Συνεχίζουμε την απεργία

κατά του Ασφαλιστικού

Απεργία διήμερη και τώρα τριήμερη και σε λίγο και επ’ αόριστον -αν χρειαστεί- κατά του Ασφαλιστικού. Όσοι λένε οτι βοηθάμε την κυβέρνηση δεν γνωρίζουν τίποτα για το Ταμείο των δημοσιογράφων και παραβλέπουν οτι είναι οι εργαζόμενοι που απεργούν και όχι οι ιδιοκτήτες (που συνηθίζουν τέτοια κόλπα).-

Η ΕτΟ φυσικά και απεργεί, συμμετέχοντας στην απεργία που εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών, στην οποία υπάγεται και η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, της οποίας ο γράφων είναι μέλος.

Ακόμα και σε μέρες απεργιών υπάρχει όμως η ανοχή τα Μέσα να καλύπτουν το ελάχιστο απαραίτητο σημαντικών εξελίξεων, κάτι που πιθανώς θα γίνει και όταν η απεργία των δημοσιογράφων μετατραπεί σε επ’ αόριστον απεργία. Η πρόβλεψη υπάρχει πολλά χρόνια τώρα και αφορά τα –λεγόμενα- απεργιακά δελτία και πολλά άλλα που μπορείτε να δείτε στην παρακάτω ανακοίνωση. Η απεργία μας αυτή συνέπεσε με γεγονότα σημαντικά για το Δίον-Όλυμπος και την Πιερία που αποτέλεσαν –δικαιολογημένη, θέλουμε να πιστεύουμε, αφορμή και λόγο- για μικρά διαλλείματα στην απεργία μας. Η οποία συνεχίζεται μέχρι να αλλάξουν οι απόψεις και θέσεις της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό.

 

poesy

Αθήνα, 25 Απριλίου 2016

 

Η απεργία συνεχίζεται και τη Μ. Τρίτη

 

Με αμετακίνητη βούληση την απόσυρση και καταψήφιση του εξοντωτικού αντεργατικού κυβερνητικού ασφαλιστικού νομοσχεδίου, που εξαθλιώνει όλους τους εργαζόμενους και συνταξιούχους της χώρας και πλήττει θανάσιμα την Ενημέρωση και τους ανθρώπους της, συνεχίστηκε και σήμερα η απεργία σε όλα τα έντυπα και ραδιοτηλεοπτικά μέσα, που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) μέχρι στις 6 το πρωί της Μ. Τετάρτης.

Οι απεργοί εργαζόμενοι του κλάδου μας, με υψηλό αγωνιστικό φρόνημα αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν κάθε απεργοσπαστική πρόθεση, περιφρουρώντας την επιτυχία της απεργίας. Η συμμετοχή στους απεργιακούς αγώνες των σωματείων μας είναι ύψιστη και βασική υποχρέωση όλων των μελών τους, εμπνευσμένη από την επαγγελματική συνείδησή τους και τις καταστατικές υποχρεώσεις τους, οι οποίες πηγάζουν από τις ρυθμίσεις που προβλέπονται για απεργοσπαστικές περιπτώσεις.

Αύριο Μ. Τρίτη συνεδριάζει και πάλι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ μαζί με τους Προέδρους των Ενώσεων για να συνεκτιμήσει την κατάσταση μετά τη συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας και τις προτάσεις που κατατέθηκαν σήμερα το πρωί, στη συνάντηση με διευθυντικά στελέχη των ΜΜΕ, για νέες μορφές στη συνέχιση των κινητοποιήσεών μας.

Ο αγωνιστικός παλμός του κλάδου που είχε εξαγγελθεί από την ΠΟΕΣΥ να εκδηλωθεί έξω από το υπουργείο Εργασίας, κρίνεται απολύτως σκόπιμο τώρα να διατρανωθεί σε επιχειρήσεις ΜΜΕ με τυχόν απεργοσπαστικές διαθέσεις.

Αγωνιζόμαστε για:

o Τη διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ, με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης.

o Τη διασφάλιση του αγγελιοσήμου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ως πόρους χρηματοδότησης των Ταμείων μας κύριας και επικουρικής ασφάλισης.

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ

 

                                                                                              Αθήνα, 24 Απριλίου 2016

 

Ο αγώνας για τα Ταμεία μας συνεχίζεται

 

Άρχισε στις 6 το πρωί και συνεχίζεται η τριήμερη απεργία που κήρυξε πανελλαδικά η ΠΟΕΣΥ σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Με υψηλό αγωνιστικό φρόνημα οι εργαζόμενοι μετέχουν όλοι στην απεργία τηρώντας την καταστατική δέσμευση όλων των μελών στις απεργιακές αποφάσεις των σωματείων τους.

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και των Ενώσεων του κλάδου βρίσκονται σε διαρκή συνεδρίαση για την περιφρούρηση και διασφάλιση της επιτυχίας του απεργιακού αγώνα.

Στο πλαίσιο αυτό κλήθηκαν για αύριο σε συνάντηση και τα διευθυντικά στελέχη όλων των εντύπων, ραδιοτηλεοπτικών και διαδικτυακών Μέσων. Αμέσως μετά θα συνεδριάσει εκ νέου το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ με τη συμμετοχή των Προέδρων όλων των Ενώσεων για την πορεία του απεργιακού αγώνα.

Η ΠΟΕΣΥ θεωρεί θετική την κοινή στάση των αθλητικών εφημερίδων να στηρίξουν και να προβάλουν εμφαντικά τον αγώνα του κλάδου για τη διάσωση των Ταμείων Τύπου και των πόρων τους.

Η μαζική συμμετοχή στην απεργία όλων των εργαζομένων στην Ενημέρωση αποτελεί τη μοναδική εγγύηση για την επιτυχία του αγώνα.

Αγωνιζόμαστε για:

  • Τη διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ, με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης.
  • Τη διασφάλιση του αγγελιοσήμου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ως πόρους χρηματοδότησης των Ταμείων μας κύριας και επικουρικής ασφάλισης.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ

 

 

esiemth

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, σε συντονισμό με την ΠΟΕΣΥ και τις άλλες Ενώσεις Συντακτών, καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις που προκήρυξε η Ομοσπονδία μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό στη Βουλή.

 

Οι δημοσιογράφοι σε όλα τα ΜΜΕ (έντυπα, εφημερίδες, περιοδικά, διαδικτυακά ΜΜΕ, ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, καθώς και στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας – Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης, στα Γραφεία Τύπου και στο ΑΠΕ-ΜΠΕ) απεργούμε από τις 06.00 της Κυριακής 24 Απριλίου μέχρι τις 06.00 της Μεγάλης Τετάρτης 27 Απριλίου, οπότε θα συνεδριάσει εκ νέου το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ για να αποφασίσει τις περαιτέρω κινητοποιήσεις.

Κατά το τριήμερο της απεργίας επιτρέπεται:

– Μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τα ραδιόφωνα στις 13:15-13:30.

– Μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τους τηλεοπτικούς σταθμούς στις 20:00-20:15.

Την ώρα των συγκεκριμένων μεταδόσεων έχουν τη δυνατότητα για απεργιακό δελτίο τα ειδησεογραφικά sites και οι ηλεκτρονικές εκδόσεις των εφημερίδων (πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών), όπως και το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για ροή ειδήσεων.

Η κάλυψη των θεμάτων, η μετάδοση και οι αναρτήσεις θα γίνουν σε αυτά τα απεργιακά δελτία ΜΟΝΟ από το απολύτως απαραίτητο συντακτικό προσωπικό ασφαλείας. Οι δημοσιογράφοι που θα απασχοληθούν σε αυτά θα αναγγελθούν στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ από τους προϊσταμένους κάθε ΜΜΕ, και τα ονόματά τους θα προωθηθούν από την Ένωση στην ΠΟΕΣΥ.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ παρακολουθεί με προσοχή τις παραβιάσεις της απεργίας που σημειώνονται κυρίως στον διαδικτυακό χώρο, αλλά όχι μόνο σε αυτόν.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο