Μπρος γκρεμός, πίσω ρέμα…

και στα πλαϊνά, άβυσσος (ΔΕΑΔΟ)

Η εποχή της αθωότητας τέλειωσε εδώ και ένα μήνα. Η διοίκηση “παίζει” το ήδη καμένο χαρτί της τυφλής υπακοής και σε λίγο τα τεκταινόμενα στο Δήμο μας και το Δημοτικό Συμβούλιο θα ξεπεράσουν τα όρια του “ασυνήθιστου”… Εκτός κι αν η τυφλή υπακοή είναι για κάποιους μια καλή πιθανή επιλογή.

Η ρήξη σύσσωμης της αντιπολίτευσης του Δήμου Δίου-Ολύμπου με τη διοίκηση και το δήμαρχο -που κόστισε ήδη την αναβολή λόγω μη επίτευξης πλειοψηφίας στις 17.5.2016– και βαθαίνει και οδηγείται στα άκρα.

 

Σήμερα, λίγες ώρες πριν την επανάληψη της συνεδρίασης που αναβλήθηκε, οι 11 δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης έστειλαν έγγραφο αίτημα προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Αστέριο Γαλάνη, με το οποίο δηλώνουν ότι δεν θα παραστούν ούτε σήμερα, αλλά και –αν δεν καθοριστεί συνεδρίαση σύμφωνα με τον κανονισμό του σώματος- θα καταγγείλουν τις επιλογές της διοίκησης στα αρμόδια όργανα. Το αίτημά τους αυτό κοινοποιούν και στην Διεύθυνση Τοπικής Αυτοδιοίκησης  Πιερίας, ενώ υπενθυμίζουν ότι οι αποφάσεις που πάρθηκαν σε άκυρα –λόγω παραβίασης του κανονισμού- Δημοτικά Συμβούλια, μπορούν να προσβληθούν.

Η κίνηση αυτή των 11 της αντιπολίτευσης υπαγορεύτηκε από την επιλογή του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου να καθορίσει την εξ αναβολής σημερινή συνεδρίαση της 17ης Μαΐου 2016, στις 3 το μεσημέρι σήμερα, προσθέτοντας και δύο ακόμη θέματα στην ημερήσια διάταξη. Η πλειοψηφία πάντως δεν φαίνεται να δίνει καμία σημασία στη δεύτερη διαμαρτυρία της αντιπολίτευσης και το γραπτό αίτημά της και το πιθανότερο είναι ότι οι δημοτικοί σύμβουλοί της θα προσέλθουν κανονικά, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση που έχει ήδη σταλεί. Αν δεν επιτευχθεί απαρτία –ελάχιστοι 14 σύμβουλοι παρόντες από τους 16 συνολικά της συμπολίτευσης- η συνεδρίαση θα αναβληθεί και πάλι και στη συνέχεια μπορεί να συγκληθεί εκ νέου, τέσσερις μέρες αργότερα και να πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή εννέα (9) μόνο δημοτικών συμβούλων και την ημερήσια διάταξη της αρχικής συνεδρίασης.

Έτσι, λίγες ώρες πριν το κρίσιμο Δημοτικό Συμβούλιο, τρία –τουλάχιστον- ερωτήματα δημιουργούνται:

  • Θα επιλέξουν δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας να μην προσέλθουν και να αναβληθεί και αυτή η συνεδρίαση, στέλνοντας το πλέον ξεκάθαρο μήνυμα στον δήμαρχο για τις επιλογές του και τις προθέσεις τους ή θα επιλέξουν να καταγραφεί η δεύτερη στην ιστορία του συγκεκριμένου Δημοτικού Συμβουλίου συνεδρίαση μόνο με την πλειοψηφία και χωρίς την παρουσία ενός της αντιπολίτευσης που στο παρελθόν είχε σώσει τα προσχήματα (Κ. Δημητριάδης);
  • Θα επιλέξει η δημοτική αρχή να πραγματοποιήσει –μετά την πιθανή σημερινή αναβολή- και την τρίτη συνεδρίαση και να συζητηθούν και πιθανώς «περάσουν» καίρια και σοβαρότατα θέματα για το Δήμο και τους δημότες, με την συμμετοχή και την ψήφο εννέα (9) μόνο δημοτικών συμβούλων;
  • Μήπως η σημερινή επιλογή δεν αφορά το Δημοτικό Συμβούλιο, τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και οτιδήποτε άλλο, αλλά την πρόθεση του δημάρχου να αποφύγει την δημόσια συζήτηση ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΚΤΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΗ ΔΕΑΔΟ, ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΔΕΑΔΟ ΤΗΣ 19Ης ΜΑΙΟΥ, ΤΙΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΑ ΑΝΗΚΟΥΣΤΑ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ;;;

Οι απαντήσεις στα τρία αυτά και πάμπολλα άλλα ερωτήματα θα δοθούν λίγα λεπτά μετά τις 15.00 σήμερα, όταν θα γνωρίζουμε τι απέγινε το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο.

Η ΕτΟ θα είναι εκεί.

 

 

Το αίτημα των 11 δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης

 

ΑΠΕΧΕΙ ΣΥΣΣΩΜΗ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ

 

 ΑΙΤΗΜΑ

Δημοτικών συμβούλων  Δήμου Δίου Ολύμπου

Προς  κ. Αστέριο Γαλάνη
Πρόεδρο του Δ.Σ. Δίου- Όλυμπου
Κοιν. Διεύθυνση Τοπικής Αυτοδιοίκησης  Πιερίας

                                                                Λιτόχωρο, 23 Μαΐου 2016

Κύριε, πρόεδρε,

ύστερα από τις προσπάθειες που έγιναν από όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και που απέβησαν άκαρπες, τόσο προφορικά στη διάρκεια των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου εδώ και σχεδόν ενάμιση χρόνο, όσο και της αποχής-διαμαρτυρίας μας στις 17/05/2016 με αποτέλεσμα μη ύπαρξης απαρτίας και αναβολής της συνεδρίασης, εξακολουθείτε να εμμένετε στην ίδια τακτική.
Ορίσατε και πάλι ώρα συνεδρίασης στις 15:00 μ.μ. για τη Δευτέρα 23/05/2016 εξακολουθώντας να απαξιώνετε όχι μόνο εμάς αλλά και τον κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου Δίου-Ολύμπου (άρθρο 3 παρ. 6 ) ο οποίος ψηφίσθηκε στις 30/5/2011 και εξακολουθεί να ισχύει μέχρι σήμερα και ορίζει σαφώς ότι οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου διεξάγονται, εκτός εξαιρέσεων, κατά τις απογευματινές έως βραδινές ώρες. Επιπρόσθετα μπορείτε να ανατρέξετε και στις διατάξεις του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης που καθορίζουν τις μεσημβρινές, απογευματινές και βραδινές ώρες. Τέλος οι τυχόν αποφάσεις που θα ληφθούν (και όσες ακόμα έχουν ληφθεί) από την ώρα που υπάρχει σαφής παράβαση του κανονισμού λειτουργίας του δημοτικού συμβούλιου, μπορεί να προσβληθούν και να ακυρωθούν.

Σας καλούμε να προβείτε σε ενέργειες τήρησης του κανονισμού λειτουργίας γιατί σε διαφορετική περίπτωση είμαστε υποχρεωμένοι να πράξουμε τα νόμιμα.

 

ΟΙ ΑΙΤΟΥΝΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ

  1. ΦΑΡΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  2. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
  3. ΚΟΥΡΙΤΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
  4. ΡΕΜΠΑΤΣΙΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
  5. ΜΟΧΛΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
  6. ΝΟΥΛΑ ΣΟΦΙΑ
  7. ΤΣΙΜΗΤΡΗ ΜΑΡΙΑ
  8. ΠΟΥΡΛΙΩΤΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ
  9. ΒΡΟΧΑΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
  10. ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
  11. ΛΑΠΑΤΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ