Ατομικοί κάδοι reloaded

ανακοινώθηκε και ισχύει

Για δεύτερη φορά σε τέσσερις μήνες. Δείτε και τον Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου ολόκληρο. Ψηφίστε στο γκάλοπ μας. Και μην ξεχάσετε το πρόστιμο!!!

Στις 23.11.2015, ο πρόεδρος και η Δημοτική Κοινότητα Λιτοχώρου είχαν ανακοινώσει την ομόφωνη απόφασή τους για τους κάδους  απορριμμάτων. Η απόφαση υπενθύμιζε ότι σπίτια και καταστήματα πρέπει να έχουν τους δικούς τους κάδους.

 

Το θέμα συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Εκεί έγινε η πρώτη αναφορά στον σχετικό κανονισμό του Δήμου. Χθες, 16.3.2016, με κατεπείγουσα ανακοίνωση του Δήμου, ενημερωθήκαμε ότι πρέπει ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ Λιτοχώρου να προμηθευτούν και να διαθέτουν «ατομικούς κάδους απορριμμάτων». Αυτό θα πρέπει να συμβεί ως την 30η Απριλίου, ενώ από την 1η Απριλίου ενεργοποιείται ο θεσμός του «επόπτη καθαριότητας» και από 1η Μαίου «τα απορρίμματα που θα βρίσκονται σε σακούλες εκτός κάδων, δεν θα αποκομίζονται και θα επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ για ρύπανση του περιβάλλοντος σύμφωνα με το άρθρο 8 του  κανονισμού καθαριότητας Δήμου Δίου – Ολύμπου (Δ.Σ. 128/2011)».

 

Η ΕτΟ δημοσιεύει σήμερα τον κανονισμό του 2011, όπως είχε αναρτηθεί στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, για να γνωρίζουμε όλοι τις υποχρεώσεις μας, όχι μόνο για τα οικιακά απορρίμματα, και να συμμορφωθούμε χωρίς κατεπείγουσες αποφάσεις και πρόστιμα, αλλά και για να γνωρίζουμε τις υποχρεώσεις του Δήμου σε ότι αφορά και τα οικιακά απορρίμματα, αλλά και όλα θέματα που αφορούν την καθαριότητα και τη ρύπανση.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ

 

Επίσης, από χθες, στο προφίλ της ΕτΟ στο Facebook, δημιουργήσαμε ένα δημοψήφισμα μεταξύ των δημοτών για το θέμα των ατομικών κάδων. Φυσικά καταγράφουμε και στοιχεία και απόψεις για το ζέον, άλυτο και πολύπλοκο θέμα της καθαριότητας στο Λιτόχωρο. Στις υπόλοιπες περιοχές του Δήμου, το θέμα/πρόβλημα –πιθανώς- δεν υφίσταται.

 

ΓΚΑΛΟΠ ΣΤΟ FACEBOOK

 

Τέλος, αναμένουμε την ενημέρωση του Δήμου ή της τοπικής κοινότητας σχετικά με τους κάδους (όχι τους ατομικούς, τους κάδους που χειρίζονται τα απορριμματοφόρα οχήματα) που επρόκειτο να αντικατασταθούν –αφού σημαντικός αριθμός τους ήδη έχει καταγραφεί και αποσυρθεί ως κατεστραμμένοι και ακατάλληλοι-.