Επιτέλους …χιόνισε! ΝΕΕΣ ΦΩΤΟ

κανένα πρόβλημα απο τον χιονιά, ως αυτή την ώρα

Σε ετοιμότητα όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες. Σε 24ωρη λειτουργία το τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου: 2352350100.

UPDATE

Σύμφωνα με το Δήμο Δίου-Ολύμπου, μετά τη χθεσινοβραδνή χιονόπτωση, δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα κυκλοφορίας σε περιοχές του Δήμου, εκτός από τα ορεινά του Λιτοχώρου, του Παντελεήμονα και των υπόλοιπων ορεινών περιοχών, αλλά και στα σημεία αυτά η κίνηση διεξάγεται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα με αντιολισθητικές αλυσίδες.
Ταυτόχρονα, συνεχίζεται ο αποχιονισμός και η ρίψη αλατιού όπου χρειάζεται. Μικρής διάρκειας προβλήματα υπήρξαν νωρίτερα στον Πλαταμώνα και στην εθνική οδό στο ύψους του Κάστρου, από φορτηγό που «δίπλωσε» από κακό χειρισμό και ο δρόμος απελευθερώθηκε με τη συνδρομή όλων των κατάλληλων μέσων.
Στον υπόλοιπο νομό Πιερίας, προβλήματα υπήρξαν στις ορεινές περιοχές για τις οποίες η κίνηση απαιτεί αντιολισθητικές αλυσίδες και -μέχρι πριν λίγη ώρα- ιδιαίτερα προβλήματα παρουσίαζε η κίνηση από και προς το Ελατοχώρι.

 

30.12.2015

Οι προγνώσεις επαληθεύτηκαν πλήρως και από νωρίς το βράδυ της 30ης.12.2015 χιονίζει στην πρωτεύουσα του Δήμου Δίου-Ολύμπου και όλες τις ορεινές περιοχές του. Η κίνηση στους δρόμους αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα αλλά –μέχρι στιγμής- δεν υπάρχει καμία αποκλεισμένη περιοχή, χάρις στην ετοιμότητα Δήμου, Περιφέρειας και Αυτοκινητόδρομου «Αιγαίου».
Ταυτόχρονα με τη χιονόπτωση άρχισε ο αποχιονισμός στο Λιτόχωρο, τον Παλιό Παντελεήμονα και τους Παλιούς Πόρους, οπότε δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα και γιατί οι θερμοκρασίες δεν είχαν «πέσει» σε επικίνδυνα επίπεδα. Όμως, η πρόγνωση που προβλέπει ότι ως το πρωί οι θερμοκρασίες θα «πέσουν» πολύ χαμηλότερα, ανάγκασαν τα συνεργεία του Δήμου να προγραμματίσουν μια δεύτερη μεταμεσονύχτια εξόρμηση σε Λιτόχωρο και ορεινά, προκειμένου να κρατηθούν οι δρόμοι ανοιχτοί για τους κατοίκους και –πολύ περισσότερο- για τους πολυάριθμους επισκέπτες μας.

 

Το τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου Δίου-Ολύμπου λειτουργεί σε 24ωρη βάση για όσο διαρκεί η χιονόπτωση (2352350100), ενώ το τηλέφωνο ανάγκης του αυτοκινητοδρόμου είναι το 1075.