Ομόθυμη στήριξη Γουλάρα

από το Δημοτικό Συμβούλιο

Κάθεται για δεύτερη φορά σήμερα στο εδώλιο, μετά τη χθεσινή αναβολή. Εξιτήριο πήρε ο τραυματίας και ζητήθηκε ιατροδικαστική εξέταση. Και σήμερα όμως η δίκη μπορεί να αναβληθεί λόγω της αποχής των δικηγόρων.

Την υποστήριξη και τη συμπαράσταση όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου απολαμβάνει ο αντιδήμαρχος Πρασίνου-Καθαριότητας του Δήμου Δίου-Ολύμπου, Δημήτρης Γουλάρας, στην αντιπαράθεσή του με την εταιρεία που ξυλεύει το δάσος των Παλιών Πόρων και η οποία του «στοίχισε» ήδη τη σύλληψη, την κράτησή του για μια νύχτα και την παραπομπή του σε δίκη, με την διαδικασία του Αυτοφώρου.

 

Την συμπαράστασή τους αυτή εξέφρασαν χθες, με τοποθετήσεις τους στο Δημοτικό Συμβούλιο, όλοι οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται για μια προσωπική διένεξη, αλλά ενέργεια ενός αιρετού που υπερασπίζεται το συμφέρον των κατοίκων του Δήμου και –κατ’ επέκτασιν-  το δημόσιο συμφέρον. Ο αντιδήμαρχος –που θα καθίσει και πάλι σήμερα στο εδώλιο του κατηγορουμένου, μετά τη χθεσινή αναβολή της δίκης, λόγω απουσίας βασικών μαρτύρων- περιέγραψε το περιστατικό που οδήγησε στη σύλληψή του και αρνήθηκε ότι έχει οποιαδήποτε σχέση –ούτε ο συγκατηγορούμενός του- με τον τραυματισμό του εργαζόμενου της εταιρείας που ξυλεύει το δάσος, επισημαίνοντας ότι δεν βρέθηκε ποτέ μόνος με τον εργαζόμενο, σε όλη τη διάρκεια του επεισοδίου.

Ο ίδιος και ο δημότης που συνελήφθη μαζί του, αντιμετωπίζουν κατηγορία για επίθεση-σωματικές βλάβες και ήδη έχουν ζητήσει ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη για τον τραυματισμό του αντιδίκου τους. Ταυτόχρονα με τις μηνύσεις που δέχτηκαν οι δυο κατηγορούμενοι -και ένας ακόμη που διαφεύγει της σύλληψης- υπέβαλαν μηνύσεις για ψευδή καταμήνυση κατά των αντιδίκων τους. Για το συμβάν ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο και ο γραμματέας του και πρόεδρος του τοπικού δασικού συνεταιρισμού, Θανάσης Παπαμιχάλ, αποδίδοντας την κινητοποίηση των κατοίκων και ιδιοκτητών εκτάσεων στην περιοχή, στην πληροφορία ότι κόβονται δέντρα και ανοίγονται δρόμοι ανεξέλεγκτα και έχουν κοπεί και μπολιασμένες καστανιές.

Η δίκη θα επαναληφθεί σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κατερίνης, αλλά υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να αναβληθεί και πάλι, λόγω της συνεχιζόμενης αποχής των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους. Σε κάθε περίπτωση αναμένεται να παραβρεθούν και να συμπαρασταθούν στους κατηγορουμένους δημοτικοί σύμβουλοι συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης και κάτοικοι της περιοχής. Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο τέθηκε και πρόταση να εκδοθεί ψήφισμα συμπαράστασης, αλλά δεν συνέβη τελικά, με τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Δημόπουλο να επισημαίνει ότι ένα τέτοιο ψήφισμα θα απευθυνόταν ουσιαστικά προς του δικαστές και κάτι τέτοιο είναι πολλές φορές «ενοχλητικό».