ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

και το κρύο

Η αλληλεγγύη μας δεν μπορεί να εξαντλείται παρά μόνο όταν δεν υπάρχουν λόγοι να επεκτείνεται. Έκκληση του τοπικού προέδρου στη ΔΕΗ.

Τριάντα περίπου σπίτια στο Δίον «έχασαν» σήμερα το πρωί την σύνδεσή τους με το ηλεκτρικό δίκτυο, λόγω χρεών και της απόφασης της διαχειρίστριας εταιρείας να επιβάλλει την μέγιστη ποινή σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις και ανθρώπους, στην περίοδο με τα πιο οξυμένα οικονομικα προβλήματα που γνώρισε τα τελευταία 50 χρόνια η Ελλάδα.

 

Πολλοί από τους άτυχους οφειλέτες, μπροστά σ την πιθανότητα να ζήσουν κυριολεκτικά στο σκοτάδι και πιθανώς και το κρύο, εξασφάλισαν –με κάθε τρόπο- τα μετρητά που ήταν απαραίτητα για τον διακανονισμό και την επανασύνδεση. Δεν είναι όμως λίγοι αυτοί που δεν μπόρεσαν να βρουν τα χρήματα και γιατί ήδη έχουν κάνει διακανονισμό τον οποίο δεν μπόρεσαν να υπηρετήσουν, με αποτέλεσμα να τους ζητηθεί το σύνολο της οφειλής, ποσό αδύνατο να βρεθεί σε μερικές ώρες. Ήδη, οι τράπεζες είναι κλειστές, το ωράριο ολοκληρώνεται και κάποιοι με τις οικογένειές τους θα περάσουν τη νύχτα του Φλεβάρη, κάτω απ’ τον Όλυμπο, στο σκοτάδι. Είναι πολύ πιθανό κάποια νοικοκυριά να έχουν τα τυπικά χαρακτηριστικά να ενταχθούν στο «κοινωνικό τιμολόγιο», αλλά –λόγω άλλων προβλημάτων- διάλεξαν να μην το ζητήσουν (πχ αλλαγές στο όνομα του λογαριασμού και επιπλέον έξοδα που δεν μπορούν να καλύψουν, κτλ).

 

Η ΕτΟ μεταφέρει την αγωνία των συνδημοτών μας που θα ζήσουν απόψε στο σκοτάδι, προς κάθε κατεύθυνση και προς τη διοίκηση της εταιρείας, και την έκκλησή τους να μην αφεθούν δοκιμαζόμενοι πολίτες και όσοι εξαρτώνται απ’ αυτούς στο έλεος των λογαριασμών ανώνυμων εταιρειών και αυτή την δοκιμασία. Έκκληση που απευθύνεται σε όλους: πολιτεία, εκκλησία και συμπολίτες.

 

Έκκληση απεύθυνε πριν λίγο και ο πρόεδρος της ΤΚ Δίου, Κωνσταντίνος Τσακνάκης, με την πρόταση προς τη ΔΕΗ να αποκαταστήσει άμεσα τις παροχές, δίνοντας τη δυνατότητα τα χρέη να αποπληρωθούν σε 12 δόσεις

ΕΚΚΛΗΣΗ
ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΙΟΥ, ΤΣΑΚΝΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΕΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Σήμερα 9/2/2016 και στην καρδιά του χειμώνα συνεργείο της ΔΕΗ προχώρησε σε διακοπή συνδέσεων ρεύματος σε πάνω από 20 οικογένειες του χωριού μας. Ζητώ από τη ΔΕΗ να επιδείξει το κοινωνικό της πρόσωπο και να προχωρήσει σε επανασύνδεση του ρεύματος δίνοντας τη δυνατότητα στους συγχωριανούς μου να προχωρήσουν σε ρύθμιση του χρέους σε τόσες δόσεις ώστε να είναι εφικτή η αποπληρωμή του. Σε αυτές τις δύσκολες μέρες που ζούμε όλοι είναι απάνθρωπο μαθητές να διαβάζουν στο σκοτάδι και άνθρωποι να ζουν μέσα σε συνθήκες ψύχους και παγωνιάς. Η απαίτηση της ΔΕΗ για εξόφληση του 50% της οφειλής για να επανασυνδέσει το ρεύμα είναι ανέφικτη για πολλές από αυτές τις οικογένειες και ζητώ σαν πρόεδρος της κοινότητας να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με ανθρωπιά και ευαισθησία. Ας ακολουθήσουν το παράδειγμα της εφορίας που δίνει την δυνατότητα για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων φόρων με τουλάχιστον 12 ισόποσες δόσεις.

ΤΣΑΚΝΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΚ ΔΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ