Σε λίγο… Φλωρεντία

δεν τα λένε "για πλάκα"

Σοβαρά τα λένε. Ή έτσι τουλάχιστον φαίνεται, παρά το κλίμα ιλαρότητας και χαλαρού χαβαλέ. Και φέτος θα μπούνε και μπάρες. Με μερικές χιλιάδες ευρώ “και κάτι”. Όπως Φλωρεντία.

Η κεντρική –και πλέον εμπορική- οδός Ι. Μεταξά της Λεπτοκαρυάς έχει χαρακτηριστεί «πεζόδρομος» αλλά επισήμως παραμένει «δρόμος διπλής κυκλοφορίας». Τώρα θα παρθεί απόφαση να γίνει πεζόδρομος και να μπούνε μπάρες για να διαφυλαχθεί ως πεζόδρομος.
Πέρυσι, με απόφαση του τοπικού αντιδημάρχου και μια δαπάνη «πέντε χιλιάδες και κάτι» τοποθετήθηκαν ζαρντινιέρες που … «κάποιοι» τις έσπασαν. Όσες γλύτωσαν κατέφυγαν στη ΔΕΥΑΝΟ. Και μπορεί να βαφούν και να χρησιμοποιηθούν αλλού. Ο δήμαρχος δεν το αποφάσισε και η άποψή του ήταν «θα σας τις σπάσουν». Τις έσπασαν.

 

Οι οραματιστές μιας Λεπτοκαρυάς-Φλωρεντίας δεν πτοούνται. Θα συνεχίσουν τις προσπάθειες. Η Φλωρεντία –πέραν όλων των άλλων γνωστών στοιχείων- έχει καταγραφεί γιατί, από το Μεσαίωνα ακόμη, ήταν η πόλη με τις πιο πολλές μπάρες στην Ευρώπη.

 

Και φυσικά δεν γεννάται κανένας λόγος για τα «πέντε χιλιάδες και κάτι». Έχουμε λεφτά και μπορούμε να συνεχίσουμε να πειραματιζόμαστε. Μάλιστα, Βροντού, Κονταριώτισσα και Άγιος Σπυρίδωνας συμφωνούν με τον όποιο πειραματισμό και αποδέχονται εκ των προτέρων τις δαπάνες «και κάτι».