Απαντήθηκε ο ουτιδανός

απεκαλύφθη η πινακίς

Είχε ήδη αποκαλυφθεί ηλεκτρονικά, “αρνήθηκε” προς στιγμήν να αποκαλυφθεί και αναλογικά, αλλά όλα πήγαν καλά στο τέλος και από σήμερα η Μακεδονία καλωσορίζει τους από το νότο της εισερχόμενους…

Παρουσία κλήρου και λαού, του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα, υψηλών προσκεκλημένων και στελεχών της Αυτοδιοίκησης, τελέστηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου 20ης.2.2016, κοντά στην είσοδο του Πλαταμώνα, τα αποκαλυπτήρια της πινακίδας-απάντησης στις προκλήσεις των Σκοπίων.

 

Στην σεμνή τελετή παρέστη και ο φιλοξενούμενος δήμαρχος της αδελφής πόλης Γερμασόγιας Κύπρου, Ανδρέας Γαβριηλίδης, που βρίσκεται στο Λιτόχωρο για τον εορτασμό της επετείου της Επανάστασης του Ολύμπου, , η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, ο δήμαρχος Τεμπών, Κωνσταντίνος Κολλάτος, ο πρώην νομάρχης Πιερίας, Γιώργος Παπαστεργίου, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι και σύμβουλοι τοπικών κοινοτήτων, ο εκπρόσωπος του βουλευτή Πιερίας, Κωνσταντίνου Κουκοδήμου, ο πατέρας του δημάρχου και πρώην υπουργός, Ιωάννης Δημόπουλος, η εθελοντική Ομάδα Διάσωσης Πλαταμώνα και δημότες. Από την αντιπολίτευση παραβρέθηκε ο επικεφαλής της δημοτικής «Αλλαγής Πορείας», Άρης Ρεμπατσιός και ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Παντελεήμονα, Γιάννης Τάντης.
Αναφερόμενος στην πρόκληση Μιλόσοσκι να φωτογραφηθεί στην κορυφή του Ολύμπου με τη σημαία που φέρει τον ήλιο της Βεργίνας, ο Κωνσταντίνος Δημόπουλος έκανε λόγο για «κάποιον ουτιδανό πρόεδρο της βουλής των Σκοπίων».
Η τελετή ολοκληρώθηκε με τους παρευρισκόμενους να τραγουδούν το «Μακεδονία Ξακουστή».

 

 

Σήμερα, 22.2.2016, ο Δήμος Δίου-Ολύμπου εξέδωσε το παρπακάτω δελτίο Τύπου

 

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Επικοινωνία Γραφείο Τύπου και Ενημέρωσης
Τηλέφωνο 2352350102
Διεύθυνση Αγ. Νικολάου 15, Λιτόχωρο                                                         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Email dimos@dion-olympos.gr
Website www.dion-olympos.gr

 

Λιτόχωρο, 22/2/2016

ΘΕΜΑ: «Αποκαλυπτήρια της πινακίδας ‘ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ’»

Η δέσμευση της δημοτικής αρχής, του Δημάρχου Κώστα Δημόπουλου και των κατοίκων της Πιερίας για την τοποθέτηση πινακίδας ‘ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ’ μετά την “αστεία” ενέργεια του περασμένου Σεπτεμβρίου 2014 του Αντιπροέδρου της Σκοπιανής Βουλής τους, να φωτογραφηθεί με τη σημαία της Βεργίνας στον Όλυμπο, έγινε πραγματικότητα.
Το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου στη 1:00 μ.μ., ενώπιον του Μητροπολίτη Κίτρος, Κατερίνης, Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, του Δημάρχου Δίου – Ολύμπου Κώστα Δημόπουλου, της Αντιπεριφερειάρχη Σοφίας Μαυρίδου και του Δημάρχου Δήμου Τεμπών Κώστα Κολλάτου, έγιναν τα αποκαλυπτήρια της επιγραφής επιγραφή που τοποθετήθηκε επί της εθνικής οδού στο ύψος των Πόρων, την οποία υποδέχθηκε το συγκεντρωμένο πλήθος τραγουδώντας το ‘Μακεδονία ξακουστή’.
Στην τελετή παρέστησαν οι εφημέριοι των Ιερών Ναών Αγίου Δημητρίου (Λιτοχώρου) Αθανάσιος Βασιλείου, Αγίου Νικολάου (Λιτοχώρου) Άγγελος Γιαννίκης, Αγίου Γεωργίου (Σκοτίνης) Ελευθέριος Βαστάζος, Αγίου Ελευθερίου (Ν. Παντελεήμονα) Βασίλειος Καραδημήτρης, Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Πλαταμώνα) Κωνσταντίνος Κουκάρας, Αγίας Μαρίνας (Πόρων) Βασίλειος Νικολαϊδης., εκπρόσωπος του Βουλευτή Ν. Πιερίας Κώστα Κουκουδήμου, ο πρώην Νομάρχης Γιώργος Παπαστεργίου, ο Δήμαρχος του αδελφοποιημένου Δήμου Γερμασόγειας Ανδρέας Γαβριηλίδης, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Πιερίας Παύλος Μπατάλας, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι και Σύμβουλοι Δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων

Το Γραφείο Τύπου και Ενημέρωσης