Eπτάωρη στάση εργασίας

για την αιφνιδιαστική κατάθεση της τροπολογίας του Ν. 4339/15

Με τη στάση εργασίας ο δημοσιογραφικός κόσμος εκφράζει την διαμαρτυρία του για την αιφνιδιαστική κατάθεση της τροπολογίας του Ν. 4339/15, σχετικά με την αδειοδότηση των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας

  esiemth                                              Θεσσαλονίκη, 11 Φεβρουαρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, σε συντονισμό με την ΠΟΕΣΥ και την ΕΣΗΕΑ, προκηρύσσει επτάωρη στάση εργασίας σε όλους τους ιδιωτικούς και δημόσιους τηλεοπτικούς σταθμούς, όπως και στα ανταποκριτικά γραφεία των τηλεοπτικών μέσων στην περιοχή ευθύνης της Ένωσης, σήμερα, Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου, από τις 18.00 έως τη 01.00 μετά τα μεσάνυχτα. Τα δημοτικά τηλεοπτικά μέσα δεν συμμετέχουν στην κινητοποίηση.

Με τη στάση εργασίας ο δημοσιογραφικός κόσμος εκφράζει την διαμαρτυρία του για την αιφνιδιαστική κατάθεση της τροπολογίας του Ν. 4339/15, σχετικά με την αδειοδότηση των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας, και διεκδικεί:

• Να θεσμοθετηθούν κανόνες που διασφαλίζουν την απόλυτη διαφάνεια στην ιδιοκτησία των ΜΜΕ, όπως παγίως υποστηρίζουν επί 25 χρόνια οι δημοσιογράφοι, αντιτιθέμενοι στο καθεστώς αυθαιρεσίας και διαπλοκής.
• Να διασφαλιστούν πλήρως οι θέσεις εργασίας και να κατοχυρωθούν τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματά των εργαζομένων με συλλογικές συμβάσεις, που πρέπει να υπογραφούν άμεσα.
• Να στελεχωθούν με ικανό αριθμό δημοσιογράφων όλα τα ανταποκριτικά γραφεία των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας στην περιφέρεια.

Το Διοικητικό Συμβούλιο