“Κανείς μας δεν ήθελε το μνημόνιο, αλλά…”

γραμματέας ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ

Η επετειακή εκδήλωση στην οποία θα μιλούσε ακυρώθηκε απο τους αγρότες, αλλά έδωσε συνέντευξη Τύπου.

  • Η επιλογή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μεταξύ του να παραιτηθεί και να γυρίσει η χώρα «στο παλιό», να επανέλθει «αυτό» που την κατέστρεψε επί πολλά χρόνια, να γίνει μια αριστερή παρένθεση, να δεχτεί την άτακτη χρεωκοπία και του παραμείνει στην κυβέρνηση για να μην συμβούν όλα αυτά.
  • Η κυβέρνηση διέψευσε την ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη που προέβλεπαν ύφεση για φέτος 4,5%, ενώ η ύφεση είναι τώρα στο 0% και η απασχόληση τονώθηκε –έστω ελάχιστα- μέσω ΕΣΠΑ.
  • Το Ασφαλιστικό είναι μια μάχη που δίνει -η τελευταία- η Ευρώπη, για να δημιουργήσει προβλήματα στη χώρα, σε μια προσπάθεια να διατηρηθεί αυτό το καθεστώς στην ΕΕ που αφαιρεί τη διακυβέρνηση από τους πολιτικούς. Οι αγρότες πρέπει να λύσουν τις απορίες τους για τις προτάσεις της κυβέρνησης, μέσα από το διάλογο.    

 

Αυτά και πολλά άλλα επεσήμανε στην Κατερίνη, σε συνέντευξη Τύπου, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας, πραγματοποιώντας μίνι περιοδεία σε Πέλλα, Ημαθία και Πιερία, επ’ ευκαιρία της επετείου ενός χρόνου κυβέρνησης της Αριστεράς. Στις επιτυχίες της κυβέρνησης, «όχι για το συμφέρον του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά της χώρας», ο κος Ρήγας συμπεριέλαβε τη δυνατότητα όλων των πολιτών να έχουν πρόσβαση στη δημόσια περίθαλψη, την αντιμετώπιση της επισιτιστικής κρίσης, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών -με μικρότερα ποσά και την τελική εποπτεία τους απ’ το κράτος-, την θετικότερη ρύθμιση των «κόκκινων δανείων» και τα μέτρα που οδηγούν στην παραγωγική και κοινωνική ανασύνταξη της χώρας. Ο κος Ρήγας επεσήμανε και την προσπάθεια της κυβέρνησης για εξυγίανση του Δημόσιου Τομέα, όχι κατά των δημοσίων υπαλλήλων γενικά, αλλά με θεσμικές αλλαγές που δεν θα επιτρέπουν στα συμφέροντα να λυμαίνονται τη δημόσια διοίκηση. Κατηγόρησε τον αρχηγό της ΝΔ ότι και στο Ασφαλιστικό επέλεξε ότι και η ακραία νεοφιλελεύθερη Ευρώπη, ενώ οι εργοδότες κατανόησαν την αναγκαιότητα των μέτρων που προτείνει η κυβέρνηση –για την επιβίωση του συστήματος ασφάλισης- και δέχτηκαν ακόμη και τις αλλαγές που αφορούν την εισφορά. Πρέπει οι αγρότες να καταλάβουν ότι αν δεν εξασφαλιστεί η επιβίωση του ασφαλιστικού συστήματος, και η παραγωγή δεν θα επανέλθει ποτέ στα επίπεδα που θα επιθυμούσαν όλοι και ειδικά οι νέοι αγρότες, τόνισε χαρακτηριστικά ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και επανέλαβε ότι η λύση του προβλήματος του Ασφαλιστικού είναι στα προαπαιτούμενα που η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει, προκειμένου να προχωρήσει η συζήτηση για μείωση του χρέους.
Σύμφωνα με απαντήσεις του κου Ρήγα σε ερωτήματα της ΕτΟ, είναι λανθασμένη η άποψη ότι οι μόνοι που συμφωνούν –μέχρι στιγμής- με τις προτάσεις της κυβέρνησης για το φορολογικό είναι οι εφοπλιστές και σε ότι αφορά την καθιέρωση της απλής αναλογικής, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καμία απόφαση για το 2016.
Ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν ο βασικός ομιλητής σε επετειακή εκδήλωση στην «Εκάβη» της Κατερίνης, αλλά η εκδήλωση ματαιώθηκε από εκδήλωση διαμαρτυρίας των αγροτών που χαρακτηρίστηκε «αντισυγκέντρωση».

Τις δηλώσεις Ρήγα στην Κατερίνη σχολίασε το γραφείο Τύπου της «Λαϊκής Ενότητας» Πιερίας

Σχόλιο του γραφείου τύπου ΛΑΕ Πιερίας για την συνέντευξη του γραμματέα του εναπομείναντα ΣΥΡΙΖΑ, Π. Ρήγα

“Μνημόνια…και ας κλαίω”

Αν δεν ήταν επικίνδυνες θα ήταν απλά για γέλια οι δηλώσεις του κ. Ρήγα σε
συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Να επισημάνουμε
στον δοτό γραμματέα του κυβερνητικού μαγαζιού που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ ότι
εφαρμόζει το τρίτο σκληρότερο μνημόνιο αφού υφάρπαξε την ψήφο του ελληνικού
λαού ενάντια στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Δεν θα ασχοληθούμε σημείο
προς σημείο με τον κατακλυσμό ψεμμάτων του κ. γραμματέα, η ελληνική
κοινωνία ζει στο πετσί της τις δυσβάσταχτες πολιτικές που εφαρμόζει η
κυβέρνησή του. Η κυβέρνηση και το κόμμα του κ. Ρήγα έχουν ήδη αποτύχει στην
κοινωνία, έχουν ταυτιστεί με το παλιό και βρίσκονται στο απέναντι
στρατόπεδο απ’ αυτό της αριστεράς.