Αυτογκόλ

σε αγώνα "εντός έδρας" και χωρίς αντίπαλο

Οι παρενέργειες δεκαετιών άκριτης δημοσίευσης εκατοντάδων δελτίων Τύπου πλήττουν πρώτα τον αποστολέα. Και τους επικοινωνιακούς ή τους όποιους άλλους στόχους του….

Οι παρενέργειες δεκαετιών άκριτης δημοσίευσης εκατοντάδων δελτίων Τύπου πλήττουν πρώτα τον αποστολέα. Και τους επικοινωνιακούς ή τους όποιους άλλους στόχους του….

 

Η μόνιμη και οργανωμένη ενασχόληση της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, με την προβολή του έργου της –κυρίως μέσω δελτίων Τύπου- είναι γνωστή και δεν είναι λίγοι –και συνάδελφοί της, αιρετοί- αυτοί που πιστεύουν ότι υποκαθιστά συνήθως την απουσία πραγματικών επιτυχιών με αυτάρεσκα κείμενα και χαμογελαστές φωτογραφίες. Αυτή τη φορά όμως η Σοφία Μαυρίδου έβαλε αυτογκόλ μοναδικής αξίας!

 

Και «μηδένισε» τις όποιες θετικές εντυπώσεις δημιούργησε η στάση της στις 27 Ιανουαρίου 2016, όταν υποδεχόταν τους αγρότες της Πιερίας «στο σπίτι τους», όπως χαρακτήρισε την Αντιπεριφέρεια. Και –ακριβώς- επειδή δήλωσε απόγονος αγροτών και «δικός τους άνθρωπος»…
Κι όλα αυτά, μέσω ενός δελτίου Τύπου για τη φετινή τετραήμερη 26η ∆ιεθνή Έκθεση Γεωργικών Μηχανηµάτων, Εξοπλισµού και Εφοδίων AGROTICA και τις επιτυχίες της Αντιπεριφέρειας, στο οποίο η έκθεση χαρακτηρίζεται ΄΄γιορτή΄΄ του αγροτικού κλάδου που μάλιστα «ξεπέρασε κάθε προσδοκία με σημαντικά οφέλη για τον κλάδο.»!!!

 

Όπως σχολίαζαν αγρότες που διάβασαν το κείμενο του δελτίου Τύπου, στη συγκεκριμένη … «γιορτή» πήγαν ως άμεσα εμπλεκόμενοι και διώχτηκαν ως αχρείαστοι και ταραχοποιοί, με τους υποστηρικτές τους να έχουν μείνει «πίσω, στο σπίτι τους», ενώ τα σημαντικά οφέλη είναι, όχι για τον αγροτικό-πρωτογενή τομέα γενικά, αλλά ειδικά για την μεταποίηση-τυποποίηση. Όσο για την τόνωση της αγροτικής επιχειρηματικότητας… καλύτερα ας μην μεταφέρουμε τις αντιδράσεις των αγροτών, σε μια περίοδο που ακριβώς αυτό αντιπαλεύουν (να παραμείνουν παραγωγοί και να μην θεωρούνται αυτόματα επιχειρηματίες), σ’ έναν αγώνα για τον οποίο η Σοφία Μαυρίδου εξέφρασε την αλληλεγγύη της!!! Μόνη παρηγοριά και μακροχρόνια θετική εξέλιξη θεωρούν ότι μπορεί να είναι η αύξηση τους ενδιαφέροντος για τα πιερικά προϊόντα, αλλά αν αυτό συνέβη ήδη… δεν είχε κανένα θετικό αποτέλεσμα στα εισοδήματα όσων παράγουν την πρώτη ύλη. Οι οποίοι είναι «στο δρόμο» και στα μπλόκα ήδη οκτώ μέρες και μετά την τόσο πετυχημένη για την αγροτιά της Πιερίας, Agrotica 2016….
Το δελτίου Τύπου
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

28ης Οκτωβρίου 40, Κατερίνη
e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr
ιστοσελίδα: www.pkm.gov.gr
facebook:www.facebook.com/pepierias
τηλ. επικοινωνίας: 2351351208

Κατερίνη, 8 Φεβρουαρίου 2016

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα τοπικά αγροτικά προϊόντα υψηλής διατροφικής ποιότητας τυποποιημένα και μεταποιημένα ανέδειξε άριστα η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στην 26η AGROTICA

 

Το αγροτικό καλάθι της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας αναδείχθηκε με τον καλύτερο τρόπο στην 26η ∆ιεθνή Έκθεση Γεωργικών Μηχανηµάτων, Εξοπλισµού και Εφοδίων AGROTICA , που πραγματοποιήθηκε από 28 έως 31 Ιανουαρίου 2016, στο ∆ιεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της HELEXPO στη Θεσσαλονίκη.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας κατάφερε με τη συμμετοχή της στη μεγαλύτερη έκθεση του κλάδου στη Ν.Α. Ευρώπη να κεντρίσει το ενδιαφέρον του κόσμου που επισκέφθηκε το stand της μέσα στον εκθετήριο χώρο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ενημερώθηκε από τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής για τα υψηλής ποιότητας προϊόντα της πιερικής γης, όπως πιστοποιημένα ΠΟΠ-ΠΓΕ, παραδοσιακά, πιστοποιημένα βιολογικά, ορεινής παραγωγής, γυναικείων συνεταιρισμών, εξαγωγικού προσανατολισμού κ.ά. που χαρακτηρίζουν την περιοχή και δημιουργούν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα με στόχο να γίνουν γνωστά στον καταναλωτή και να δημιουργηθεί αύξηση της ζήτησης.

Οι επισκέπτες της Π.Ε.Πιερίας είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μύδια, ελιές, τυριά (Π.Ο.Π), κρασιά (Π.Γ.Ε) και να γνωρίσουν το τσάι Ολύμπου, βότανα, μπαχαρικά, αγνό ελαιόλαδο , άλευρα, αρτοσκευάσματα και ζυμαρικά, μέλι και προϊόντα κυψέλης, κομπόστες, σάλτσες, τουρσιά, παραδοσιακά γλυκά και μαρμελάδες από τα εύγεστα φρούτα της Πιερίας καθώς και φυτικά καλλυντικά.

Ομάδες παραγωγών, μεμονωμένοι αγρότες αλλά και επιχειρήσεις του κλάδου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας να συμμετάσχουν στην 26η AGROTICA-πλαισιώνοντας το stand της- προκειμένου να αναδειχθούν τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά.
Το εγχείρημα της ενίσχυσης της αγροτικής επιχειρηματικότητας πέτυχε, καθώς η επισκεψιμότητα αλλά και ο αριθμός των συμμετοχών-εκθετών που κατεγράφη φέτος στη ΄΄γιορτή΄΄ του αγροτικού κλάδου ξεπέρασε κάθε προσδοκία με σημαντικά οφέλη για τον κλάδο.
Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στην κατεύθυνση της διαμόρφωσης ενός νέου αναπτυξιακού προτύπου δίνει προτεραιότητα στην προώθηση των τοπικών αγροτικών προϊόντων που διαθέτουν συγκριτικά πλεονεκτήματα και όλα εκείνα τα στοιχεία με τα οποία μπορούν να διακριθούν στη διεθνή αγροδιατροφική σκηνή με γνώμονα την ενίσχυση του αγροτικού κλάδου.
« Ο πρωτογενής τομέας με στοχευμένες δράσεις όπως είναι η στήριξη και επιμόρφωση των αγροτών, η παραγωγή ποιοτικών πιστοποιημένων γεωργικών προϊόντων ( βιολογικά, ΠΟΠ, ΠΓΕ, κ.ά.) , η βελτίωση της εξαγωγικής δραστηριότητάς μπορεί να αποτελέσει το βασικό αναπτυξιακό πυλώνα της οικονομίας της χώρας μας» επεσήμανε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου.