“Στο πόδι” η Πιερία

πρωτοφανής συγκέντρωση και πορεία στην Κατερίνη

Αγρότες, έμποροι, επαγγελματίες, επιστήμονες με την συμπαράσταση και δημοτικών και δημοσίων υπαλλήλων έδωσαν δείγμα γραφής του πως θα υποδεχθεί η Πιερία το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Η Πιερία συμπαραστάθηκε σήμερα στον αγώνα των αγροτών της και ταυτόχρονα όλες οι επαγγελματικές ομάδες και οι φορείς διοίκησης και συνδικαλισμού δήλωσαν αλληλέγγυοι στον αγώνα κατά του ασφαλιστικού και του φορολογικού, με αποτέλεσμα η Πλατεία Ελευθερίας να φιλοξενήσει μια πετυχημένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
Στις 12 το μεσημέρι, ώρα του αγροτικού συλλαλητηρίου, Δήμοι και Αντιπεριφέρεια είχαν «κατεβάσει ρολά» με το προσωπικό τους να δηλώνει τη συμπαράστασή του στον αγώνα των αγροτών που από σήμερα 27.1.2016 μπήκε στην τελική και σημαντικότερη φάση του. Στις 10 το πρωί, οι επιστημονικοί φορείς, οι έμποροι και οι επαγγελματίες του νομού (Δικηγορικός Σύλλογος, Σύλλογος Συμβολαιογράφων, Σύλλογος Δικαστικών Επιμελητών Εφετείου Θεσσαλονίκης, Ιατρικός Σύλλογος και Οδοντιατρικός Σύλλογος, Σύλλογος Φαρμακοποιών, Επιμελητήριο, Εμπορικός Σύλλογος, κτλ) συνεδρίασαν στο Δικηγορικό Σύλλογο και εξέδωσαν ψήφισμα με το οποίο προειδοποιούν την κυβέρνηση ότι τα μέτρα που προτείνει θα νεκρώσουν αμετάκλητα την ελληνική οικονομία και ταυτόχρονα θα πολλαπλασιάσουν την φοροδιαφυγή.

 

Μετά τη συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας, μια εξίσου ογκώδης πορεία με επικεφαλής αγρότες και τρακτέρ κατευθύνθηκε προς την Αντιπεριφέρεια, προκειμένου να επιδοθεί ψήφισμα στην αντιπεριφερειάρχη, Σοφία Μαυρίδου. Παραλαμβάνοντάς το, η κα Μαυρίδου δεσμεύτηκε ότι η ίδια αλλά και οι αιρετοί της Αυτοδιοίκησης θα είναι στο πλευρό των αγροτών, αλλά και όλων των επαγγελματικών ομάδων «μέχρι την κόκκινη υπογραφή».

 

Για τρεις ώρες από τις 6.00 ως τις 9.00 το βράδυ το μπλόκο της Κατερίνης παρέμεινε κλειστό και η εθνική οδός υπό κατάληψη, ενώ αύριο 28.1.2016, και οι αγρότες της Πιερίας (γεωργοί, κτηνοτρόφοι, αλιείς, μελισσουργοί, κτλ) αναμένεται να δώσουν δυναμικό «παρών» στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας επ’ ευκαιρίας της έκθεσης Agrotica 2016 στη Θεσσαλονίκη. Για το σκοπό αυτό και με την φροντίδα των αγροτικών συλλόγων θα υπάρξουν λεωφορεία για τη μεταφορά των διαδηλωτών στη Θεσσαλονίκη.