Λάου-λάου

η αναπόφευκτη επιβεβαίωση

…αλλά αναπόδραστη. Η πρώτη σιωπηλή επιβεβαίωση από έγγραφο της ίδιας της ΔΕΑΔΟ.

‘Έστω και με καθυστέρηση ενός μήνα, η αποκάλυψη της ΕτΟ ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ MAZARS ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΑΔΟ επιβεβαιώνεται και τα πραγματικά γεγονότα αναδεικνύονται, εκθέτοντας τον δήμαρχο Δίου-Ολύμπου, Κωνσταντίνο Δημόπουλο που αποφεύγει όλο αυτό το διάστημα να πάρει σαφή και δημόσια θέση για το θέμα.

 

Μια πρώτη επιβεβαίωση των όσων η ΕτΟ αποκάλυψε ήρθε με την –έγγραφη- πρόσκληση για τακτική συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΑΔΟ την ερχόμενη Πέμπτη 19.5.2016 που στάλθηκε στα μέλη του ΔΣ την 13η.5.2016. Το 8ο και 9ο θέμα της συνεδρίασης αφορούν τον εσωτερικό έλεγχο που ο δήμαρχος παρουσίαζε ως έργο της ΜΑZARS και τα πρόσφατα αιτήματα των δυο μελών του ΔΣ της ΔΕΑΔΟ, Δημητριάδη και Κουρίτα, για έκτακτη σύγκληση του ΔΣ για το συγκεκριμένο θέμα, αιτήματα που δεν τελεσφόρησαν.

Συγκεκριμένα, το 8ο θέμα είναι η «Παρουσίαση πορίσματος εσωτερικού ελέγχου. (Εισηγητής κ. Λήδα Τζαχάνη) και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι πουθενά δεν αναφέρεται το όνομα της εταιρείας ή κάποια ιδιότητα της εισηγήτριας που να την συνδέει με την MAZARS. Κύκλοι της εταιρείας –ελληνικό τμήμα πολυεθνικής με δεκάδες κλάδους σε όλο τον κόσμο-, διαβεβαίωσαν για μια ακόμη φορά σήμερα την ΕτΟ ότι η MAZARS ΔΕΝ έχει καμία σχέση με τον όποιο εσωτερικό έλεγχο πραγματοποιήθηκε στη ΔΕΑΔΟ και διευκρίνισαν ότι η εταιρία δεν έχει ακόμη τοποθετηθεί δημόσια για το θέμα γιατί… αναμένει από τον κ. δήμαρχο να διευκρινίσει ότι δεν έκανε η MAZARS τον οποιονδήποτε εσωτερικό έλεγχο. Μάλιστα, δόθηκε ήδη η διαβεβαίωση ότι η –τυπική- αυτή διαβεβαίωση θα δοθεί …την Πέμπτη. Δηλαδή, την ημέρα της επόμενης συνεδρίασης του ΔΣ της ΔΕΑΔΟ.

 

Ανεξήγητο παραμένει το γεγονός ότι, αν και υπήρξε χρόνος σχεδόν ενός μήνα για να συμβούν όλα όσα έχουν συμβεί μετά το δημοσίευμα της ΕτΟ για το ανύπαρκτο πόρισμα της MAZARS και ως σήμερα, οι χρόνοι για τις αναπόφευκτες διευκρινίσεις «συμπιέζονται» στο διάστημα λίγων ημερών μεταξύ των ατελέσφορων αιτημάτων των δύο μελών του ΔΣ της ΔΕΑΔΟ (Δημητριάδης και Κουρίτα) και της συνεδρίασης της ερχόμενης Πέμπτης που καθόρισε η διοίκηση.