Παραίτηση λόγω … ωραρίου

απο το ΔΣ της ΔΕΑΔΟ

Φίλος αντικατέστησε φίλο και φίλος παρέμεινε αναπληρωτής. Φιλικά πράματα…

Μια ακόμη κορυφή του παγόβουνου «ΔΕΑΔΟ» ήρθε στην επιφάνεια χθες με το δεύτερο θέμα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου: «Τροποποίηση της αριθμ. 194/2014 απόφασης του Δ.Σ. σχετικά με το ορισμό μελών για το ΔΣ της ΔΕΑΔΟ ΑΕ (Για αντικατάσταση παραιτηθέντος μέλους). (Εισήγηση Γιάννακα Ελένη, δημοτική σύμβουλος)».

Η εισήγηση δεν έγινε τελικά από την πρόεδρο του ΔΣ της ΔΕΑΔΟ ΑΕ, αλλά από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Αστέριο Γαλάνη, και η παραίτηση ήταν αυτή του κου Χρήστου Σταφίδα. Σύμφωνα με την επιστολή του προς το ΔΣ της δημοτικής επιχείρησης, παραιτήθηκε γιατί οι ώρες συνεδριάσεων του ΔΣ της ΔΕΑΔΟ δεν του επέτρεπαν την συμμετοχή του. Θα περίμενε κανείς το θέμα να μην απασχολήσει πολύ, ούτε … «να γίνει θέμα»… Αλλά έγινε.

 
Η Κατερίνα Κουρίτα, επικεφαλής της δημοτικής «Λαϊκής Συσπείρωσης» και μέλους του ΔΣ της ΔΕΑΔΟ, κατήγγειλε ότι η διαδικασία συζήτησης του θέματος είναι αντικανονική και θα έπρεπε πρώτα η παραίτηση να συζητηθεί στο ΔΣ της ΔΕΑΔΟ  και μετά στο Δημοτικό Συμβούλιο –οπότε το θέμα να ανακληθεί-. Επεσήμανε επίσης ότι οι λόγοι που επικαλείται ο κος Σταφίδας στην επιστολή του δεν ευσταθούν γιατί και το ΔΣ της ΔΕΑΔΟ δεν συνεδριάζει αργά το βράδυ, οπότε δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα ο κος Σταφίδας να συμμετέχει, αλλά και.. ο ίδιος είχε ζητήσει να γίνονται οι συνεδριάσεις το βράδυ για να μπορεί να συμμετέχει!!! Ευκαιρίας δοθείσης, η κα Κουρίτα επανέφερε την πρότασής της για εκπροσώπηση όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο ΔΣ της ΔΕΑΔΟ και ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποκλειστικά για τη δημοτική επιχείρηση. Και φυσικά ακολούθησε αντιπαράθεση με τον δήμαρχο, Κωνσταντίνο Δημόπουλο.
Προς αντικατάσταση του παραιτηθέντος κου Σταφίδα δεν χρησιμοποιήθηκε ο αναπληρωτής του, κος Στέφανος Παπαδόπουλος, αλλά από τη διοίκηση προτάθηκε ο κος Νικόλαος Κυραμάς, με αναπληρωματικό του τον κο Στέφανο Παπαδόπουλο. Ο κος Σταφίδας δεν αναπληρώθηκε από τον αναπληρωτή του, γιατί –σύμφωνα με πληροφορίες- ο κος Παπαδόπουλος δεν επιθυμεί να αναλάβει το συγκεκριμένο καθήκον, «προς το παρόν», οπότε παρέμεινε αναπληρωματικός. Πρόταση κατέθεσε και ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιώργος Φαρμάκης, για κλήση από τις εφεδρείες των κ. Κουκουτάτσιου και Μουτάφη, θύμισε την παλιότερη παραίτηση Δημόπουλου από τη ΔΕΑΔΟ, ενώ και ο Άρης Ρεμπατσιός ζήτησε ανάκληση του θέματος.

Οι παροικούντες το Δημαρχείο και τη … Μπαλαστέρα, γνωρίζουν πολύ καλά ότι και η παραίτηση Σταφίδα είναι μια από τις πολλές κορυφές του τεράστιου παγόβουνου «ΔΕΑΔΟ ΑΕ». Και το τι διαστάσεις πήρε η διένεξη Δημόπουλου-Σταφίδα, παρά την μακρά, και ανθρώπινη και πολιτική, φιλία που συνδέει τους δυο άνδρες. Τα προβλήματα της δημοτικής επιχείρησης είναι τόσα που δημιουργούν παγκόσμιο ρεκόρ για ένα και μόνο λόγο: η επιχείρηση αντιμετωπίζει πάμπολλα προβλήματα, ενώ θα έπρεπε να είναι μονίμως κερδοφόρα, αφού η πρώτη ύλη που εμπορεύεται είναι … δωρεάν!!! Μια απλή και συνετή διαχείριση των εξόδων θα έφτανε για να εξασφαλίζεται αυτό το αποτέλεσμα. Είναι όμως γνωστό ότι το χαλίκι μας πληρώνει πολλά έξοδα και πολλές «αμαρτίες» του Δήμου. Στα προβλήματα αυτά έχουν προστεθεί και νέα, αρκετά πρωτόγνωρα (βλ. «Υπόθεση Φελώνη»). Κι όλα αυτά κρατιούνται –«με νύχια και με δόντια»- μακριά από τον προβληματισμό και τον έλεγχο του Δημοτικού Συμβουλίου.