Καμάντζο

και βιβλιοκριτκή

και για το Προεδρικό Διάταγμα Ολύμπου αποφάσισαν οι δυο υπουργοί. Ολύμπου… όπως το τσάι, η ανάπτυξη, οι Μύθοι. Όλα …Ολύμπου!!!

…και για το Προεδρικό Διάταγμα Ολύμπου αποφάσισαν οι δυο υπουργοί. Ολύμπου, … όπως το τσάι, η ανάπτυξη, οι Μύθοι. Όλα …Ολύμπου!!!

 

 

Η «Εφημερίς του Ολύμπου» επεκτείνει σήμερα τους τομείς των ενδιαφερόντων της στον τεράστιο τομέα του Μύθου, και ειδικά του Μύθου με τοπικά και παγκόσμια χαρακτηριστικά, αφού –ως γνωστόν- τίποτα και κανείς δεν πετυχαίνει οτιδήποτε στην Πιερία αν δεν έχει σχέση με το Μύθο (βλ. τουρισμό, πανεπιστήμια, πολιτικές καριέρες, εν δυνάμει πολιτικές καριέρες, συγγραφικές καριέρες, καριέρες στον τομέα των δημοσίων σχέσεων, επικοινωνιολόγων, τσανακογλυφτών, παρατρεχάμενων, παραφερναλίων, υπεράνω όλων και πάσης υποψίας ανεπάγγελτων ή με πολλά αδήλωτα επαγγέλματα και όσων εθνοσωτηρίων προσωπικοτήτων και συνόλων μας διαφεύγει η ύπαρξη).

 

Το τμήμα πολιτιστικού ρεπορτάζ της εφημερίδας μας, σε συνεργασία με το τμήμα Μύθου, εντόπισε το βιβλίο που παρουσιάζουμε σήμερα, με μεγάλη χαρά γιατί πρόκειται για παιδικό παραμύθι και γιατί τιτλοφορείται «Μύθοι του Ολύμπου». Αν και το συγκεκριμένο παραμύθι προτείνεται από τον εκδότη ως ιδανικό για παιδιά 5 έως 14 ετών, μπορεί να διαβαστεί άνετα και από ενήλικες –και αιρετούς- και να αποτελέσει –ταυτόχρονα- και ψυχαγωγικό διάλειμμα σε βαρέα και ανθυγιεινά καθήκοντα, αλλά –κυρίως- πηγή έμπνευσης και ενατένισης για το πόσα μπορεί να καταφέρει μια χαμηλών τόνων, μακροχρόνια και οργανωμένη εκστρατεία μάρκετινγκ. Ως τέτοιο, εκτιμήθηκε δεόντως από παλαιό αυτοδιοικητικό που το προλογίζει, αποδεικνύοντας την αενάως αποτελεσματική μέθεξη υψηλών προσδοκιών και μύθου, πραγματικότητας και «πραγματικότητας». Τέλος, το συγκεκριμένο βιβλίο, μέρος σειράς που δημιουργήθηκε μετά το αρχικό «Οι δώδεκα θεοί του Ολύμπου» βρίσκεται σε πολλές σημαντικές βιβλιοθήκες, μεταξύ των οποίων και δημοσίων φορέων. Όπως δε σημείωσαν στην εισαγωγή οι συγγραφείς του(η αδικοχαμένη Ιφ. Γιαννοπούλου και Γ. Μάνος), η συγγραφή ακολούθησε το περιδιάβασμά τους στα μονοπάτια του Ολύμπου της περιοχής Ελασσόνας.

A propos, δυό υπουργοί συναντήθηκαν την περασμένη Παρασκευή στην Αθήνα και συζήτησαν θέμα που τους ενδιαφέρει πιθανώς πολύ, αφού αμέσως μετά εξέδωσαν και δελτίο Τύπου, με σφραγίδες και όλα τα σχετικά. Θέμα της συνάντησης:Επενδυτικά σχέδια για τον Όλυμπο. Ο ένας υπουργός, οικονομολόγος που δεν μας έσωσε με το ΠΑΣΟΚ όταν ήταν στέλεχος-συνεργάτης του και θα μας σώσει τώρα ως υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ. Ο άλλος, οικολόγος με φήμη, που εντός των ημερών νομιμοποιεί περισσότερα από 600.000 αυθαίρετα. Αν μετά χρόνια ανακαλύψτε ότι κοιμόσασταν μην κατηγορήσετε, ούτε την ΕτΟ, ούτε τα παιδικά παραμύθια για τον Όλυμπο (και τους Μύθους του).

Α, και την Κυριακή έχουμε εκλογές. Μην ξεχνιόμαστε!

 

Αθήνα, 18 Ιανουαρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση Αν. Υπουργού Περιβάλλοντος Γ. Τσιρώνη, με τον Υφυπουργό Εξωτερικών Δ. Μάρδα, για τον Όλυμπο

Συνάντηση εργασίας με θέμα το Προεδρικό Διάταγμα Ολύμπου , είχαν την Παρασκευή το απόγευμα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος ο Αν. ΥΠΕΝ κ.Γιάννης Τσιρώνης με τον Υφ. Εξωτερικών κ. Δημήτρη Μάρδα. Ο κ.Μάρδας εξέθεσε στον Αν. Υπουργό επενδυτικά σχέδια για την περιοχή του Ολύμπου και οι δύο Υπουργοί συνεργάστηκαν ώστε τα σχέδια αυτά να γίνουν συμβατά με το σχεδιαζόμενο Π.Δ. Ολύμπου το οποίο σύντομα θα αποσταλεί στο ΣτΕ για έγκριση.

Οι Υπουργοί συμφώνησαν ότι: «Η οικονομική ανάπτυξη των περιοχών ΝΑΤURA και των εθνικών δρυμών είναι πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης , πάντα στην κατεύθυνση της αυστηρής τήρησης των περιβαλλοντικών κανόνων και της διατήρησης της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς».

Παραπομπές:
Ειδικά η πρώτη, σπεσιΆλ αφιερωμένη στον 2ο υπουργό. Τον 600 τόσες χιλιάδες καθιστός, που να σ’κωθώ κι ορθός…
http://dasos-tsaritsanis.blogspot.gr/2013/09/08092013.html
http://www.anasta.de/TOPOS/index.php?option=com_content&task=view&id=428&Itemid=1

 

 

my8ol1

 

my8ol2

 

my8ol3

 

my8ol4