Στο Σύνταγμα οι αγρότες μας

για το παναγροτικό

Οι εθνικές και επαρχιακές οδοί είναι όλες ελεύθερες, τα τρακτέρ παραμένουν συγκεντρωμένα στα σημεία που βρίσκονται εδώ και 24 μέρες, αλλά πολλοί αγρότες του Δήμου Δίου-Ολύμπου βρίσκονται απόψε στο Σύνταγμα

Οι εθνικές και επαρχιακές οδοί είναι όλες ελεύθερες, τα τρακτέρ παραμένουν συγκεντρωμένα στα σημεία που βρίσκονται εδώ και 24 μέρες, αλλά πολλοί αγρότες του Δήμου Δίου-Ολύμπου βρίσκονται απόψε στο Σύνταγμα, για το παναγροτικό συλλαλητήριο της 12ης.2.2016.

 

Οι ομιλίες των συνδικαλιστών απ΄ όλα τα μπλόκα της χώρας ολοκληρώθηκαν μετά τις 8 το βράδυ, αλλά όπως είχαν ήδη αποφασίσει οι διοργανωτές, οι αγρότες θα παραμείνουν στο Σύνταγμα για όλο το σαββατοκύριακο. Οι διαδηλωτές άρχισαν να καταφθάνουν στην Αθήνα από χθες το βράδυ, ενώ οι συνδημότες μας άρχισαν το ταξίδι τους νωρίς το πρωί σήμερα. Την ίδια ώρα, επεισόδια ξεσπούσαν στο κέντρο της Αθήνας και μπροστά στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αποτέλεσμα των οποίων ήταν και η προσαγωγή μικρού αριθμού αγροτών. Η αστυνομία επέτρεψε την είσοδο στην πρωτεύουσα 20 μόνο τρακτέρ που έφτασαν μπροστά στη Βουλή, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, έκανε λόγο για επεισόδια που προκάλεσαν «χρυσαυγίτικα και ακραία στοιχεία».

 

Αυτή την ώρα οι αγρότες οργανώνουν την τριήμερη παρουσία τους στην Πλατεία Συντάγματος, μπροστά στη Βουλή, όπου θα κατασκηνώσουν και πολλοί αγρότες από το Δίον-Όλυμπος.

 

Πρίν από λίγο, με ανάρτησή της στο facebook, η βουλευτής Πιερίας (ΣΥΡΙΖΑ) ανακοίνωσε ότι οι βουελυτές ΣΥΡΙΖΑ του νομού καταβάλλουν προσπάθεια να επιστραφεί ποσό 321.000 ευρώ σε 350 αγρότες.

Μπέττυ Σκούφα

“Την ώρα που αγρότες διαμαρτύρονται έξω από την βουλή,οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της Πιερίας περνάνε με άρθρο την επιστροφή των εγγυητικών επιστολών σε 350 αγρότες του νομού μας που βρίσκονταν στα χέρια της τράπεζας Πειραιώς..Μία υπόθεση που σερνόταν από το 2010 κρατώντας τους ομήρους αυτών που τώρα δήθεν τους στηρίζουν.Αξίας 321.000 ευρώ…. Γιατί δεν είμαστε όλοι το ίδιο.”