Απόψε οι αποφάσεις

για μετά την Agrotica

Η Agrotica δεν εγκαινιάστηκε, τον πρωθυπουργό θα τον δούνε μόνο αν αποσύρει τις προτάσεις της κυβέρνησης, και … και τώρα πρέπει να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεων.

«Κλείνει» κι απόψε εθνική οδός στην είσοδο της Κατερίνης από αγρότες του μπλόκου της Πιερίας, από τις 6 ως τις 9 το βράδυ. Ταυτόχρονα, οι αγρότες του νομού συσκέπτονται με τους εκπροσώπους των άλλων μπλόκων για το μέλλον των κινητοποιήσεων, μετά τη χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην έκθεσης Agrotica της Θεσσαλονίκης.

Στο χθεσινό συλλαλητήριο δεν αποφεύχθηκαν τα επεισόδια και η επέμβαση των ΜΑΤ, ενώ τελικά αναβλήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου. Αγρότες απ’ όλη τη Βόρεια Ελλάδα είχαν περικυκλώσει από νωρίς την αίθουσα «Ιωάννης Βελλίδης» και τελικά η αστυνομία δεν μπόρεσε να εγγυηθεί την πραγματοποίηση της τελετής. Έγινε χρήση χημικών και η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι στα επεισόδια τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ενώ η διαδήλωση των αγροτών βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη και η αντιπαράθεση με τις αστυνομικές δυνάμεις επαναλαμβανόταν επί μακρόν, εμφανίστηκαν … αντεξουσιαστές και έριξαν μολότοφ κατά των αστυνομικών.

Σήμερα έγινε γνωστό ότι η επιστολή με την οποία η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, εξέφραζε την συμπαράστασή της και «στήριζε» τα αιτήματα των αγροτών της Πιερίας, στάλθηκε τελικά στον πρωθυπουργό.