Στην εθνική για δυο ώρες

οι αγρότες της Πιερίας

Πρόβα τζενεράλε και καταμέτρηση δυνάμεων, “ζέσταμα” εν όψει Agrotica και συνάντησης με τον πρωθυπουργό, πέντε μέρες πριν την 28η Ιανουαρίου.

Γενική πρόβα κινητοποιήσεων έκαναν σήμερα στην Κατερίνη οι αγρότες της Πιερίας που βρίσκονται συγκεντρωμένοι για τέταρτη μέρα σε δυο μπλόκα, στην βόρεια και τη νότια είσοδο της πόλης.

 

Οι αγρότες του νομού (μαζί με τους αλιείς, τους κτηνοτρόφους, τους μελισσουργούς, όλους τους παραγωγούς του πρωτογενούς τομέα) στις 2 το μεσημέρι, απέκλεισαν για δύο ώρες την εθνική οδό, διατράνωσαν την αποφασιστικότητά τους για ολομέτωπο αγώνα κατά των αλλαγών που σχεδιάζει η κυβέρνηση σε ασφαλιστικό και αγροτικό και επανέλαβαν ότι οι αλλαγές αυτές θα τους αναγκάσουν στο να εγκαταλείψουν την παραγωγή.
Έντονη ήταν η παρουσία τοπικών στελεχών της ΝΔ του νομού και πολιτευτών, ενώ στο οδόφραγμα βρέθηκε και ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Κατερίνης, κος Ρέχας, ενώ αντιπροσωπεία της τοπικής “Λαϊκής Ενότητας”, με τον πρώην βουλευτή, Ζήση Ζάννα, επισκέφθηκε τα μπλόκα και επεσήμανε “την ανάγκη συσπείρωσης αγροτών, ελ. επαγγελματιών, επιστημόνων, εργαζομένων σε ένα παλλαϊκό μέτωπο ενάντια στο ασφαλιστικό, στην κυβέρνηση και στις δυνάμεις του μνημονιακού τόξου”. Η ηγεσία των αγροτοσυνδικαλιστών του νομού καταβάλλει κάθε προσπάθεια να εξασφαλίσει την στήριξη του αγώνα των αγροτών και ήδη ψήφισμα συμπαράστασης εξέδωσαν οι εκπαιδευτικοί, ενώ ο δικηγορικός σύλλογος της πόλης εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του, στον παράλληλο αγώνα των αγροτών. Στην προσπάθειά τους αυτή, οι αγρότες αποφάσισαν τις επόμενες μέρες να … δώσουν –κυριολεκτικά- και το αίμα τους για τους συνανθρώπους του, οργανώνοντας αιμοδοσία στα οδοφράγματα.

 

Σημείο καμπής του αγώνα του αγροτικού κόσμου της χώρας είναι η 28η.1.2016 και το ραντεβού τους στη Θεσσαλονίκη για την 26η Agrotica.