Καθολική αντιπαράθεση απο αύριο

κοινός τόπος κυβέρνησης-αγροτών δεν βρέθηκε

Η γενική απεργία της 4ης.2.2016 ενίσχυσε το ηθικό και των αγροτών, ο διάλογος με την κυβέρνηση δεν επετεύχθη κι ο αγώνας τους «μπαίνει» τώρα στο –μόνο- επόμενο στάδιο: αποκλεισμοί και καταλήψεις χωρίς καμία συνεννόηση και χωρίς οδούς «εκτόνωσης».

Η γενική απεργία της 4ης.2.2016 ενίσχυσε το ηθικό και των αγροτών, ο διάλογος με την κυβέρνηση δεν επετεύχθη κι ο αγώνας τους «μπαίνει» τώρα στο –μόνο- επόμενο στάδιο: αποκλεισμοί και καταλήψεις χωρίς καμία συνεννόηση και χωρίς οδούς «εκτόνωσης».

 

 

Την τελευταία ειρηνική μέρα της κινητοποίηση των αγροτών διανύουμε σήμερα και τα μπλόκα σε Πιερία και Ελλάδα είναι ανοιχτά ή κλείνουν για κάποιες –περισσότερες- ώρες. Το επόμενο στάδιο του αγώνα των αγροτών θα είναι κατά πολύ εντονότερο, όπως έχει ήδη αποφασιστεί.

 

Στην απόφαση αυτή συνέβαλε τα μέγιστα και η σύσκεψη στην Κατερίνη, στη διάρκεια της οποίας επιβεβαιώθηκε η πρόθεση όλων να «σφίξουν» κι άλλο τον κλοιό στις εθνικές οδούς και την οικονομική ζωή της χώρας. Αν και η απόφαση αυτή προηγήθηκε της γενικής απεργίας κατά μία μέρα (3.2.2016), τα αποτελέσματα της χθεσινής απεργίας ενδυνάμωσαν την απόφασή τους για ολομέτωπη αντιπαράθεση με την κυβέρνηση. Ήδη η πρόθεσή τους να προχωρήσουν σε απροειδοποίητο και άγνωστης διάρκειας κλείσιμο δρόμων και κόμβων, λιμανιών και αεροδρομίων και άλλων σημαντικών υποδομών έχει ανακοινωθεί και –κυρίως- ήδη δημιουργήθηκε το δίκτυο συνεννόησης και άμεσων αποφάσεων, με τη βοήθεια της τεχνολογίας και του …Facebook. Τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε και στη σύσκεψη της Κατερίνης για να επικοινωνήσουν ζωντανά όσοι αγροτοσυνδικαλιστές δεν μπορούσαν να έχουν φυσική παρουσία στην «Εκάβη». Έτσι, ο κατάλογος των όσων συμμετείχαν στη σύσκεψη περιλαμβάνει 62 σημεία αγροτικών μπλόκων σε όλη τη χώρα.

 

Το σημαντικό ραντεβού της σημερινής ημέρας είναι αυτό στη Νίκαια της Λάρισας, ενώ ήδη η κατάσταση σε συνοριακά τελωνεία, τελωνεία και λιμάνια σ ε ότι αφορά τις χερσαίες μεταφορές (φορτηγά, ψυγεία, κτλ) έχει εκτονωθεί σε μεγάλο βαθμό και καταβάλλεται προσπάθεια να μην υπάρξει πίεση από τον κλάδο των μεταφορών, με το ειρηνικό διήμερο που ολοκληρώνεται σήμερα και δίνει στους μεταφορείς και τη δυνατότητα προγραμματισμού των δρομολογίων και αποφυγής άσκοπης ταλαιπωρίας και εξόδων. . Η σύσκεψη στη Νίκαια γίνεται με σχεδόν δεδομένη πλέον την απόφαση της κυβέρνησης να μην ανταποκριθεί στην πρόταση των αγροτών για διάλογο από μηδενική βάση και μέσω διακομματικής επιτροπής, με το σχετικό «τελεσίγραφο» να λήγει σε λίγες ώρες. Ταυτόχρονα, όπως και σε κάθε αγροτική κινητοποίηση που πραγματοποιείται αρχές της χρονιάς, σε λίγο οι αγρότες θα πρέπει να ισορροπούν τη δράση τους μεταξύ κινητοποιήσεων και έναρξης των καλλιεργειών.

 

 

Το δελτίο Τύπου που εκδόθηκε μετά τη σύσκεψη της 3ης .2.2016, στην Κατερίνη

 

Δελτίο Τύπου

Πανελλήνια Συνέλευση Συντονιστικών Επιτροπών Αγροτών
Πληροφορίες: Βάγιας Χρήστος 6948187577
Η Πανελλήνια Συνέλευση Συντονιστικών Επιτροπών των κινητοποιημένων Αγροτών που συνήλθε σήμερα στην Κατερίνη με συμμετοχή 62 μπλόκων αποφάσισε:

1. Παραμονή στις αρχικές θέσεις όπως αυτές έχουν καταγραφεί στην συνάντηση της Σίνδου όπου ρητά και κατηγορηματικά ζητείται άμεση ανάκληση των προσχεδίων νόμου για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, για συνάντηση και διάλογο με τον Πρωθυπουργό καθώς επίσης ξεκάθαρη και ρητή θέση των κομμάτων της αντιπολίτευσης για μη ψήφιση και απόρριψη των αναφερομένων προς εισήγηση προσχεδίων νόμου.

2. Κλιμάκωση περαιτέρω της κινητοποίησης με πολύωρους αποκλεισμούς των εθνικών οδών, αεροδρομίων, λιμανιών καθώς και 24ωρο αποκλεισμό από τις 12.00 π.μ. του Σαββάτου έως 12.00 π.μ. της Κυριακής.
Αποφασίστηκε ακόμη, λόγω τις αυριανής 24ωρης απεργίας (4/2/2016) στην οποία πρωτίστως θα μετέχουν και όλοι οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα, να παραμείνουν ανοιχτές οι εθνικές οδοί, λιμάνια, αεροδρόμια για διευκόλυνση και ομαλή μεταφορά και μετακίνηση στους τόπους των συγκεντρώσεων.

3. Συνεχίζοντας απαρέγκλιτα την αρχική προσπάθεια για πλήρη ενοποίηση και ενιαίας κατεύθυνσης του αγώνα όλων των μπλόκων, συστάθηκε επιτροπή η οποία θα παραστεί στη συνάντηση της Νίκαιας στις 07/02/2016 καθώς και όπου αλλού χρειαστεί να παραστεί.

 

Κατερίνη 03/02/2016

 

Επισυνάπτουμε λίστα των παρευρισκομένων.

1. Μπλόκο τελωνείου Νίκης
2. Μπλόκο Κρυσταλλοπηγής
3. Μπλόκο Αμύνταιο-Πύργος
4. Μπλόκο Πολυμύλου
5. Μπλόκο Γρεβενών
6. Μπλόκο Καλονερίου
7. Μπλόκο Νεάπολης
8. Μπλόκο Καστοριάς
9. Μπλόκο Δεσκάτης
10. Μπλόκο Κατερίνης
11. Μπλόκο Αιγινίου
12. Μπλόκο Εξοχής Δράμας
13. Μπλοκο Κοκκινογείων Δράμας
14. Αλιευτικός Σύλογος Βόλου
15. Αλιευτικός Σύλλογος Πιερίας
16. Αλιευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης
17. Μπλόκο Δρόγου Δομοκού
18. Μπλόκο Αεροδρομίου – Αν. Θεσσαλονίκης
19. Μπλόκο Αφιδνών
20. Μπλόκο Χαλκηδόνας
21. Μπλόκο Κερδυλλίων
22. Μπλόκο Παγγαίου
23. Μπλόκο Κομοτινής
24. Μπλόκο Χρυσούπολης
25. Μπλόκο Ορεστιάδας – Καστανεών
26. Μπλόκο Κάστρου
27. Μπλόκο Παλαιού Λεβέντη
28. Μπλόκο Αλαμάνας
29. Μπλόκο Λιβανάτες
30. Μπλόκο 90
31. Μπλόκο Ερυθρών
32. Μπλόκα Γοματίου – Ιερισού – Χαλκιδικής
33. ΟΕΒΕΛ
34. Μπλόκο Κεφαλόβρυσου
35. Μπλόκο Ευζώνων
36. Μπλόκο Δοξάτου
37. Μπλόκο Δερβενίου
38. Μπλόκο Ρόδου
39. Παν. Σύλλογος Αγροτικών Θεμάτων
40. Μπλόκο Πράσινα Φανάρια
41. Μπλόκο Γιαννιτσών
42. Μπλόκο Αλεξάνδρειας
43. ΣΕΚ
44. ΠΟΦΕΕ
45. Μπλόκο Ισθμού
46. Μπλόκο Χανιών 1
47. Μπλόκο Χανίων 2
48. Μπλόκο Ρεθύμνου
49. Μπλόκο Μεσσαράς 1
50. Μπλόκο Μεσσαράς 2
51. Μπλόκο Αρκαδοχωρίου
52. Μπλόκο Κάμπου Μεσσαράς
53. Μπλόκο Λασιθίου 1
54. Μπλόκο Λασιθίου 2
55. Μπλόκο Αχαρνών
56. Μπλόκο Τεμένους
57. Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών
58. Μπλόκο Θεσπρωτίας – Ηγουμενίτσας
59. Μπλόκο Κήπων
60. Μπλόκο Ιάσμου
61. Μπλόκο Δοϊράνης
62. Πανελλήνια Ομοσπονδία Παραγωγών Λαϊκών Αγορών