Χαριστική βολή το τέλος διανυκτέρευσης

Κ. Κουκοδήμος

Κατηγορηματικά αντίθετοι και μόνον μπορούμε να είμαστε σε μια τέτοια πρόταση που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην εξόντωση τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις

Μετά την έκκληση της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας προς τους βουλευτές του νομού να μην ψηφίσουν υπέρ της επιβολής νέων τελών στα ξενοδοχεία και τον τουρισμό, ο βουλευτής Πιερίας της ΝΔ και πρώην υπουργός, Κωνσταντίνος Κουκοδήμος, με δήλωσή του, τάσσεται κατά μιας τέτοιας εξέλιξης, χαρακτηρίζει «χαριστική βολή» στον κλάδο την επιβολή τέλους διανυκτέρευσης και –με επιστολή του- μεταφέρει το αίτημα των ξενοδόχων στον αρμόδιο υπουργό.

Η δήλωση του κου Κουκοδήμου

 

Δελτίο Τύπου

Κώστας Κουκοδήμος για το τέλος διανυκτέρευσης στα Ξενοδοχεία

Με αφορμή την επιστολή διαμαρτυρίας της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας για τη σχεδιαζόμενη επιβολή τέλους διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία ο  βουλευτής Πιερίας Κ.Κουκοδήμος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Νέα επιβάρυνση μέσα σε ένα ιδιαίτερα δυσμενές οικονομικό περιβάλλον και με τις επιχειρήσεις τουρισμού να προσπαθούν να αντέξουν τα απανωτά χτυπήματα,  αποτελεί το τέλος διανυκτέρευσης.

Η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας  οι Ξενοδόχοι όλης της Ελλάδας αλλά και ολόκληρος ο τουριστικός κλάδος  μετά  τις συνέπειες του περσινού εφιάλτη έρχονται αντιμέτωποι για ακόμη μια φορά με τα «τερτίπια» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.

 Αφού άντεξαν  τους περσινούς κραδασμούς, με κλείσιμο τραπεζών, δημοψήφισμα, εκλογές, η πρόταση για την επιβολή του τέλους διανυκτέρευσης δίνει τη χαριστική βολή στον κλάδο.

Κατηγορηματικά αντίθετοι και μόνον μπορούμε να είμαστε σε μια τέτοια πρόταση που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην εξόντωση τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις».

Ο κ. Κουκοδήμος κατέθεσε αναφορά στον αρμόδιο υπουργό επισυνάπτοντας την επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας

Στην αναφορά περιλαμβάνονται τα εξής:

 

ΑΝΑΦΟΡΑ

   Κύριε Υπουργέ,

Η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας με επιστολή της επισημαίνει την έντονη αντίδραση της στην απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλλει τέλος διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία της χώρας, σε μια μάλιστα περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη και με τους ε[επαγγελματίες του τουρισμού να αγωνιούν πραγματικά και να προσπαθούν να αντέξουν τα απανωτά «χτυπήματα» (ΦΠΑ κ.α.)

Ειδικότερα   τα θέματα που θέτουν παρατίθενται στην επιστολή που επισυνάπτεται:

 

Ο Αναφέρων Βουλευτής

Κωνσταντίνος Γ. Κουκοδήμος

Επισυνάπτεται η επιστολή

 

Η επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας προς τους βουλευτές του νομού