Περί σφογγοκωλάριων…

του Γιώργου Φαρμάκη, επικεφαλής "Συνδυασμού Ευθύνης"

Ο Γιώργος Φαρμάκης απαντά στον Κωνσταντίνο Δημόπουλο που είχε απαντήσει στο Δημήτρη Μάρδα που είχε μιλήσει στο Επιμελητήριο…

ΠΕΡΙ ΣΦΟΓΓΟΚΩΛΑΡΙΩΝ…

                                                                                                                             syneu8

του Γιώργου Φαρμάκη
επικεφαλής του “Συνδυασμού Ευθύνης”,
αξιωματικής αντιπολίτευσης
στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Δίου-Ολύμπου

Με μεγάλη μου έκπληξη διάβασα στον τοπικό τύπο την ανακοίνωση του δημάρχου Δίου Ολύμπου κου Δημόπουλου με θέμα την πρόσφατη επίσκεψη και ομιλία στην Κατερίνη του Υφυπουργού Εξωτερικών καθηγητή Δημητρίου Μάρδα και την οποία τιτλοφορούσε με το βαρύγδουπο «Το “όραμα” του υφυπουργού Μάρδα για τον Όλυμπο και… οι σφογγοκωλάριοι του».

 

Αν και για λόγους πέραν των δυνάμεων μου δεν μπόρεσα να παραστώ και να έχω από πρώτο χέρι άποψη για όσα ελέχθησαν, η τοποθέτηση του δημάρχου ήταν άκρως κατατοπιστική όσον αφορά το πώς αντιλαμβάνεται η σημερινή ηγεσία θέματα ουσίας και πνοής για τον Δήμο μας. Αντί λοιπόν ο κος Δημόπουλος να αδράξει την ευκαιρία και να προκαλέσει νέα συνάντηση καλώντας ο ίδιος τον υπουργό στο Δήμο μας, αναλώθηκε σε θέματα τα οποία είναι διαχρονικά και γνωστά τοις πάσι. Αντί να καλέσει τον υπουργό στον Όλυμπο και να τον ξεναγήσει ο ίδιος θέτοντας του μια σειρά ζητήματα που αφορούν τον Όλυμπο, το ιδιοκτησιακό του καθεστώς και την περιοχή μας, πρόταξε το ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον που βιώνουν σήμερα όλοι στον χώρο του επιχειρειν. Οποία πρωτοτυπία!! Και αντί να του δώσει να καταλάβει για το πόσο σημαντική θα ήταν μια συζήτηση και ενδελεχής ενημέρωση του υπουργού για τον Όλυμπο και την παραολύμπια περιοχή, τοποθετήθηκε περισσότερο ως αντιπολιτευόμενος υποψήφιος βουλευτής και όχι ως Δήμαρχος.

 

Ποτέ όμως δεν είναι αργά. Έστω και τώρα ας πάρει την πρωτοβουλία να του απευθύνει κάλεσμα, θέτοντάς του συγκεκριμένη αντζέντα όπως αυτή έχει προκύψει με τις απόψεις του Δήμου μας και της αντιπεριφέρειας Πιερίας και ας καταλάβει επιτέλους τον θεσμικό του ρόλο που πρωτίστως αφορά το σήμερα και το αύριο του δήμου και όχι τις τυχόν προσωπικές του φιλοδοξίες. (Θεμιτές μεν, άκαιρες και άτοπες δε!!).
ΥΣ. Ο «αλγεινός πανελάρχης» για τον οποίο τόσο απαξιωτικά κάνει λόγο ο κος δήμαρχος, όφειλε να γνωρίζει πως είναι ο πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Κεντροδυτικής Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κος Κων. Τσιλογιάννης, καταξιωμένος επιστήμονας στο χώρο των οικονομολόγων αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης και «όλως τυχαίως» εκ των συνδιοργανωτών της εκδήλωσης!!

sfog3

 

 

Παραπομπές ΕτΟ

Γιατί, κε πρόεδρε;

Ο υπουργός που ανέβηκε ένα βουνό και κατέβηκε ένα λόφο

Δύο υπουργοί, ένας Όλυμπος…