Παραγραφές για τους κοινοβουλευτικούς

"μανιάτικο" για το πόπολο

Μπορεί οφειλή 44,50 ευρώ να επιζεί και να ισχύει μετά 21 χρόνια;;; Όχι 8, όχι 12, ούτε 20. Είκοσι ένα (21) συναπτά. Μπορεί;

Για τους πρωθυπουργούς, τους βουλευτές, τους συνεργάτες και πολλούς μη κοινούς θνητούς, η παραγραφή «πήγαινε σύννεφο» τα προηγούμενα χρόνια… Σε τοπικό επίπεδο, τα στελέχη της ΝΔ-αιρετοί δεν αφήνουν να «πέσει κάτω» ούτε οφειλή μερικών δεκάδων ευρώ, 21 χρόνια μετά!!!

 

Συνδημότης και αιρετός του Δήμου Δίου-Ολύμπου προσπάθησε χθες να πληρώσει τη δόση του ΕΛΓΑ της συζύγου του, σε υποκατάστημα τράπεζας στην Κατερίνη. Μετά την καθυστέρηση στην εξυπηρέτησή του και αφού βαρέθηκε να βλέπει τους υπαλλήλους να μουρμουρίζουν μεταξύ τους διάφορα, ρώτησε το κλασσικό «τι έγινε, ρε παιδιά;».
Για να ανακαλύψει ότι ο Δήμος Κατερίνης είχε δεσμεύσει το λογαριασμό του για οφειλή 44,50 ευρώ και θα έπρεπε να απευθυνθεί εκεί για να λύσει το πρόβλημα. Ο άτυχος συνδημότης μας που τυγχάνει και νομοταγής –λόγω επαγγελματικής διαστροφής (συνταξιούχος αστυνομικός)- έσπευσε τρέχοντας και γιατί δεν μπορούσε να ανακαλέσει οφειλή του προς το Δήμο Κατερίνης και μάλιστα από το 1995!!!
Εκεί ανακάλυψε ότι η οφειλή αφορά πρόστιμο για … παράνομο παρκάρισμα. Που –τότε- οι υπάλληλοι του Δήμου τον είχαν διαβεβαιώσει ότι θα το «σβήσουν» και γαιτί δεν επρόκειτο για παράνομο παρκάρισμα, αλλά για βλάβη που είχε ακινητοποιήσει το αυτοκίνητο και πρόστιμο που είχε κοπεί ενώ ο ίδιος προσπαθούσε να βρει τρόπο να το μετακινήσει.
Διαμαρτυρήθηκε ο συνδημότης και γιατί ποτέ δεν έλαβε καμία ειδοποίηση πληρωμής, αλλά το μόνο που εισέπραξε ήταν η χαρακτηριστική κίνηση των ώμων των υπαλλήλων, όμοια μ’ αυτή που είχε δει και στην τράπεζα.
Και θα είχε πληρώσει το πρόστιμο για να αποδεσμευτεί ο λογαριασμός του, αλλά τον κράτησε μια απορία που αναμένει τώρα να απαντηθεί το συντομότερο δυνατόν: δεν παραγράφονται αυτές οι οφειλές μετά 21 χρόνια;;; Δεν θα έπρεπε να έχει λάβει κάποια ειδοποίηση πληρωμής του προστίμου; Στα πόσα χρόνια παραγράφονται; Δεν έγινε καμία επεξεργασία/έλεγχος στα στοιχεία που κοινοποίησε ο Δήμος Κατερίνης για να πετύχει τη δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών; Ερωτήματα που είναι πολύ ενδιαφέροντα και σε ότι αφορά το δικό μας Δήμο, αφού είναι γνωστό ότι αντιγράψαμε τον Δήμο Κατερίνης στο θέμα των οφειλών και των τραπεζικών λογαριασμών.

Αναμένουμε λοιπόν τις απαντήσεις…