Πρόσφυγες φεύγουν, πρόσφυγες έρχονται

νέα λεωφορεία στη Σκοτίνα

Ο συντονισμός είναι απαραίτητος και για να καλύπτονται καλύτερα οι ανάγκες των προσφύγων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας.

Πέντε νέα λεωφορεία με πρόσφυγες έφτασαν αργά σήμερα το απόγευμα στο ΣΕΑ της Σκοίνας και σταθμεύουν εκεί, καθ’ οδόν προς τα Διαβατά και τα ελληνοσκοπιανά σύνορα.

Το συντονισμό της αρωγής φορέων και ιδιωτών προς τους πρόσφυγες που σταθμεύουν για λίγο ή περισσότερο στην Πιερία, ανέλαβε από προχθές η Αστυνομική Διεύθυνση του νομού και όσοι θα ήθελαν να συνεισφέρουν θα πρέπει εκεί να αναζητήσουν πληροφόρηση. Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να γνωρίζουν ότι λόγω της ιδιάζουσας κατάστασης, πρέπει να συγκεντρώνουν είδη που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους πρόσφυγες. Τρόφιμα που απαιτούν μαγείρεμα δεν είναι απαραίτητα. Ξηρά τροφή, είδη προσωπικής υγιεινής και παιδικά είδη είναι τα πλέον αναγκαία. Καλύτερο θα είναι να συντονίζουν τις προσπάθειες τους με το Δήμο Δίου-Ολύμπου και την Αστυνομική Διεύθυνση.

Πολλά από τα παραπάνω επισημαίνει και σε σημερινή της ανακοίνωση η Εθελοντική Ομάδα Δράσης νομού Πιερίας που αυτή την ώρα βρίσκονται στο χώρο του ΣΕΑ για την παροχή βοήθειας σε τρόφιμα.

Η ανακοίνωση της ΕΟΔνΠ
Αγαπητοί συμπολίτες,

Σήμερα, Πέμπτη 25.02.2016, στις 18:30 θα μεταφέρουμε και πάλι τρόφιμα για τους μετανάστες που βρίσκονται στο πάρκινγκ της Σκοτίνας. Άλλα πέντε, νέα λεωφορεία βρίσκονται εκεί και οι άνθρωποι χρειάζονται άμεσα βοήθεια. Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν κάτι από τα παρακάτω, μπορούν να τα παραδώσουν μέχρι τις 18:30 στον Καπνικό Σταθμό, Φλέμινγκ 8, δίπλα στα δικαστήρια : Μικρούς χυμούς, παιδικά γάλατα σε χάρτινη συσκευασία, μωρομάντηλα, σερβιέτες, παιδικές πάνες για βρέφη μέχρι ενός έτους, μανταρίνια και ελιές. Τίποτα παραπάνω! Η λίστα αυτή διαμορφώνεται καθημερινά σύμφωνα με τα αποθέματα της ομάδας.

Όσες και όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν, μπορούν αυτή τη στιγμή να έρθουν στον Καπνικό Σταθμό για να ετοιμάσουμε τα τρόφιμα. Δυστυχώς, δεν μπορεί να υπάρξει κάποιος προγραμματισμός γι αυτές τις δράσεις. Ειδοποιούμαστε, συνήθως από τις αρχές κάθε φορά που παρουσιάζεται ανάγκη και εντός δύο ωρών προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε στο κάλεσμα βοήθειας.

Στον Καπνικό Σταθμό συγκεντρώνονται τρόφιμα καθημερινά μεταξύ 10:00 και 19:00.

Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ – Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 8 (Καπνικός Σταθμός)
Κατερίνη 601 00
Τηλ. 23510 39000 Δευτ., Τετ. και Παρ. από 18:00 – 21:00 / κινητό 6981 66 51 58 (WhatsUp)

info@otoposmou.com mailto:info@otoposmou.com