Θεοφάνια στο Δίον-Όλυμπος

Ο Κ. Φαρμάκης "βρήκε" το Σταυρό

Δεκάδες ήταν και οι νεαροί που βούτηξαν για να τον ανασύρουν, καιρού επιτρέποντος…

 

 

 

Με την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο φαράγγι του Ενιπέα ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του εορτασμού των Θεοφανείων στο Δήμο Δίου-Ολύμπου και το Λιτόχωρο.
Εκατοντάδες πιστοί παρακολούθησαν τον όρθρο και τη Θεία Λειτουργία τις τρείς –πλέον- ενορίες της πρωτεύουσας του Δήμου και συνόδευσαν τα «σίχνα» από τις εκκλησίες στη δεξαμενή κατάδυσης του Σταυρού.
Δεκάδες ήταν και οι νεαροί που βούτηξαν για να τον ανασύρουν, καιρού επιτρέποντος…
Τον Σταυρό «βρήκε» τελικά ο Κωνσταντίνος Φαρμάκης, γιός του ως πρόσφατα διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, Αστέριου Φαρμάκη, και της δημοτικής συμβούλου, Ευαγγελίας Μόχλας-Φαρμάκη.
Ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Δημόπουλος και η ηγεσία του Δήμου Δίου-Ολύμπου, στελέχη της δημοτικής συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης παραβρέθηκαν στην κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο Λιτόχωρο. Της τελετής χοροστάτησε ο αρχιμανδρίτης Ιωακείμ. Ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Κατερίνης, Κίτρους και Πλαταμώνος, κ. Γεώργιος, χοροστάτησε στον εορτασμό των Θεοφανείων στον Πλαταμώνα.
Από τους τολμηρούς που βούτηξαν στη θάλασσα του Πλαταμώνα για να ανασύρουν το Σταυρό, ικανότερος αποδείχτηκε ο Απόστολος Γαλάνης.

«Αγγελοπουλικό» το σκηνικό στην παραλία της Λεπτοκαρυάς, όπου αγιάστηκαν τα νερά, παρουσία του τοπικού αντιδημάρχου, Γιώργου Ζτάνη, όχι από την ακτή, αλλά με τον ιερέα σε καΐκι και «στ’ ανοιχτά». Έτσι, το να ανασύρεις το Σταυρό δεν είναι θέμα τύχης, αλλά ικανότερου κολυμβητή (όπως και στον Πλαταμώνα) και για φέτος στη Λεπτοκαρυά αναδείχθηκε ο Γεώργιος Παπαδόπουλος. Στην περίπτωσή του κι όπως φαίνεται στο βίντεο με την κατάδυση του Σταυρού στη Λεπτοκαρυά, ήταν και γρήγορος και ικανός, αφού ο Παπαδόπουλος έφτασε δεύτερος, αλλά ανέσυρε το Σταυρό, αφού ο πρώτος –στην προσπάθειά του- …τον προσπέρασε!