Λες να … χιονίσει;;;

κι άμα χιονίσει;;;

Ε δεν χάθηκε κι ο κόσμος… κι όπως λέγαμε παλιά “ούτε τον τραχανά απλωμένο έχουμε”…

Για κακοκαιρία προειδοποιεί η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και ο Δήμος Δίου-Ολύμπου προετοιμάζεται, μετά το πρωτοχρονιάτικο φιάσκο της παραλυμένης για πέντε μέρες, από πέντε πόντους χιόνι, πρωτεύουσας του Δήμου, και μάλιστα στη σημαντικότερη περίοδο του πολυπόθητου χειμερινού τουρισμού.

 

Αλατιέρες επισκευάζονται, μηχανήματα «συμμαζεύονται» και επιστρατεύονται, σχέδια καταστρώνονται, αλάτι υπάρχει ήδη από το … τέλος της προηγούμενης κακοκαιρίας και … οι εργαζόμενοι στη ΔΕΑΔΟ καλούνται να γίνουν εθελοντές σωτήρες!!!

 

Προκειμένου να μην επαναληφθούν οι προκλητικές υπερβολές και οι αστοχίες της πρωτοχρονιάτικης φάρσας και των επόμενων ημερών* κι επειδή το Facebook πολλά μπορεί να καταφέρνει, αλλά δεν αποχιονίζει δρόμους, εργαζόμενοι στη ΔΕΑΔΟ κλήθηκαν πρόσφατα να είναι σε επιφυλακή για να αποτελέσουν τους πρώτους εθελοντές κατά των πιθανών προβλημάτων λόγω καιρού, χωρίς να υπάρξει η … όρεξη που υπήρχε παλιότερα. Αλλά και οι περισσότερες προετοιμασίες του Δήμου, στη ΔΕΑΔΟ χρεώθηκαν τελικά κι ας είναι ήδη μια δημοτική επιχείρηση με σοβαρό λογιστικό πρόβλημα (βλ. παθητικό ισολογισμό).
Κατά τ’ άλλα, αν και η πρόγνωση υπάρχει εδώ και μέρες, μέχρι στιγμής δεν είχαμε καμία ενημέρωση από το Δήμο για έκτακτα μέτρα ή οδηγίες προς ναυτιλλομένους, προβλέψεις, οτιδήποτε δίνει την αίσθηση της ετοιμότητας… Καλό σαββατοκύριακο.-

*όπως η ηρωοποίηση ενός και μόνου εργαζόμενου -μέσω … Facebook- που κι αυτός απλήρωτος πάλευε το χιονιά, τα … αλληλοσυγχαρητήρια για την αποτελεσματικότητα της διοίκησης – κι αυτά μέσω Facebook-, οι παιδαριώδεις ισχυρισμοί περί πρωτοφανούς κακοκαιρίας – ε φυσικά μέσω Facebook- και οι κατόπιν εορτής “προεδρικοί” αποχιονισμοί -επιβεβλημένα διαφημιζόμενοι απο το Facebook-.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τις επόμενες μέρες:

ΑΠΟ ΕΜΥ/ΕΜΚ
Ελληνικό, 15-01-2016/1200 B
Α.Α. 1/2016

ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ (16-01-2016) ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΜΕ ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΙΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΥΣ, ΤΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ.

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

1. ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (16-01-2016)

Α. ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ, ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ, ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ. ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ, ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΣΤΕΡΕΑ (ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΗΝ
ΑΤΤΙΚΗ), ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ, ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ.

Β. ΟΙ ΝΟΤΙΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ ΣΤΑ 8 ΚΑΙ BΑΘΜΙΑΙΑ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ 9 ΜΠΟΦΟΡ.

Γ. ΤΟΠΙΚΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ, ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΣΤΑ ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΕ ΠΕΔΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΥΠΟΛΟΙΠΗΣ MΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ.

2. ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (17-01-2016)

Α. ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ.

Β. ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ, ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΘΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ.

Γ. ΤΟΠΙΚΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ-ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΔΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ,
ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ, ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ. ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΕΔΙΝΑ ΤΗΣ ΥΠΟΛΟΙΠΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.

3. ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (18-01-2016)

Α. ΤΟΠΙΚΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΡΕΙΝΑ-ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΔΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ, ΤΩΝ ΣΠΟΡΑΔΩΝ,
ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ.

Β. ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ ΣΤΑ ΠΕΛΑΓΗ ΣΤΑ 8 ΜΠΟΦΟΡ.

Γ. ΠΑΓΕΤΟΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΟΠΟΥ ΤΙΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΟΣ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΜΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ www.emy.gr.

ΑΓΓ. ΜΑΡΙΝΑΚΗ
ΤΜΧΗΣ ΕΜΚ/2

ΑΝΤ. ΛΑΛΟΣ
ΔΝΤΗΣ ΕΜΚ