογραφία κάλυψε από το αθλητικό ρεπορτάζ ως και το «ελεύθερο». Συνεχίζει να φωτογραφίζει ασταμάτητα με αγαπημένα του θέματα τη Φύση και τους αγαπημένους του τόπους: τη Θεσσαλονίκη, το Λιτόχωρο, τον Όλυμπο, τις ακτές του Θερμαϊκού.

 

diploma