Συνεργασία με ερωτηματικά

της αντιπολίτευσης

Ειδικά και πολύ χρήσιμα ιατρεία θα λειτουργούν στο Κέντρο Υγείας. Η ανακοίνωση του Δήμου έκανε λόγο για “συνεργασία”. Και προκάλεσε απορίες… Οι δε απορίες επέβαλλαν τις διευκρινίσεις.

Η χθεσινή ανακοίνωση του Δήμου Δίου-Ολύμπου για την λειτουργία ειδικών ιατρείων στο Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου, σε συνεργασία με το Δήμο, προκάλεσε την αντίδραση της δημοτικής αξιωματικής αντιπολίτευσης που βάλλει κατά του αντιδημάρχου Λιτοχώρου και αναπληρωτή δημάρχου για τη μορφή της συνεργασίας.

 

Σε κείμενο που δημοσίευσε η Ευαγγελία Μόχλα-Φαρμάκη του «Συνδυασμού Ευθύνης», εκφράζει την απορία της για τη μορφή της συνεργασίας, το τι θα συνεισφέρει ο Δήμος στο σημαντικό αυτό πρόγραμμα και κατηγορεί ευθέως τον Νίκο Λάππα ότι οικειοποιείται τις προσπάθειες άλλων, καλύπτοντας τη δική του ανεπάρκεια. Να σημειωθεί ότι η κα Μόχλα-Φαρμάκη, στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, υπήρξε η μόνη εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος του συνδυασμού με επικεφαλής το Νίκο Λάππα.

Σε ότι αφορά τη συνεργασία Δήμου και Κέντρου Υγείας και την λειτουργία των ιατρείων και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕτΟ, η ανακοίνωση για «συνεργασία με το Δήμο» προκάλεσε την απορία και των εργαζομένων στο Κέντρο Υγείας, η διεύθυνση του οποίου απευθύνθηκε στο Δήμο για την ενημέρωση των δημοτών.

 

Το κείμενο της Ευαγγελίας Μόχλα-Φαρμάκη:

Πρωτοφανής…..Αντιδήμαρχος!!
Με έκπληξη διάβασα την ανακοίνωση του αντιδημάρχου και αναπληρωτή δημάρχου Δίου-Όλυμπου κ. Νικολάου Λάππα για τη συνεργασία του Δήμου με το Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου σχετικά με τα ιατρεία που θα λειτουργήσουν από το Φεβρουάριο του 2016 στο Κέντρο Υγείας. Εύλογα λοιπόν τα παρακάτω ερωτήματα: Ποιάς μορφής θα είναι η συνεργασία του Δήμου με το Κέντρο Υγείας; Θα πληρώνει ο Δήμος τους γιατρούς; Μήπως θα καλύπτει έστω και ένα μέρος του κόστους από τα φάρμακα και το υγειονομικό υλικό; Μήπως το ρεύμα, κάποια λειτουργικά έξοδα του Κ.Υ, την καθαρίστρια ή κάποιους άλλους εργαζόμενους; Εκτός και αν η συνεργασία θα αφορά τον καθαρισμό του περιβάλλοντος χώρου που ολόκληρο το 2015 έγινε μόνο μια φορά και κατόπιν πολλών και συνεχών πιέσεων!!! Με ποια μορφή λοιπόν θα συνεργάζεται και θα συνεισφέρει ο Δήμος Δίου-Όλυμπου σε αυτή την αξιέπαινη δράση του Κ.Υ ;
Συγχαίρουμε το Ιατρικό και λοιπό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Λιτοχώρου για την πρωτοβουλία τους να δώσουν έμφαση σε εξειδικευμένα ιατρεία προληπτικής ιατρικής όπως διαβήτη, κάπνισμα, οστεοπόρωσης, αναπνευστικών παθήσεων. Εκείνο που δεν καταλαβαίνουμε είναι η προσπάθεια οικειοποίησης του κ. Λάππα και της παράταξης του, της πρωτοβουλίας του προσωπικού του Κέντρου Υγείας Λιτοχώρου – Π.Ε.Δ.Υ.
Κύριε Λάππα σταματήστε να καλύπτετε την ανεπάρκεια σας με τις πρωτοβουλίες, την δουλειά και τον κόπο άλλων και ασχοληθείτε επιτέλους με αυτά για τα οποία έχετε αρμοδιότητα αλλά και υποχρέωση.

 

Μόχλα-Φαρμάκη Ευαγγελία,
Δημοτική Σύμβουλος Συνδυασμού Ευθύνης.

Η “επίθεση” της κας Μόχλα-Φαρμάκη ανάγκασε το Δήμο να διευκρινίσει τα της συνεργασίας και σε ανακοίνωσή του  επισημαίνιε τα εξής:

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Κ.Υ. ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ & ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥ

Σε σχέση με την χθεσινή ανακοίνωση (14.01.2016) για την έναρξη λειτουργίας Ιατρείων χρόνιων παθήσεων από τον ερχόμενο Φεβρουάριο στο Κ.Υ. Λιτοχώρου σε συνεργασία με τον Δήμο μας διευκρινίζονται τα εξής:

– Η πρωτοβουλία για την λειτουργία των παραπάνω ιατρείων σαφώς και ανήκει στους ιατρούς και την Διεύθυνση του Κ.Υ. Λιτοχώρου, οι οποίοι προφανώς και δεν αμείβονται επιπλέον για την πρωτοβουλία τους αυτή, γεγονός που την καθιστά ακόμα πιο αξιέπαινη.
– Η κίνηση αυτή αποτέλεσε αντικείμενο συνομιλιών και συνεννόησης με τον Δήμο προκειμένου να βρεθούν όλοι εκείνοι οι τρόποι που θα καθιστούσαν το εγχείρημα το δυνατόν αποτελεσματικότερο.
– Ο Δήμος Δίου – Ολύμπου σε πρώτη φάση ανέλαβε αποκλειστικά την προβολή και ενημέρωση του κοινού για την επικείμενη λειτουργία των συγκεκριμένων ιατρείων.
– Σε δεύτερη φάση προς το τέλος της Άνοιξης θα ακολουθήσουν και άλλες κινήσεις ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με χρόνιες παθήσεις γενικότερα, όπως π.χ. η συνδιοργάνωση εκλαϊκευμένων ημερίδων με συμμετοχή εξιδεικευμένων επιστημόνων, με σκοπό να ενημερωθούν οι συνδημότες μας για χρόνιες παθήσεις και για την πρόληψη από αυτές. Σε εκείνη τη φάση η εμπλοκή του Δήμου θα είναι μεγαλύτερη (εξεύρεση και διάθεση χώρου, τεχνική υποστήριξη, catering, προβολή κλπ).
– Στόχος είναι πάντοτε η πρόληψη σε πρώτο βαθμό παθήσεων ιδιαίτερα διαδεδομένων την εποχή αυτή και η συνεργασία ανάμεσα στο Κ.Υ. Λιτοχώρου και τον Δήμο μας είναι δεδομένη και θα συνεχιστεί ως προς τον σκοπό αυτό, αλλά και γενικότερα – παρεμπιπτόντως καθαρισμός του αύλειου χώρου του Κ.Υ. πραγματοποιήθηκε τουλάχιστον 4 φορές από συνεργεία του Δήμου στη διάρκεια θητείας της νέας Δημοτικής Αρχής, χωρίς να αποτελεί υποχρέωση του Δήμου, αλλά πάντα σε πνεύμα και διάθεση καλής συνεργασίας.

Κλείνοντας ενημερώνουμε και πάλι τους συνδημότες μας για την λειτουργία των ιατρείων από τον ερχόμενο Φεβρουάριο και τους καλούμε να τα επισκέπτονται συχνά και να ακολουθούν τις υποδείξεις των γιατρών τους για την καλύτερη κι αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των παθήσεών τους.