ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

σύσκεψη για το προσφυγικό στο Δίον-Όλυμπος

Σκούφα: ως το Πάσχα “αδειάζουν” οι παραλιακοί καταυλισμοί και στην Πέτρα θα φιλοξενούνται οι μοναδικοί 1.000 αμιγώς Σύριοι πρόσφυγες.

Οι καταυλισμοί προσφύγων που φιλοξενούνται στην Πιερία θα λειτουργούν –το αργότερο- μέχρι την περίοδο του Πάσχα, αφού σταδιακά οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται σ αυτούς μεταφέρονται σε καταυλισμό που δημιουργείται στη Δράμα. Ταυτόχρονα με την εκκένωση των ήδη υπαρχόντων καταυλισμών, θα χρησιμοπoιηθεί η Πέτρα Ολύμπου (Λόκοβης) για να φιλοξενήσει ομάδα περίπου 1000 προσφύγων, αμιγώς Συρίων, για την ασφάλεια των ίδιων.

 

Την ενημέρωση αυτή έκανε πριν από λίγο η βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μπέττυ Σκούφα, μιλώντας στην συνέλευση που είναι σε εξέλιξη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δίου-Ολύμπου και έχουν συγκαλέσει φορείς της περιοχής του Δήμου μας, με την πρωτοβουλία επαγγελματιών και ξενοδόχων και την επιμέλεια της προέδρου του Σωματείου Επαγγελματιών Λιτοχώρου. Η ενημέρωση της κας Σκούφα προέρχεται από πρόσφατη επικοινωνία της με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας, Δημήτρη Βίτσα. Μετέφερε δε τη δέσμευσή του ότι ο προγραμματισμός αυτός θα τηρηθεί, όπως έχει συμβεί ως τώρα σε ότι αφορά την περιοχή.

Η συμμετοχή στη συνέλευση είναι πρωτοφανής και -μεταξύ άλλων- μετέχουν ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Δημόπουλος, ο αναπληρωτής του, Νίκος Λάππας, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωπος της αντιπεριφέρειας, εκπρόσωποι των υπόλοιπων τριών βουλευτών Πιερίας, εκπρόσωπος του μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα, διοικήσεις συλλόγων,  φορέων και αρκετοί κάτοικοι.