Ποια Amstel….

WELCOME TO THE FUTURE

eat our dust και εις άλλα με υγεία.

Παρά την αδικαιολόγητα ισοπεδωτική κριτική των απανταχού αντιπολιτευομένων και των μονίμως γκρινιάρηδων, ο Δήμος Δίου-Ολύμπου πρωτοπορεί σε παγκόσμιο επίπεδο και ταυτόχρονα χαράσσει νέες οδούς και στον ηλεκτρονικό πολιτισμό του 21ου αιώνα και τις -ολοένα και εξελισσόμενες- τεχνικές επικοινωνίας.
Επιτυχία που δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί χωρίς τις ικανότητες, τις γνώσεις, την ιδιοσυγκρασία και τη εφευρετικότητα του δημάρχου μας, Κωνσταντίνου Δημόπουλου. Έτσι, στα πλαίσια του 138ου εορτασμού της επετείου της Επανάστασης του Ολύμπου, τα αποκαλυπτήρια της πολυδιαφημισμένης πινακίδας καλωσορίσματος στην Μακεδονία-απάντησης στους Σκοπιανούς, έγιναν πρώτα διαδικτυακά και μετά πραγματικά, αλλά συγχρονισμένα.

Η ευρηματική επιλογή του δημάρχου καλύπτει και τις ανάγκες της παγκόσμιας ειδησιογραφίας, αφού –με δεδομένη την διαφορά ώρας ανά τον πλανήτη- θα υπάρξει συγχρονισμός μεταξύ των δυο γεγονότων: δηλαδή την ώρα που τα ηλεκτρονικά αποκαλυπτήρια θα έχουν κάνει το γύρο του κόσμου μέσω Ιντερνέτ και Facebook, θα τελούνται τα πραγματικά αποκαλυπτήρια στην νέα εθνική οδό, κοντά στον Πλαταμώνα.

Ο Όλυμπος ήταν, είναι και θα είναι –ταυτόχρονα- βουνό και παγκόσμιο πνευματικό μέτρο. Και η Μακεδονία, Ελλάδα. A propos.-

 

Με άλλα λόγια και για όσους δεν καταλαβαίνουν:
Όταν ανακοινώνεις αποκαλυπτήρια για την τάδε μέρα/τάδε ώρα, δεν έχεις κανέναν λόγο να αποκαλύψεις το προς αποκάλυψη αντικείμενο, μια μέρα πριν, με δεκάδες φωτογραφίες αναρτημένες στο Ίντερνετ. Καν ‘το ηλεκτρονικά, να μας «μείνουν» και τα λεφτά που –λόγω της ηλεκτρονικής αποκάλυψης μια μέρα πριν- θα «πάνε» τώρα τζάμπα σε ένα πανηγυράκι τοπικής κατανάλωσης.
Επίσης, όταν θες να πεις με μια πινακίδα ότι ΕΔΩ αρχίζει η μια και μοναδική Μακεδονία, λες αυτό που θες και με τρόπο που να το κατανοούν όλοι και -φυσικά- ιδίως οι μη Έλληνες. Όλα αυτά –δυστυχώς- δεν ικανοποιούνται με ένα WELCOME TO MACEDONIA, ειδικά όταν αυτή η ονομασία χρησιμοποιείται ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ απ’ όλο τον πλανήτη και έχει γίνει –με την ανοχή μας- αποδεκτή για το κρατίδιο. Κι αν φωτογραφηθεί ο Μιλόσοσκι μπροστά στην πινακίδα με την γνωστή παράνομη σημαία;;; θα στήσουμε άλλη επεξηγηματική πινακίδα;;;

Κε δήμαρχε, άλλο τακτοποίηση κοινόχρηστων χώρων εως 31 τρέχοντος και άλλο Γενεύη. Άλλα βρακιά…